pedal bağlanış ve sıralama yardım

arkadaşlar uzun bi aradan sonra gt 10 numu satmaya karar verdim. yapmak istediğim efekt olayı ise bir tane roland cube 80 x , foot switch , overdrive ek olrak noise sup ve mt 2 pedalları...
canlı müzik de kullanacağım bişi hazırlamak istiyorum piyasa çalıcaz grubun ritim gitaristim. ayrıca mekan gereği bi yerde de metal müzikler çalıcaz.
şimdi arkadaşlar benim düşündüğüm pedallar uygun mudur ? eksik bişi varmıdır ? birde ben hiç analog kullanmadığım için pek bi bilgiye sahip değilim bu pedalların sırasını nasıl yapmalıyım? foot switch daha önce hiç kullanmadım sanırım bi cleanden biride drive tonuna geçmeye yarıyo hatam varsa düzeltin, almam gereken fs 6 dual footswitch mi yoksa fs5l yeterli mi ? arkadaşlar beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler ;)

istanbul...
 
dostum istediğin amfiye doğru footswitch'i alırsan çok güzel işler yapabilirsin.. rolandın bu amfilerdeki efektleri gayet başarılı yanılmıyosam gt-8 işlemcisi var içinde..
foot ne amaçla kullaırsan ona göre iş görür yani amfinin arkasındaki efekt değiştirme girişine takarsan efekt değiştirirsin channel select girişine takarsan overdrive, distortion ya da akustik simülatör'den clean'e geçebilirsin..
ama overdrive dist pedalları alıcaksan hiç gerek amfinin üzerindeki tonlara.. efekt değiştirmek için kullan deerim ben bi cube60 kullanıcısı olarak..
ama şunu da söyleyim cube serisi amfin varsa overdrive'a para ver ama mt-2 gibi bi pedala asla para verme zia amfinin üstünde rectifier modellemesi gerçekten başarılı mt-2 tonunun nerdeyse aynısı bi ton veriyor her türlü mutlu eder.. git dene bi dükkanda önce mt-2'nin sesini sonra dediğim modellemenin sesini dinle anlarsın ne demek istediğimi..
foot seçimin bence bunları düşündükten sonra yap..
sadece amfinin üzerindeki drive'leri kullanacaksan çok foot'a ihtiyacın olur o zaman fs6 alman gerekir.. Ama benim tavsiye ettiğim gibi drive pedalı alıcam amfiden sadece reverb delay v.b. efekt kulanıcam dersen bi tane fs5l işini görür..
 
Geri
Üst