Squier yada Jackson a Yeni Manyetik!

Selam Arkadaşlar,
7-8 senedir sıfır olarak aldığım Jackson PS4 gitarımı kullanmaktayım. Gitarımıda çok seviyorum aslında. Hala stock halde ve evde çok güzel tonlar yakalayabiliyorum. Sorun studyoda başlıyo. Evde yakaladığım tonları studyoda yanına yaklaşamıyorum. Bu herkesin başına geliyo bunun farkındayım ama Jacksonda ne varsa artık sesim duyulmuyo studyoda. Amfiye çok yüklenmem gerekiyo bu seferde gitarın sert tonları dahada belirginleşiyo. Asıl olay/sıkıntım burda başlıyo.

Şimdi yeni bir grubum var. Pop/Alternatif rock yapıyoruz haliylen Jacksonla olacak iş değil. Güzel bir sound çıkmıyo ortaya. Uzun süredir Blade Texas Pro(Maple) gitarları inceliyorum kalitelerinin farkındayım ama uzun süredirde işsiz olduğumdan hala bu gitara sahip olabilmiş değilim. Bende bir squier leri inceleyeyim diyerekten youtube a bir göz attım ve aslında hoşumada gitti ama sonuçta senelerdir jackson kullanan birinin kulağı vintage tonları o kadarda iyi ayırt edemiyo.

Sonuç olarak aklımda 3 seçenek var şu anda;
1-) Sizce jackson a Dimarzio Paf tarzı bir manyetik alsam istediğim vintage tonlarına biraz daha yaklaşabilirmiyim. Yaptığımız müzikte gitarım hala çok sırıtır mı? Aslında aklımdaki olmasını istediğim ilk şık bu.
2-)Squier Standart Strat alsam PS4 den sonra bu ne biçim gitar dermiyim mutlu eder mi beni?
3-)Eğer Squier al derseniz birde şöyle bir modelini farkettim. "Squier Classic Vibe Stratocaster 50s". Standart stratla aralarında bariz bir fark varmıdır?

Yani ne yapim gerçekten kafam çok karışık. Eğer squier alırsam 2 sene kadar stock olarak kullanıcam o yüzden manyetik modifiyesi yapmayı önermeyin. Bu arada her iki gitarıda Pod X3 ile kullanıcam. Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olmak isteyen arkadaşlar çıkacaktır.
 
Jackson'a PAf ta olur, ama Gibson Burstbucker Pro modellerinden biri de olur. Vintage için orta güçte bir manyetik mantıklı bence. Squier alma derim. Ya da deneyerek al.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Peki Jackson a hangi manyetiği takarsam vintage tonları için uygun olur. Ya tabi gitarı strata çevirmekte istemiyorum zaten olmaz ama işte hybrid bişeyler çıksın ortaya :)
 
Dediğim gibi en iyi seçim orta güçte manyetikler olacaktır. Burstbuckerlar ya da Dimarzio dan orta güçte manyetikler. Sitesinde çok güzel bir iinteraktif bölüm var oradn seçebilirsin.
 
Köprüye Seymour Duncan SH-11 Custom Custom modelini önerebilirim, sap için de SH-2 Jazz modelini. Köprü için SH-1 '59 Reissue modeli de olabilir ama ben Custom Custom tercih ederdim, ki ediyorum gitarımda o modeli kullanıyorum köprü pozisyonunda. Squier işine girmeye hiç gerek yok, PS-4 modifiyeyle çok rahat götürecektir o tarzları. Ortadaki single'ı da değiştirmeyi düşünüyorsanız Fender CS modellere ya da Dimarziolara bakın derim.
Kolay gelsin.
 
Geri
Üst