Pedal, adapör sorunu yardım.

'Elektro Gitar Ekipmanı' forumunda seulb tarafından 7 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

  1. Arkadaşlar yeni bir tane adaptör aldım, fakat pedalı çalıştırmıyor.

    Pedal wah 535 q, adaptör ise şu linkteki: http://www.dijitalonline.com/default.asp?part=prd&dpt_id=46&prd_id=581


    Adaptör 9v da ayarlanabiliyor. + - sinide doğru taktım. Yine çalışmıyor. Sorun nedir acaba? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
     
  2. input jack takılımı ? jack takılı değilken çalısmaz birçok pedal, pil ile çalısıyormu?
     
  3. 9v Ac moddayken ve input jack takılı iken (hatırlamadığım bir pedalım sanırım warp factor output boşken de çalışmıyordu sanırım, 2 girişe de jack takın garanti olsun) çalışmıyorsa adaptörde ya da pedalda sorun vardır, pille çalıştırmayı da deneyin ?
     
  4. Evet pille denemedim. İlk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Ara jackların hepsi doğru şekilde takılı. Eğer öylede düzelmesse pedal bozuktur, herhalde.
     
  5. Önce pedalı pille, adaptörü de başka bir makineyle çalıştır. İkisi de çalışıyorsa sorun yoktur. Genelde yapılan hata 9 voltluk makinaya 9 volt takıp amperini okumamaktır. Alet 1amper, adaptör 500mAmperse çalışmaz.
     
  6. Any versions of our wah pedals that support AC adapters require the following power parameters: anything greater than 20ma, 9volt.

    Jim Dunlop' ın dediğine göre Ataba bu pedaldan 25tane çalıştırabilir, 20ma çok düşük gerçi, 200 de olabilir diyeceğim ama resmi sitesinde yazan bu. (şaşırdım çünkü bad horsie 2 300ma akım çekiyor)

    her şartta çalıştırır eğer adaptör sağlamsa, başka bir pedalda denediysen ve çalışmıyorsa sorunun pedalında olabilir.
     
  7. Pillede çalışmıyor. Tek ihtimal kalıyor, pedal bozuk.:( Yardımlarınız için çok teşekkürler.
     
  8. Pille çalışmıyorsa zaten adaptörün pek suçu yok. Tamir gerek.
     

Bu Sayfayı Paylaş