VAI tarzı tapping

evet albümden dinleyince öyle geliyor :D fakat "guitar chapter" videosunu indirdim lick leri çok güzel gerçekten. legato-tap birlikte yapmış genelde ki işaret parmağıyla tapping yapıyor..
 
Sağlam kaynaktan aldığım bir bilgiye göre, Allan Holdsworth ve Van Halen yakın arkadaşlar (Bilginin kaynağı Allan Holdsworth'un klavyecisinden ders alan birisi.). Bildiğiniz üzere Allan Holdsowrth'un şaka gibi, dünya dışı bir tekniği ve müzik anlayışı var. Fazla açık aralıklarla (Elleri lastik gibi görünüyor) çalıyor, söylendiğine göre Van Halen bunları tek eliyle çalamadığı için, bu şekilde tapping tekniğini geliştirip ilerletmiş. Belki banyoda aklına geldiği doğrudur, ama esas böyle birşeye iten sebep odur, hani ben bunları nasıl çalabilirim gibisinden düşünürken.
 
bu arada litaratüre van halen teknigi diye geçmiştir bilginize ama anadoluda 600 yıldır var olan bir teknik onca gaine ragmen anca 80lerde düşünmüşler sonuçta bizim aşıkların preampları yoktu
 
Ben de açıkçası o duşta aklıma geldi tapping yapmak adlı olaya pek inanmıyorum :D Bizim müziğimizde yüzlerce yıldır fütursuzca kullanılan bir teknik. Bizden gitmiş olması çok büyük bir olasılık. Ama Van Halen e saygımız sonsuzdur o ayrı. 8)
 
Tapping üzerine bir başlık açılmışsa söylemem gereken şudurki burdaki herkez Stanley Jordan'ı izlesin bence tapping konusunda o bir üstat sadece tapping yaparak çaldığı birsürü bestesi mevcut, birşekilde biryerden video larını indirin... görülmeye değer ;) izlemeyen çok şey kaybeder :LOL:
 
-----------------------------------------------------------11-14-t17------------
-------------------------------------10-13-t16----------------------------------
---------------11-14-t17----------------------11-14-t17------------14-17-t20
--------------------------10-13-t16---------------------------------------------
----12-15-t18-------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------


bide bundan sonra en alt tel 14-17-t20 var :) güzel bir string skip tappingdir kendileri micheal romeo sık sık yapar bunları
 
ayrıca tap uzmanı birsürü gitaristi guitar suck serisi videolardan da bulabilirsiniz adamlar inanılmaz şeyler yapıyorlar.mesela kiko 4 parmak tap, gonçalo 12 telli gitarda güzel tapler yapıyor ve daha nicesi... bazıları abartı ama bence gerek de yok bütün parçayı tap ile çalmaya bi şekli olmuo bi yerden sonra bayıyo (malmsteen hesabı) bence bunu petrucci satriani gibi gitaristler daha ölçülü yapıyor bu da onların daha çok tanınmasını sağlıyor.
 
Madem konusu geçiyor ben de kafama takılan birşeyi sorayım ;
Sodom'un Remember the Fallen şarkısında, ilk soloda sweeple tappingi bir arada yapıyor eleman. Sweep yaparken penayla mı vuruyor yoksa sadece sol elle mi basıyor o notalara ? Eğer penayla vuruyorsa aşırı hızlı olması gerekmez mi? yoksa adam aşırı mı hızlı :)
 
dorlin demiş ki:
Madem konusu geçiyor ben de kafama takılan birşeyi sorayım ;
Sodom'un Remember the Fallen şarkısında, ilk soloda sweeple tappingi bir arada yapıyor eleman. Sweep yaparken penayla mı vuruyor yoksa sadece sol elle mi basıyor o notalara ? Eğer penayla vuruyorsa aşırı hızlı olması gerekmez mi? yoksa adam aşırı mı hızlı :)

Şarkıyı bilmediğim için direk söyleyemiyeceğim ama şu varki 2 şekildede olabilir , bir yandan penalama olmadan sweep atar (Bunun için ya çok iyi ayarlanmış bir tonla yada gitarın ucuna toka tarzı bişey takarak boş tellerin feedback almasını önlemeli.) , öbür seçenekte pull off kısmına kadar penalar , pull off yeri geldiğinde sağ elle tab yapar . Tabiki dinleseydim böyle yapılmış derdim ama tarzım dışında bişey olduğu için elimde bir kayıdı yok kusura bakma .
 
şarkıyı bilmiyorum ama var öyle bir teknik. sweep yapıp son notayı sağ el orta parmakla vurup picking yapıyosun. malmsteen bol bol yapar mesela baya zor bi teknik tabi.

Reb Beach de tabbingde aşmış bir gitaristtir. en son whitesnakede çalıyodu kendisi.

ayrıca tabbingin van hallen tarafından bağlamadaki şelpe tekniğinden esinlenerek gitara geçirildiği de rivayetler arasındadır. :)
 
_JuDaS demiş ki:
şarkıyı bilmiyorum ama var öyle bir teknik. sweep yapıp son notayı sağ el orta parmakla vurup picking yapıyosun. malmsteen bol bol yapar mesela baya zor bi teknik tabi.
paul gilbert da sweep - tap hammer-on, tap slide, tap pull-off , sweep seklinde yapiyor bunu.imzamdaki dogaclama vidyomda var o teknik d:
kiko loureiro yemis bitirmis bi adam tapping olayini. ama yukarda bi arkadasin da belirttigi gibi tapping ve legatoyu her zaman olculu kullanmak lazim. yoksa tadi kaciyor d:
 
Birde sweep picking arasında tappinglemede cok hoş oluyor gerçekten tabi yapmak baya bir marifet,örnek olarak dragonforce - through and fire videosu izlenebilir.
 
doominsert demiş ki:
satrianin midnight sarkısını bence mutlaka öğrenin hem çalması cok zevkli hemde cook kolay

http://www.youtube.com/watch?v=pVLuxZUmO0A&mode=related&search=

aynen katılıyorum mükemmel bi alıştırma tapping için zaten şarkı baştan sona tapping.whiteliondan vito babanında bi şarkısı vardı ona çok benziyor.

ayrıca bu linkte izlediğimiz bide akustikte tapping olayını aşmış bence elektrodan daha güzel geliyor.yuh be kardeşim diyor insan , parmaklarım acıdı vallaha :D

Andy Mckee http://www.youtube.com/watch?v=Ddn4MGaS3N4&mode=related&search=
 
Geri
Üst