Bir Allah Kuruşu

Zaten ben de onu diyorum. Herkez neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Ama sonra milletin yarısına cahil diyor bazıları oy verdikleri parti yüzünden.. Sizi bu yaklaşımınızdan dolayı kutluyorum içten. Herkez biliyor neyin ne olduğunu:)
 
Ben hala onlara cahil gözüyle bakıyorum demek istiyorsunuz yani? Ben sizin milletin iradesine saygı duyan bir yaklaşıma girdiğinizi düşünmüştüm. Kendi kalıbım da bu yöndedir. %50 de akp çalışanı diye düşünmek te ne kadar mantıklı düşündüğünüzü gösterir. Size bu mantıkla hayatta başarılar diliyorum ben de.
 
O yazınızdan sildiğiniz örnek konusunda kime neye bağlarsanız bağlayın ne için vermiş olursanız olun o örnek normal bir insanın verebileceği bir örnek değildi. Silmişsiniz zaten akıllanıp.
 
bir akp'linin yalanda, riyada sınır tanımadığının resitalini veriyon şu anda.
"herkes istediği gibi istediği tarzda yaşıyor, kim karışıyor" lafını edebilmek için başka bir ülkede nefes alıp vermen lazım ki başka bir ülkede yaşamanızı inan çok isterdim, kusura bakma. bu kadar yalancılık olmaz çünkü.
içki-sigara satıyor diye akp'li belediyelerin zabıtalarından öldüresiye dayak yiyenler mars'ta mı yaşıyor?
sevgilisiyle elele tutuştu diye mahkemelik olanlar uranüs'te mi yaşıyor?
karşı cinse 45 cm'den daha fazla yaklaşamazsınız diyen bu devletin valisi değil mi?
"hayat sadece sex ve içki içmekten ibaret değildir" diyerek, insanların yaşam tarzına müdahale edilmeye çalışılmıyor mu?
kıyı şeritlerinde, düğünlerde alkollü içki satılmasını yasaklayan bu gerici iktiadar değil mi?
24 yaşından küçüklerin alkollü mekanlara girmesini engelleyenler bu iktiadarın örümcek kafalı bürokratları değil mi?
daha sayıym mi birader? hee ister misin?
siz "ileri demokrasi" vaatleriyle ancak cahilleri kandırırsınız, yurtsever, ilerici, bilinçli yurttaşların yanından dahi geçemezsiniz
 
içki-sigara satıyor diye akp'li belediyelerin zabıtalarından öldüresiye dayak yiyenler mars'ta mı yaşıyor?
sevgilisiyle elele tutuştu diye mahkemelik olanlar uranüs'te mi yaşıyor?
karşı cinse 45 cm'den daha fazla yaklaşamazsınız diyen bu devletin valisi değil mi?
"hayat sadece sex ve içki içmekten ibaret değildir" diyerek, insanların yaşam tarzına müdahale edilmeye çalışılmıyor mu?
kıyı şeritlerinde, düğünlerde alkollü içki satılmasını yasaklayan bu gerici iktiadar değil mi?
24 yaşından küçüklerin alkollü mekanlara girmesini engelleyenler bu iktiadarın örümcek kafalı bürokratları değil mi?



Bizim belediye akp. Burdaki ve birçok akp li belediyeden içki ve sigara çok kolay bir şekilde temin edilebiliyor.UYDURMA

Sevgilisiyle elele tutuşanı dövenler mhp lidir.Kimse aksini iddia edemez bu bilinen bir gerçek.

Karşı cinsle 45 cm muhabbeti UYDURDUÐUN gibi valinin değil basit bir okul müdürünün hatasıdır.AKP yi bağlamaz.

24 yaş sınırlaması tüm dünyada uygulanan bir uygulamadır sen geri kalmışsın.Bir yutdışına çıkmanı öneririm.

Artık aklı olan neyin ne olduğunu biliyor sizinle uydurma hayallerinizden ötürü tartışmalara girmeyeceğim.
 
WildWind arkadasim once selam ve biraz sakin :)

madem bu kadar cok derin dusunuyorsun neden dogu ulkelerine bakmiyorsun ???

işim gereği doğu ülkelerine sık sık gidiyorum ve sana bikaç örnek vericem.

Kazakistan:

benzin 50 krs
sıgara 80 krs (camel,marlboro,winston...)
içki Chivas Regal = 35 TL en kral viskiden olayın farkına varabilirsin.

Sen kaç yaşındasın merak ediyorum ama burda bana vergileri savunmayınız. Başkalarını zengin ediyoruz benzin oldu 4 tl sigara oldu 7 tl 5 tl bana burda AKP yi savunma sakın!!

"Bizim belediye akp. Burdaki ve birçok akp li belediyeden içki ve sigara çok kolay bir şekilde temin edilebiliyor"

Sizin belediye bunları tabiki kolayca elde eder sömürülen bizleriz azıcık aç gözünü kardeşim dışarıda asgari ücretlerle geçinmeye çalışan insanlardan örnek ver Bizi sömüren AKP lilerden örnek verme.

Dışarda aç parasız bu kar soğuğunda yaşayan minik çocukları veyahut aç insanlar varken hala üzerimizden vergi alarak paralarına para gemicikelrine gemi katanları savunuyorsan elbette seninle konuşmanında bir alemi yok!

Ben burda üzerimizden vergiler alınarak ve her Türk insanının hakkı parası ile yapılan stadın üzerinden milletimize artizlik yapılmaması gerektiğini düşünerek bu konuyu açtım burada AKP sempatizanlığı yapma.

JFB
 
UYARI: WildWind ve Semizotu25, lütfen öne sürdüğünüz fikir ve argümanları karşı tarafı rencide etmeyecek şekilde savunun. Üsluba dikkat edelim lütfen. Tartışmanız kişisel atışma halinde devam edecekse, lütfen sorununuzu Ö.M. yoluyla çözün
 
Ne zaman aç insanlar minik aç çocuklar çocuklar üzerinden nemalanmayı bırakıp ta adam gibi sayısal mantıklı verilerle, yapılan-yapılmayan icraatlerle siyaset yapacaksınız merak ediyorum. Mazlum edebiyatı yapmak en kolayınıza gelen tabi. Yahu siz de biliyorsunuz da işinize gelmiyor, bu ülkeyi 2002 deki haliyle devralacak bir hükümetin süper yönetse de o dediğiniz açlığın fakirliğin 50 sene de geçmeyeceğini, anca biteceğini. Yaş konusunda yaşı büyük olan birisi bunu bilir diyeceğim sadece. Sen bilmiyosan yaşının da ne olduğu ortada. 2002 de devralınan bu ülke anca 40-50 sene de gerçek bir gelişmişlik düzeyine gelebilir ancak. 8 sene de bunu bitirememiş bir hükümete de açlık fakirlik üzerinden yüklenmek onlara haksızlık yapmaktan başka bişi değildir. 2002 Türkiyesine arşivlerden bir bakmanı göz atmanı tavsiye ederim daha önce ülkenin daha iyi bir durumda olduğunu düşünen sen ve senin gibilere.
 
Vay be 2002 den bu yana neler değişmiş arkadaş

demek dışarıdaki karnı açdan bahsedilince mazlum edebiyatı oldu demek.

Peki arkadaşım o durumlara sende düşersen öğrenirsin

son olarak sayısal verilere mantığa ihtiyaç yoktur pencereni aç dışarıya bir bak o zaman anlarsın. Bana burda 2-3 makale karıştırıp edebiyat artistliği yapma. O durumlara düşmeden dışardakii savununca mazlum edebiyatı olunca senin insanlığından şüphe ederim.

senin gibi biri ile şurda iki satır cümle yazdığıma pişmanım cidden.

Peki siz olduğunuz gibi kalın fazlacada söz söyleme gereği duymuyorum.
 
ya bu memlekette yaşananlardan bihabersin yada sırf partizanı olduğun partiyi savunmak adına yalan şahitlik yapıyorsun ki ikinci dediğimi yaptığın gün gibi ortada.
yukarıda saydığım rezilliklere ya bu devletin valileri yada yine akp'nin il milli eğitim müdürleri veya bürokratları imza atmıştır.
geçen sene ankara-keçiören'de akp'li belediyenin zabıtalarının, bir tekel bayisini öldüresiye dövdüğünü de mi hatırlamıyorsun?
yurtdışından bi sizin haberiniz var dimi? bir de züppece "sen git biraz yurtdışına çık" demişsin. yurtdışında nelerin olduğunu öğrenmek için illa yurtdışına çıkmak ta gerekmez.
almanya'da annemler, dedemler, anneannemler yıllarca yaşadı, fransa'ya-ingiltere'ye okumaya çok samimi arkadaşlarım gitti, bulgaristan'da 20'li yaşlardan bu yana yaşayan kuzenlerim var, bu saydığım yerlerde 24 yaşından küçüklerin alkollü mekanlara giremediği hakkında en ufak birşey duymadım, yok böyle birşey.
artık klasik kendinizi savunma argümanınız oldu bu "sen bi git yurtdışına çık ta gör" saçmalığı, ne zaman geri kafalılığınızdan kaynaklanan bi uygulamaya imza atsanız, "ee avrupa'ya baksanıza" ya sıkışıyorsunuz, sanki bi sizin haberiniz var avrupa'da olup bitenlerden.
 
vay super zeka vay demek 45 50 sene diyorsun hemi,anca kendine gelir diyorsun ,
1945 te ikinci dunya savasi bittiginde Almanya yerlebir olmustu simdi senin hesaba gore bir 45 sene koyalim ettimi sana 1990,bak bakalim Almanya 45 senede ne hale gelmis
atomu yiyen japonya ne yapti ya?senin hesaba gore oranlarsak adamlarin bir 10 bin yil falan surunmeleri gerekiyordu
ulan yoksa 2002 de Turkiyenin her yeri bombalandida bizim mi haberimiz yok,yedik heralde atomu bu hacilarda 45 50 senede bizi iyi edecekler,iyi etmede bunlarin ustune yoktur zaten
sen devam et kardes,bakma bu forumdakiler ne bilsin akp meger bizim icin ne sahane seyler yapiyor
 
Çoğunluk yanılmaz. Yanılanlar hep azınlıkta kalırlar. Adamların geçmişi, geldikleri yer yüzünden hiçbir yaptıklarını hazzetmediğinizi biliyorum. Daha seçimle geldikleri gün bunu gördüm sizin tarafınızdan. İnkar edilemeyen icraatler kaşısında bile sevinmeyip, oyları artacak bak deyip üzülen, sinirlenen bir azınlık. Elimde olsa öldüreceğim onu diyenleri gördüm.Yapılanları görmemenizi duymamanızı bu nefrete bağlıyorum.Mazlum edebiyatı yaparak yüklenmenize gerek yok biliyorum asıl sevmeme nedenlerinizi. Laik kesim diye nitelendiriyorsunuz kendinizi, laikliğin tanımını yapacak biri çıkabileceğini sanmıyorum buraya. laikliği din aleyhtarlığı olarak kullanıyorsunuz utanmadan.Beni propagandacı olarak suçlayanlara da şunu söyleyeyim. Ben çok rahatım savunduğum siyasi görüş hakkında, burda propaganda yapmama gerek yok anketler gösteriyor zaten sonuçları.
 
Halkın iradesinin sizin zevkinizle örtüşmediğini bildiğiniz halde ""Memleketi onlara bırakacağız sanıyorlar"" diyebiliyorsanız illegal yolları desteklediğinizi ilan etmiş oluyorsunuz.Halbuki darbeyi desteklemediğinizi söylemiştiniz.
 
Geri
Üst