Digitech Gnx2 Hakkında Yardım!

bende digitech gnx2 var, cihaz'ı yeni aldım,cihazın power dügmesinin oldugu ön panel açayip bir şekilde ısınıyor bunun sebebi nedir?birde bu cihaza dışardan ton yükleye bilirmiyim? bu konuda yardım istiyordum?pc e cihazın tonlarını kayıt etmek isityorum profosyenel birşekilde nasıl kayıt edebilirim pc seskarıtına direk girersem hangi şekilde cihazın hangi cıkışını kullana bilirim? pc mikrofonu ile kayıt ediyorum şimdilik ama daha net bir ses elde etmek istiyorum bunu nasıl bir şekilde elde elde edebilirim?
teşekkür ederim...
 
Neden anket yaptığını çözmüş değilim ama ilgi çekmek içinse yanlış method. Isınma problemine gelince, Bende de bir Genesis 3 var GNX serisinden, onda da aynı şey var. Bunun sebebi aletin dışarıdan AC voltaj alıp içeride doğrultması, bu sebepten dolayı voltaj regulatörü üzerinde bir voltaj düşümü oluyor bu da ısınmaya yol açar, gayet normal birşeydir elini değdirebiliyorsan eğer. Eğer Elini değdiremiyeceğin kadar sıcaksa bir sorun var demektir. Bu cihaza dışarıdan ton yüklemen için midi kablon olması gerekir, ayrıntılı bilgiyi www.digitech.com adresinden öğrenebilirsin.

Cihazın çıkışını (left right şeklinde iki tane mono çıkış var yanlış hatırlamıyorsam) herhangibir ses kartının girişlerine bağlayarak (gerekiyorsa uygun adaptörlerle) direk kayıt yapabilirsin. Kulaklık çıkışı varsa onu kullanma çünkü kulaklık amfisi çıkışı istediğin sonucu vermeyebilir. Bu iş için bir sürü program var. Ya da amfin varsa amfinin önüne yerleştireceğin bir mikrofonla da kayıt yapabilirsin (mic pre-amp gerekir böyle bir iş için) Şu an pc mikrofonuyla yaptığın kaydın kalitesinin iyi olduğunu sanmıyorum.

Ama ben de bu kayıt işinin amatörüyüm, kayıt konusunda daha tecrübeli ve de profesyonel arkadaşlar sana daha iyi yardımcı olacaktır sanıyorum.
 
Hertürlü sarım yaptıkları çevirimleri bir yüzde üzerinden verimlilikle yapar ve bu verim hiçbir zaman %100 olmaz. Geri kalan ise ısı enerjisi olarak küresel ısınmaya katkıda bulunur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
ön panel cok sıcak oluyor sonradan ısınıyor yarım saat hatta 1 saate yakın calıyorum bi zarar olmadı ama korkum bu ısınma sonucu sonradan bi zarar görmesi sonra cihazın bozulmasıydı ön panel sıcak elimi deydiriyorum ama sıcak...
bu midi kablosu ile cihaza istedigim tonu indire bilirmiyim mesala istedigim bir grubun tonunu cihaza yükleye bilirmiyim yani onun tonu chaza yükleyip o istedigim grubum tonu cihazdan alabilirmiyim? wave dostası olarak distorsion tonunu yükliycem cihazın bellegine böle bieşymi bunu anlayamadım
cevaplarınız icin teşekkürler şimdiden...
 
Hayır kardeş, wav dosyası falan değil. patch denilen önceden hazırlanmış tonları indireceksin alete. Bunlara tam türkçe karşılık bulmak zor oluyor ama aletin o tonu yakalamak için gereken ayarlarını taşıyan bilgi dosyası diyebiliriz herhalde. Bunu alete aktarman için de midi kablosu gerekiyor. Birebir ton yakalaman zor olabilir ama benzer şeyler çıkarırsın.

Digitech'in sound community'si var, oraya bir göz atman gerekiyor istediğin tonları indirebilmek için. Verdiğim linki dene:

http://www.digitech.com/soundcomm/guitar_product_start.asp?productid=8

Sıcaklığı da kafana takma sorun değil.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
cok teşşekürler yardımlarınız icin...okadar para saydık cihaza ısınma sonucu yanar patlar diye ödüm kopuyor :)) heheh birde bi yıgın cıkışı var cihazın bunların neye yaradıklarını bi türlü anlayamadım digital cıkış bilmemne felan diyor bunları da acıklıga kavuştura bilirseniz cok memmun olurdum
teşekkür ederim...
 
Eğer ikinci el almadıysan patlasada bir problem olmaz kendini sıkıntıya sokupta çalmamazlık etme.
Bildiğim kadarıyla yürürlükte olan tüketici yasası alınan her malın en az 2 sene garantili olmasını zorunlu kılıyor. Ama tünel esnafı pek bundan bahsetmeyi sevmiyor malesef Yurtdışından aldıysan ve başına böyle bir olay geldiyse zaten hemen değiştiriyorlar ordada bir tek kargoyla göndermek sana kalıyor.
 
Dijital çıkışda ses analog olarak değil dijital olarak veriliyor. 1000100100010100011100101010 şeklinde. Ucuz dijital aletlerin zayıf yerlerinden biride dışardan gelen analog ses kaynağını dijital dünyalarına aktaran, işi bitirincede analog a çeviren A/D ve D/A conventerlardır. Eğer senin birbirine bağlayacağın aletlerde digital io var ise bunları birbirine dijital bağlayıp 1 tane D/A bir tanede A/D işleminden kurtarırsın, çevrim sırasında olan kalite kaybını azaltırsın
 
bendede var bu meretten bir ev kullanıcısı isen pamuklu ve yünlü kumaşların artıkları bilgisayarın varsa farkedebilirsin fan olayını hibe ediyor. Gnx2 de de fan var ısınma eğer çok fazlaysa fanın işleyişinde problem olabilir. yani tavsiyem bir göz gezdir ama yinede ısınıyor bu meret. birde sarım hakkında bir olay gnx2 içerisinde doğru akıma çevirme olmuyor onu sağolsun 2.1 amperlik emektar edaptör yapıyor. dikkat et adaptörünü koru çünkü 2.1 lik adaptör bulman zor ve yerine koyacağın idare eder modüllerde aletin performansını düşürebilir.

hadi salıncakla.
 
Geri
Üst