Supernatural

böyle bir dizinin nasıl sayfası olmaz diye düşünmeteyim uzun zamandır :D aslında tam turkrock.com'a göre dizi ama kimse yazmamış???

eveeet hikayemiz dean ve sam wnichester adlı biraderlerin kayıp babaları john winchester'ı aramalarıyla başlıyor. babaları av yaparken kaybolmuş ve haber alınamıyor. ama ilk bölümden öğreniyoruz ki bu avcılık bildiğimiz geyik,ördek,domuz vs. gibi hayvanları avlamak değil. bu avcılık hayaletler,vampirler,kurtadamlar,şeytanlar ve bilumum gece yaratıklarını avladıkları bir meslek. enteresan bir meslek değil mi?? :) dizi önce the WB kanalında yayınlanmış soradan the CW kanalında yayınına devam ediyor. şu an 6. sezonda ve ilk 11 bölüm çekildikjten sonra ara verildi ma bir iki gün içerisinde tekrar başlayacak.

dizide abi dean'in küçük kardeşi sam'i koruma konusunda ne denli baskı altında olduğunun görüyoruz. daha özgür ruhlu ve asi olan ( her ne kadar dean rock dinleyen bir kişilik olsada dizide alternatif takılan sam daha dikbaşlı :) ) sam'i babasını kendisini bırakıp koleje gittiği için kızmasının yanında aslında çok sevdiği için bir tarafını hep kırık oldupunun görüyoruz.

dean kadınlar ve içkiden çok hoşlanan biri ama bunu nedeni yaptığı işin ve kardeşini korumak konusunda üstünde büyük bir sorunluluk olduğu için ( geridönüşlerden anladığım kadarıyla 7-8 yaşından itibren dean'i koruma görevi babası tarafından dean'e verilmiş ) kadın ve içki onun bu tarz dertlerden kaçmasına yardımcı oluyor. sam ise sürekli bir koşuşturma ve kaçma halinde oldukları için ( babası sürekli annelerini öldüren iblisi arıyor ve çevredeki yaratıkları temizlemeyi kendine görev edinmiş dolayısıyle bir yerde 1 aydan fazla kalamıyolar. ) bundan bunalmış normal insanlar gibi hayatını yaşamak isteyen biri. bu yüzden kaçıyor ve koleje gidiyor ama babalarını aramaya başladıklarında görüyoruz ki annelerini öldüren şey sam'in peşini bırakmıyor ve sam'in evlenmeyi düşündüğü sevgilisi jessica'yı da öldürüyor.

karater olarak dean olaylara bodoslama dalan biri. fprlerdeki bababar gibi fazla soru sormadan işleri baltası yoluyla hazır etmeyi seviyor :) sam ise olaylara farklı açıdan bakıp tuzak kurmayı gafil avlamayı daha çok seviyor. böylelikle o yaratıkların vereceği korkunç zararlardan kendisini ve çevresindekileri korumayı hedefliyor. frplerdeki thief,rouge tipi karakterlere daha uygun :)

birde boby singer var. babaları öldükten sonra whincester biraderlere babalık eden bir adam. yaratıklar konusunda inanılmaz bir bilgisi ve kitaplığı var. herşeyi bulabiliyor :) boby hayatının tek aşkı karısını öldürmek zorunda kalmanın suçluluğyla boğuşuyor. ( karısını bir şeytan ele geçirmiş -possesed- boby o zamanlar avcı olmadığı için karısını nasıl kurtaracağını bilmiyor ve öldürmeye mecbur kalıyor. )

dizde sadece korku ve gerilim unsurları yer almıyor ayrıca komedi unsurları iyi yedirilmiş durumda :) olmadık olaylara dean whincester'ın tepkileri ve mimikleri olağanüstü :D

dizinin müzikleri bizim gibi rock severler için über düzeyde. AC/DC, Black Sabbath, UFO, Deep Purple, Metallica, Rush, Def Leppard, Led Zeppelin, Bon jovi ve daha niceleri :D

dizinin kesinlikle izlenmesi erkeklerin dean whincester'la kanka olması kızların aşık olması lazım :D

not: dizinin beslendiği kaynak bütün yaratıklı dizi ve filmlerin yararlandığı kaynakla aynı. white wolf firmasının WOD ( world of darkness ) dünyası. bu dünyasa bulunan hunter:the reckoning diye bir diyarın eseri. o dünyanın en ünlüsü Vampire the Masquerade'tir.

not2: aslında böyle bir dzinin olması çok iyi çünkü korku temalarında genelde vampir kurt adam ve hayaletler sıkça kullanılır ama dr.Van Helsing'ten beri varolan hunterlar atlanır. hunterların macelarının anlatıldığı filmlerde bekliyoruz.
 
Tnt ilk verdiğinde kaçırdım.Sonra geceleri tekrarını verdi yine denk gelmedi.Sonra zaten dublaj yaptırdı,mahallesine uğremadım.Netten başlamayı düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
kesinlikle başlamanı tavsiye ederim. 5 sezon bomba gibi gidiyor. hele ki 4. ve 5. sezon finalleri über ötesi :D

hayatımda izlediğim en iyi dizilerden bir tanesi. hele böyle konuları seviyosan lost , supernatural'in yanında tost gibi kalıyo :D
 
Sabrettim ve güzelleşmeye başladı dizi. İlk sezon 20. bölüme kadar genelde sıkıldım izlerken. Ama o vampirli bölüm neydi öyle. Bakalım ilk sezondan sonra neler olacak.
 
Aeonian_Lich demiş ki:
Sabrettim ve güzelleşmeye başladı dizi. İlk sezon 20. bölüme kadar genelde sıkıldım izlerken. Ama o vampirli bölüm neydi öyle. Bakalım ilk sezondan sonra neler olacak.

sbaret hocam sabret :) ikinci sezonda bi 10. bölümden sonra açılıyo sonro 3. szeon leizi ve ardından efsanevi 4. ve 5. sezon geliyo allah allaaahh :D benim en favori dizim sezonlar bitince büyük ihtimal seninde öyle olur :))
 
weeds dizisine başlayacaktım ama çalışır durumda videosu olan site bulamayınca buna başladım.ilk 3 bölüm şimdilik idare eder. müzik seçimlerini ise beğendim.
 
Çok güzel be Supernatural. Müzikleri ayrı, Dean'in dizi boyunca ünlü grupların ünlü müzisyenlerine yaptığı isim göndermeleri ayrı güzel. İkinci ve üçüncü sezonda şahlanıyor resmen dizi. Sezon açılışları ve sezon finalleri de özellikle şarkı seçimleriyle çok çok keyifli oluyor.
 
5.sezondayım.3.sezondan itibaren güzelleşti dizi.Komedi dozuda arttı.Hele o melek castiel yok mu! :) Hem makara hemde ciddi olaylar var.7.sezonu da olacak.
 
Düşmez kalkmaz bir İmpala bu dizide lan. Ne hallere girdi, ne taklalar attı güzelim araba ama o Dean hep toparladı eski haline getirdi. Alıcan İmpala'yı, takacan Black Sabbath kasetini otobanda böyle. Şu an başka beklentim yok diziden :D
 
Evet, bunları yazdık. Senaristler duydu sesimizi ve artık rock göndermesi yok, 67 Impala yok. Maşallah dediğim üç gün yaşıyormuş meğer. Bendeki bu nazarla bir bakışta öküzü de deviririm, helikopter de düşürürüm, ona göre :D
 
Geri
Üst