PC Produksiyon - Keman önerisi ???

kimlik yaratmak? bir tane bile legal yazılımım yok özür dilerim. utanç verici ama yok. var da demedim. burda konuşulması yasak sadece... cevabı kolay bulamayınca özelden küfür etmekle olmuyor bu işler. herneyse..
 
Her yerin kendine has kuralları vardır. Her kuralların da belli bir faydası vardır. Bir kere birşey yazmadan önce Forum Kuralları na bak ondan sonra ne yazacaksan yaz.

İkincil olarak muhakemesini yapamıyor olabilirsin ama burda warez di crack ti konuşulmamasının foruma olan getirileride var. Burda illegal yazılımın muhabeti yapılsaydı Compelden yada Ant müzikten gelen yetkili kişiler bu kadar sıcak davranıp katılıcı olurlarmıydı sence? (Hatta software developer bir arkadaş bile var)Burda prof. müzikten bahsediyoruz, nasıl müzisyen, nasıl AE, nasıl İNSAN olunur ondan bahsediyoruz, gereği olarakda bunlara şaibe düşürecek muhabetlerden forumu koruyoruz.

Forum Kurallarını beğenmiyorsan o senin tercihindir, daha iyisi var ise git daha düzgün bir forumda yaz, burdan birşeyler öğrenmek istiyorsanda kurallara uy.

Küfür etmek en aciz insanın başvuracağı bir işdir. Batunun söyledikleri doğruysa kınıyorum seni
 
Aradığın bilginin, illlegal bilgi olduğunun farkında mısın?.. Ve buna aracılık etmenin de illegal olduğunun farkında mısın? Turkrock.com buna karışmak istemiyor, karışan siteler var, onları tercih edebilirsin... Durum bu kadar köşeli ve net...

Türkiye sınırları içinde serbest şekilde dolaşma hakkına sahipsin, ama çalıntı araba teybi satan yeri, polisle uğraşmak istemeyen aracıya sorarsan, cevap alamazsın.. Daha kötü bir ihtimalle, aracının polisle işbirliği vardır ve o özgürlüğün elinden alınır v.s... Forumlarda yazmanın da bu örnekten pek bir farkı yok.. Sanal falan ama burası da bir dünya :)...


Ha bu arada pyramind'ın yaptığı şey, forum kurallarını bir bilinçli ve karşıdakinin karşılaşacağı sonuçları engellemeyi amaç edinen kullanıcı olarak açıklamakken; Turkrock.com'un da üzerine vazife olmayan kullanıcıların halihazırda elinde bulunan korsan yazılımları sorgulama yetkisini kendinde gören kim?..Ukalalık suçlaması biraz yersiz değil mi?..

Şimdi bu net olduğunu sandığım açıklamalardan sonra, hâlâ ısrarla başka kullanıcıları ya da forumun kurallarını suçlamaya devam etmezsin sanırım..

Pryamind , mahcem, hasicktear ve şimdi de ben zor olan dolambaçlı, zahmetli ve aslında kendi koyduğumuz/tabi olduğumuz forum kurallarını çiğnemek uğruna, uzun uzun bir şeyleri açıklamaya çalışmışız.. Tabi bunun direkt, kısa, net, despot başka çözümleri de var (ki pyramind o olmasın diye çabalamış)... İyi niyet söz konusudur, israf etmeyin bunu...Ne kendizin, ne de başkalarının sinirlerini de hırpalamayın derim... Zira bu sanal alemde önemsiz de olsa, öfkeyle kalktığınızdan "zararla" oturursunuz...

Son olarak Turkrock.com, diğer forumların aksine,sırf göstermelik değil, gerçekten T.C. yasalarına uymaya, Türkiye açısından zararlı olan şeylerden uzak durmaya çalışır...Ve evet, korsan yazılım, cd cart curt alımı Türkiye'te zararlıdır.. Tıpkı Türkçe'yi koruymaya çalışmamızın kimilerine salakça geldiği gibi bu da salakça gelebilir.. Kendiniz istediğinizi yaparsınız, ama burayı kendinize uyduramazsınız, site sahipleri ve buraya emek verenler, bunu istemiyorlar çünkü..
 
Ha söylemeyi unutmuşum, bizim de çiğnemekte olduğumuz forum kuralı ise, site ile ilgili konuların başlık içerisinde konuyu bölerek tartışılmasının yanlışlığı üzerinedir.. Dolayısıyla bu tartışmayı buradan sürdürmeyiniz.. İlla bir problem söz konusu ise (ki burada bahsi geçen korsan yazılım/cd ile alakalı forum kurallının eleştirilmesi mümkün değil) Site Hakkında kategorisine yazabilirsiniz...

Bu konuyu bölen anlamsız mesajlar da, bir süre sonra silineceklerdir...
 
kraldan çok kralcı olmaya ne gerek var ben de bunu merak ediyorum. kadıköyde yazıcıoğlunun önünde her gün kaç tane polis dolaşıyor birisi müdahale ediyor mu? içerdeki dükkanlar da müdahale etmiyor çünkü korsan yazılım olmasa donanım satışı da düşer.
 
bizim mantığımız da anca bu kadar olur zaten.

polis müdehale etmiyorsa yasaldır, polis müdehale etmiyorsa doğru bir iştir mantığı. bir de dükkanların sanki o cdlerden bir zararı varmış, o cdlerin orijinallerini kendileri üretiyorlarmış da korsanının satılmasına göz yumuyorlarmış gibi bir düşünce nerden çıkabiliyor anlamadım. "ben kafamı çalıştırmayayım, devlet, polis benim yerime düşünsün, onların el koymadığı her şey iyidir güzeldir" mantığının hastası oldum.

bu tip alış verişi turkrock forumlarında konuşmak yasak. yahu bu kadar basit bir kural. adam diyor ki "burada yazmak istiyorsanız bu kurallara uyun, uymayacaksanız da yazmayın".. bu kadar basit bir şeyi anlamakta nasıl güçlük çekiyor insan ben de bunu anlamıyorum...

bu kuralın çıkış noktası da polis korkusu gibi saçmasapan şeyler değil, zannettiğim kadarıyla işin iyisini doğrusunu, ve ahlaklısını yapma isteğidir. burada bunun konuşulmamasının nedeni ondan bundan korkmak değildir kısaca. bu sitenin yöneticisi kendi kurduğu düzende emek vermeden illegal yollardan para kazanan kişilerin cebine para gitmesini kolaylaştıracak bir platform olmasını istememiş buranın, ona yardımcı olmak istememiş. "her şeyi polis korkusuyla yapmak veya yapmamak" mantığı çocukken sürekli "polis geliyor" diye korkutulmaktan mı geçmektedir bilemiyorum.
 
GIGA sampler bir software midir? İlgilendiğimi bilen bir arkadaşım yurtdışında yüzlerce dolar verip yılbaşı hediyesi göndermiş GIGA sound library diye, ama .rfl veya s2f olmadığı için reason okumuyor... Elimde 12 DVD'lik bir arşivim var ama çalıştıramıyorum!
 
Geri
Üst