gümrük mevzuatı ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz

O senin kararın, ben olsam uğraşmaz buradan alırdım, genelde insanların dışarıdan getirttikleri şeylerde daha ciddi fiyat farkları oluyor. Ama sen dışarıdan getirtmeye karar verirsen seçenekler arasında varsa FedEx'i kullanmanı tavsiye ederim, bu fiyattaki bir ürün büyük ihtimalle kapına kadar gelecektir (Tabi bunu duyduklarıma ve internette okuduklarıma dayanarak söylüyorum, benim böyle bir deneyimim olmadı)
 
music123 den jag-stang almayı düşünüyorum yaklaşık 600$ gümrük nekadar olucak?yani sizin dediinize göre 60$ falan olması gerekio yada ben öyle anladım..doğru mu anlamışım?
 
300€'nun üstündeki ürünlerde sabit vergi uygulanmıyor, malın cinsine göre gümrük vergisi alınıyor. Mesela:


8518.40.99.00.00
MAKİNALAR VE MEKANİK CİHAZLAR, ELEKTRİKLİ MALZEME VE BUNLARIN AKSAM VE PARÇALARI; SES KAYIT VE ÇOÐALTMA CİHAZLARI, TELEVİZYONDAKİ GÖRÜNTÜ VE SESİ KAYDEDEN VE ÇOÐALTAN CİHAZLAR, BUNLARIN AKSAM, PARÇA VE AKSESUARLARI (FASIL: 84-85)
ELEKTRİKLİ MAKİNA VE CİHAZLAR VE BUNLARIN AKSAM VE PARÇALARI; SES KAYDETMEYE VE KAYDEDİLEN SESİ TEKRAR VERMEYE MAHSUS CİHAZLAR; TELEVİZYON GÖRÜNTÜ VE SESLERİNİN KAYDEDİLMESİNE VE KAYDEDİLEN GÖRÜNTÜ VE SESİN TEKRAR VERİLMESİNE MAHSUS CİHAZLAR VE BUNLARIN AKSAM, PARÇA VE AKSESUARI
Mikrofonlar ve bunların mesnetleri, hoparlörler (kabinlerine monte edilmiş olsun olmasın); başa takılan kulaklıklar, kulağa takılan kulaklıklar (bir mikrofonla kombine halde olsun olmasın) bir mikrofon ve bir veya daha fazla hoparlör içeren setler; elektrikli ses frekansı yükselteçleri, takım halindeki ses amplifikatörleri:
Elektrikli ses frekansı elektrik yükselteçleri (amplifikatörler):
"Diğer" başlığı / "Diğer" başlığı / "Diğer" başlığı

KDV : 18    
ÖTV : 6,7
Gümrük: %4,5 (D.Ü.)

Bunlara eğitime katkı payı, bilmemne pulu, bilmemne fonu eklenince ciddi bir rakam çıkıyor ortaya (18+6,7+4,5 diye düşünmeyin, fon bedeli, sigorta bedeli, kargo bedeli... toplanıp çarpılarak yapılıyor hesap) Bir de aracı kuruma ödeyeceğiniz bedel, ordino masrafı falan var. Toplamda 500 milyon gibi bir masraf çıkarsa şaşırmayın.

Tabi bunları UPS ile getirttiğinizi ve malın havaalanında ticari gümrüğe takıldığını varsayarak yazdım. Mal şansınıza gümrüğe takılmayabilir belki ama 600$'lık bir pakette bunun olma şansı nedir bilemem. USPS ile yani posta ile getirtirseniz ne olur, onu da bilmiyorum, o konuda tecrübesi olan arkadaşlar memuru kafalamanın mümkün olduğunu iddia ediyorlar (Kimisi de bu yolla getirilen üründe hep %10 sabit vergi alındığını söylüyor ama bana pek inandırıcı gelmedi, bu konuda yeterli bilgi sahibi değilim)
 
avrupa birligine girmenin ,müzik aleti ticareti açısından önemi ne olcak bunu merak ediyorum ben..
sonuçta genel olarak istedigimiz aletler japonyadan yada amerikadan geliyor ama avrupa birligine üye bi ülkedeki fiyatlar ,türkiyedeki fiyatlardan daha ucuzdur sanırım..ve sadece kargo ücretiyle veya bi tanıdıkla almanyadan bir ürün alabiliriz .belkide yanılıyorum ;)
 
bilen biri CE mevzuatından bahsedebilir mi? bu başlıkta hiç lafı geçmemiş ancak pek çok kişinin başını ağrıtabilecek bir konu olduğunu sanıyorum benim başıma geldi çünkü.

bunun dışında amerikadan 300-750$ değerlerinde gitarlar getirdim ve gümrüğe takılmadan yani 0 masrafla aldım. ancak liste fiyatı 1500$ olan bir gitar için %18 kdv, yanlıs hatırlamıyorsam %3-4 gümrük vergisi, az antrepo ve diğer evrak belgeleri (100$'a yakın) ödedim. ups'in anlaşmalı gümrükçüsü ünsped halletti. ucuz processorler problem olmadı ancak birkaç rack malzemeden oluşan toplam değeri 750$ kadar olan bir pakedim gümrüğe takıldı. bildiğimiz gümrük masraflarının üstüne bir de CE denen naneyle uğraştığımdan toplamda 300$ masraf ödedim. bunlar da benim tecrübelerim.
 
yani arkadaşlar biraz şans işi dün kardeşimle guitarbargains den

2 adet pedal 1 adet vamp2 bir adette pod siparişi verdik bakalım ne olucak..toplamda 60 dolar kargo ücreti var.. gelince sizi bilgilendicem..
 
vallaha birbucuk saattir okuyorum bu 4 sayfayi sonucta anladigim bu is bi nevi kumar riskegirersin elinde patlar vs.Bence en iyisi al turkiyeden malini kardesim kafan rahat olsun.Biliyorum o stres rahat birakmaz adami 3 sene alir omurden bide...
 
Esatburak akinu 2.sayfada bi soru sormus cevaplamamissin soru benimde isime geliyoda bi ilgilen el bagaji olarak getirsek yada checkin e versek sonuc ne olabilir?
 
KING_KULL demiş ki:
yani arkadaşlar biraz şans işi dün kardeşimle guitarbargains den

2 adet pedal 1 adet vamp2 bir adette pod siparişi verdik bakalım ne olucak..toplamda 60 dolar kargo ücreti var.. gelince sizi bilgilendicem..

bende spariş etmek üzereydim fakat tırstım ya gümrükten gıcıklık çıkarsa diye, yaw seninkiler processor, ya gitarda farklı bir uygulama yapıyorsa gümrükçü abiler? ühühü,kafayı yeme noktasına geldim, 1 yıla yakındır gitar arıyorum fakat bulamıyorum, delirme noktasına geldim, türkiye'de 3 katını ödeyip o kazıkçı insanlarada para kazandırmak istemiyorum.

Umarım sorun çıkmaz sende KING_KULL

ben şunu almak istiyorum guitarbargains.com dan,

http://www.guitarbargains.com/product.lasso?pr=6043


466$ + 59$ kargo ücreti, acaba gümrüke ne koyar üstüne?
 
Yakında yurt dışından program alacağım beş CD ve fiyatı 495.-USD firmanın Türkiye temsilcisi yok. Acaba gümrüğe takılır mı? Bu konuda tecrübesi olan arkadaş var mı?
 
300 euro üstü bir şeyi arkadaşınız değilde bi şirketten alırsanız adamlarda içine fiş koyarsa hele alıcağınız şey gitar yada amfi gibi büyük birşeyse çok feci geçirirler bence hiç riske bile girmeyin.
anca rica ediceksiniz hediye yazcaklar , fiş koyarlarsa düşük miktar yazıcaklar öyle
 
Esatburak tan ses cikmiyor, insallah kacirmadiniz adami :(,

Adam super bir hizmet yapiyordu, sacma tartismalara girmenin ne anlami var!!!,
-------
benzer soru sorulmus gerci cevaplanmamis ben birdaha hatirlatayim:

Elimizde aletle geliyoruz yurtdisindan diyelim,...ben muzisyenim bu benim orda caldigim esyam dersek herhangi bir puruz cikma ihtimali var midir??,
+
Alet ben yeniyim diye parlamiyor ya sonucta,...uzerimdeki saatten vergi alamayacagina gore ondan da alamamasi lazim deil mi?

yahut Ebayden ismarladik adama da hediye yazdirdik uzerine mesela, gumruge ulasti paket orda sorun cikabilir mi? ne fiyat var ne etiket, hediye yazacak sadece?...
 
Üstünden belli bir süre geçen başlıklara yazmaya bir engel olduğunu sanmıyorum.

Kendi tecrübelerime ve duyduklarıma dayanarak yolcu beraberi 1 adet gitarı rahatlıkla getirebileceğini söyleyebilirim.Daha sonrası için gümrük talep etme durumu oluşabiliyor.

Kaldıki bu topicte cevaplanmamış sorularda var hala,sonuç olarak konuşuldu yeterli bilgi verildi yeter diye bir yaklaşım olması yanlış olur.

Önemli nokta buradaki kimsenin işin resmi kısmının umurunda olmaması,hiçbirimiz pratikte geçerli olmayacak şeylerin teorisini bilmek istemeyiz diye düşünüyorum,bunun bize faydasıda olmaz.Dolayısıyla pratikte başarılı olmuş yada olmasına yönelik öneriler daha makbul olur.
Daha önce sorulmuş 2 kere aynı arkadaş tarafından,ben tekrar edeyim,2. el bir ürün(ebayden alınıp postalanmış,gitar-processor-pedal vs..) içinden sadece hediye ibaresi çıkıyor(No Commercial Value),nasıl bir uygulamaya tabi olur.
Bazı gümrük durumlarında olduğu gibi fiyat tespite yollanması söz konusu olurmu?
 
arkadaşlar bu tür yolcu beraberi eşyalar ( ki gümrük açısından yukarıda bahsedilen eşya : kişişel kullanıma özgü, kullanım alanı ve miktarı gözönüne alınarak ticari amaç için ithal edilip edilmediğine bakılmak suretiyle ithal edilen eşya, olarak tanımlanır. )

muayeneleri esnasında yukarıdaki tanımdan da anlaşılacağı üzere miktar nitelik ve kıymet (300 EUR) kriterleri üzerinden incelenir.

elinde aletle gelen bi arkadaşımız herhangi bir sıkıntıya rastlamaz

tabi bu genel kural olup özel durumlar farklılık arz eder
 
Old_Style,
yeterli cevabi vermis sagolsun,

esatburak,
Ebay peki??, yazdirdik adama mesela "hediye" diye,...arkadasim gitarini bana yolladi dedik gumrukte de mesela, nedir durum?
Adres sirket olmayacaktir sonucta sahirtan aldigimizda
 
Geri
Üst