parmak ağrıları

merhaba arkadaşlar benim son 3-4 aydır parmaklarımda özellikle gitarı caldığım elin-sol-parmaklarında bi ağrı başladı başlarda korktum yorumları okuduktan sonra bikaç yerdeki ağrıyosa çalmayı bırakın tarzındaki,daha sonra ara verdim bir iki hafta arada bir çalıyodum fakat geçmedi şu andada 3-4 saat calsam ertesi günde tekrarlasam bunu ağrıyo önceden günde 8-10 saat calardım.sizede böyle bişey oldumu yada olan birisini gördünüzmü hocama sordum uzun parmaklılarda olabiliyo o tarz problemler.3 tane doktora gittim hiçbiri bişey bulamadı röntgendede bişey cıkmadı.öneriniz varmı teşekkürler şimdiden.
 
Zaten bu parmak ağrıları gizlidir. Günde 3-4 saat çalışmak fazlası ile yeter hatta fazla bile gelebilir. 8-10 saat çalışmak çok zararlı. Fazla zorlamamak gerekir. Zorlarsanız uzun bir zaman çalamayabilirsiniz, kendi bünyenize yazık bunu yapmayın.

Tekrar ediyorum 3-4 saat bile fazla (aralıklar ile yapmadığınız sürece)
 
Size fazla görünen başka biri için yeterli olmayabilir. Amaçlar, beklentiler ya da kişinin kaldırabileceği çalışma ağırlığı, kişinin düzeyi, çalıştığı materyalin düzeyi... herşey farklılık gösterebilir. Bu kadar kesin hükümlere varmamanız gerekir diye düşünüyorum - özellikle başka insanların rutinleri hakkında.

semizotu25 demiş ki:
8-10 saat çalışmak çok zararlı.
Bunu destekleyebilecek herhangi somut birşeyiniz ya da dayandırabileceğiniz bir kaynak, çalışma, araştırma falan var mı merak ediyorum.

Eğer bir tekniği çok yanlış bir biçimde uyguluyorsanız kendinizi 20dk içinde de bir daha asla çalamayacak hale getirebilirsiniz. Önemli olan doğru bir biçimde çalışmaktır.

Metalro, benim tavsiyem iki haftayı hiç çalmadan geçirip sonra tek oturumda üç dört saat çalışmaktansa, her gün düzenli olarak 30dk çalışmaktır. Zaman içinde bu 30dk'yı adım adım artırarak eski temponuza dönebilirsiniz.

Üç farklı doktor bir sorun görmüyorsa eminim verilmiş bir zarar yoktur, sadece fazla yüklenmeden kaynaklanıyordur ve korkulacak birşey değildir. Biraz yavaşlamak ama kesinlikle durmadan devam etmek gerekir. Durmanızı söyleyebilecek tek kişi doktordur.
 
petrucci nin eğitim videosunun girişinde gerdirme hareketleri gösteriliyo.istersen bir dene.başlamadan önce gerek tendonların ısınması gerekese kan akışını hızlandırmak için birkaç egzersiz iyi gelebilir...
 
Geri
Üst