Solitude

H

Hatebreed

Hayatımda ilk defa bir türk grubundan bu kadar etkilendim. RTN'de dağıttılar. İşin kötüsü grup hakkında tek bildiğim şey Ankaralı olmaları ...
 
sanırım böyle bir başlık vardı ama neyse solitude ankaralı trash metal grubudur çok iyi olmalarına rağmen albümün kaydının çok kötü olması yüzünden pek dikkate alınmadı gibi geliyor bana izmir 1. rock festivalinde abilerinin yanındada çalıcaklar bende demo ları mevcut en baba şarkısı trash fire bence
 
takip ediyorum bu grubu ve amatör festivallerde görüyorum.dinleyici profiline bakarım her zaman.bir kaç örneği var bunun..

resim olayına hiç girmiyorum zira komik bir mevzu bunu tartışmak.nasıl bağdaştırdığını da anlamadım ya...
 
o zaman adam gibi açıkla bakalım dostum çoluk çocuk dediğin insalar kaç yaş ortalamsındaymış bakalım.bizde öğrenelim benim yaş 17 ama 18'e az kaldı.şimdi ben de mi çocuk oluyorum.kendimi çocuk olarak görmüyorum ki çocuğuz diyelim izmirde benden yaşı çok çok büyük bi çok adamdan konserlere daha çok katılırım.Türk gruplara daha çok destek veririm.ayrıca benden de küçük biçok insan benim gibi türk gruplara destek verirken;sen burda neyin tartışmasını yapıyosun.

bu arda efe trash fire süper şarkı.izmirde bi festivalde çıkıp son şarkı olacarak angel of death cover'ı yapmışlartı.o gün bu gündür hala boynum ağrıyo:)))
 
Solitude hakkında kısaca bilgi vereyim:

1996 yılında Ankara'da Deniz Durdağ (gitar) ve Özgür Derin (davul) kadrosuyla kuruldu. Uuzn çalışmalar ve eleman değişikliklerinin ardından, 1999 yılında kendi adlarını taşıyan demo kasetlerini çıkardılar. Türkçe sözlü Thrash Metal tarzındaki bu kaset şu an bulunmamakta ve arşivler için değerli nitelik taşımaktadır.

Grup asıl çıkışını 16-17 Mart 2002 tarihlerinde gerçekleştirilen 5. Ankara Rock Station Festivali'nde ikinci günün açılışını yaparak gerçekleştirmiştir. Salondaki (ben dahil) 1500 kişinin şaşkınlık dolu bakışlarını unutamıyorum.

Takip eden aylar içerisinde ikinci demo için çalışmalara başlayan topluluk, tam bir yıl sonra, 14 - 15 - 16 Mart 2003 tarihlerinde bu kez altıncısı yapılan Rock Station Festivali'nde ikinci demosu "Stands For The Void"i yayınladı ve aynı festivaldeki sahne şovuyla herkesi büyüledi.

Bu demoda toplam 6 parça var ve süresi yarım saat civarında. Demoyu edinmek için (eğer halen kalmışsa) [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

Demodaki kadro şöyle:

Erkan Döner: Gitar-Vokal
Deniz Durdağ: Gitar
Özkan Tosun: Bass
Özgür Derin: Davul

Solitude ile ilgili son gelişme ise, kurucu gitarist Deniz Durdağ'ın gruptan ayrılması. Grup, Deniz'in yerine aldığı gitarist ile en son Rock The Nations Festivali'nde sahne aldı.
 
Crossfire ile beraber en çok tuttuğum thrash metal grubu.Odtüdeki rock şenliğinde 3 kişi olmalarına rağmen cok iyi bir performans gösterdiler.

Bütün elemanları çok tuttum.Özellikle Erkanın kasıntı sololar atarken vokal yapması ayrı bi yerde.

Çok yakın bir zamanda eskisi gibi 4 kişi olarak geri döneceği söyleniyordu.Rock the nationsa yeni gitaristleri ile katılmışlar güzel haber. :)
 
X--N demiş ki:
o zaman adam gibi açıkla bakalım dostum çoluk çocuk dediğin insalar kaç yaş ortalamsındaymış bakalım.bizde öğrenelim benim yaş 17 ama 18'e az kaldı.şimdi ben de mi çocuk oluyorum.kendimi çocuk olarak görmüyorum ki çocuğuz diyelim izmirde benden yaşı çok çok büyük bi çok adamdan konserlere daha çok katılırım.Türk gruplara daha çok destek veririm.ayrıca benden de küçük biçok insan benim gibi türk gruplara destek verirken;sen burda neyin tartışmasını yapıyosun.

bu arda efe trash fire süper şarkı.izmirde bi festivalde çıkıp son şarkı olacarak angel of death cover'ı yapmışlartı.o gün bu gündür hala boynum ağrıyo:)))

ne güzel...tartışma acayip yerlere gidiyor "ben 16sındayım,ben 13ündeyim çocuk mu oluyorum" demek tartışmayı farklı boyutlara götürecektir.ulan ben de uydum ya buna ölecek miyim ne?...
 
ankara'nın en iyi thrash gruplarındandır.kayıtlarının kötü olması nedeniyle hakettikleri ilgiyi göremediler bence.galiba ev kaydı falan yapıyolarmış.dinleyicilerinin yaş ortalamasını tartışmak son derece aptalca.yani 18 ini geçince mi iyi müziği kötü müzikten ayırtedebiliyosun.komik.
 
Solitude! Bayılıyorum o hızlı sololarına. Uzun süredir yoklar ortalıkta. En son RTN de göründüler. Yeni albümlerini bekliyorum sabırsızlıkla.
 
thrash metal dinleyen biri olarak solitude u beğenmemem mümkün diil gerçekten de çok sıkı bi grup sanırım son demoları bu ayın ortalarında çıkıyo tam olarak bilen varsa kesin bişi söylermi acep?
 
Grubun 1999 yılında çıkardığı demo Türkçe sözlü thrash metal değil; bizzat grup elemanlarının deyimiyle Türkçe sözlü death-thrash tarzındaydı.

2004 başı gitarist Deniz'in gruptan ayrılması beni hayal kırıklığına uğrattı. Yerine Kerry King gelse bile artık Solitude benim için aynı Solitude değildi. Nitekim Onur diye bir eleman geldi, Kerry King de Slayer'da kaldı. :LOL:

En son RTN 2'de değil, 6 Kasım'da düzenlenen Death Style Fest'te göründüler. Hem de ne görünme! Bana göre Türkiye'nin en iyi vokallerinden biri olan Courtyard'dan Mert gruba girdi. Çok da iyilerdi.
Yalnız Mert'in girişiyle Chuck Schuldiner stili bir vokalisti gruba katmış oldular. Yeni besteleri de dinleyince şu soru akla geliyor: Türkiye'nin en iyi thrash grubu yoksa death'e mi kayıyor? :?

Basçı Özkan, Sebastian Bach konserinin olduğu akşam konser sonrası otobüse binip İzmir'deki kışlasına doğru yola çıkacaktı.

Grup, albüm kayıtlarına Erkan'ın mezuniyeti ve Özkan'ın askerden dönüşünden sonra girecekmiş. Bu da aşağı yukarı 8 ay demek oluyor.
 
bende izledim rtn de sağlamdı bayağı.bu arada mert gerçekten çok sağlam bir vokal iyi olmuş.diğer adam da daha iyi gitar çalar artık.bu arada bu grubun bir sitesi yok mu?
 
deadth style feast'te ben de solitude u izledim mert gerçekten süperdi ayrıca suicide ve istanbullu grup olan down dirty'i de çok beğendiimi söylemeden geçemiicem
 
Eskiden Bay Area Thras'i ile Alman Thrash'i arasında muhteşem sahne performansına sahip bir gruptu. Ama şimdi yeni vokalleri ile hiç dinlemedim. Gerçi evet, Mert de çok iyidir; ama inşallah çağlar'ın dediği gibi bir death'e kayma olmaz... Bir de ilginç, genelde gruplar kurulur kurulmaz tanınır ya da çöker.. Bu adamlar tam altı yıl sonra patladılar...
 
RTN 2 ve Death Style Fest'te yeni besteyi çaldılar. Birçok kişi fark etti ki beste thrash öğelerinden çok teknik death'e yakındı. Nasıl desem, Blaster gibiydi. Mert de girince gruba aklımıza takılıyor tabi tarz değişikliği. :?

Bu arada Galad-tirin, Çağlar falan demişsin de merak ettim, tanışıyor muyduk acaba? :LOL:
 
Turkiyenin en iyi Thrash muzik grubu diyebilirim. RTN keza baska yerlerde tecrube ettim harika keza. Tr de Thrash ne alaka gibi kala kaldilar ole aslinda gelisesi buyuyesi bir grup. Full destek lazim. neden Bizdende boyle bir grup dagitsa ortaligi fena mi olar? Korde goz yokki baksin gorsun hesabi.
 
Geri
Üst