Solitude

Ne zamandan beri yazıcam unutuyom hep neyse bugüne kısmetmiş.
Solitude u ilk kez 2003 yılında overkill in altında izlemiştim venue de.Önceden hiçbir bilgimin olmamasına ve dinlememe rağmen muhteşem gelmişlerdi bana.Zaten ogün büyük bir gazla gitmiştik konsere,mekana girdik pat adamlar karşımıza çıktılar hemen.soundcheck lerini falan önceden ayarlamışlardı,millet dışarda beklerken,içeri girdik 5 dakka sonra solitude çıktı,hem de ne çıkış.Şu anda naparlar hiç bilmem ama istanbulda bi konser ilnlarını göriym anında damlarım....
 
sanırım grub dağılmış erkan dışındakiler grubdan ayrılmış erkan da yurdışına gitmeyi planlıyormuş...dağıldı mı dağılmadım mı bilmem ama deniz de bir hafta önce askere uğurlandı..bu konuda kesin bir bilgim yok...bilen varsa buyursun...
 
Grup dağılmadı.Şu an için işler biraz yavaş yürüyor o kadar.Erkan yazın Almanya'ya gidecek dönmeme ihtimali de var ama kesin olan bir şey yok.Üç kişiyiz şu anda gitarlarda Erkan ve Berkan, vokalde Mert.
 
Hellhound demiş ki:
Grup dağılmadı.Şu an için işler biraz yavaş yürüyor o kadar.Erkan yazın Almanya'ya gidecek dönmeme ihtimali de var ama kesin olan bir şey yok.Üç kişiyiz şu anda gitarlarda Erkan ve Berkan, vokalde Mert.
verdiğin bilgi için sağol teşekkur ederim...bazı kulağıma duyumlar geldide...
solitude onun içindi neyse...başarılar efendim...saygılar sevgiler...
 
Hellhound demiş ki:
Grup dağılmadı.Şu an için işler biraz yavaş yürüyor o kadar.Erkan yazın Almanya'ya gidecek dönmeme ihtimali de var ama kesin olan bir şey yok.Üç kişiyiz şu anda gitarlarda Erkan ve Berkan, vokalde Mert.

ya arkadaşlar yanlış anlaşılmasın lütfen ama bu grup iyi fena değil yani vokal olsun gitarlar olsun güzel. fakat davulcu biraz fazlamı sade çalıyo gibi geldi.. rockstation festlerden birinde izlemiştim.. 3-4 sene oldu heralde çıkalı ama davulcuya pek ısınamamıştım. Çok geri planda kalıyo ve çok fazla aynı ölçülerdeki ritmleri kullanıyo... biraz daha yorsa kendini dahada ii olabilir... çünkü grup gerçekten standart üstü bi grup..
 
Hellhound demiş ki:
Grup dağılmadı.Şu an için işler biraz yavaş yürüyor o kadar.Erkan yazın Almanya'ya gidecek dönmeme ihtimali de var ama kesin olan bir şey yok.Üç kişiyiz şu anda gitarlarda Erkan ve Berkan, vokalde Mert.

Özkan ayrıldı mı kesin? Ben de kala kala o kalmıştır diye umuyordum.

Bu arada Solitude'un neden "Türk Gruplar" kategorisinde olduğunu anlayamadım. Albümü yok, e demo bakımından da Courtyard / Blaster gibi birçok amatör gruptan ne gibi bir üstünlüğe sahip ki?
 
Evet Özkan ayrıldı.Neden burada durduğunu ben de bilmiyorum aslında zamanında açılmış, kimse de taşımamış galiba yoksa üstünlük meselesi değil.
 
Sağolasın :) İlk girdiğimde işler yolundaydı fakat her zaman beklendiği gibi gitmeyebiliyor.Erkan şu sıralar vize bekliyor.Bakalım zaman neyi gösterecek...
 
Merhaba arkadaşlar. Burada güzel ve onore edici mesajlar okudum. İnandığım,severek dinlediğim ve icra ettiğim Metal Müziği seven başka insanlar yazmışlar bunları , mutluluk verici... Ben Solitude'un solo gitaristi ve (eski) vokalisti Erkan . Evet, eski Solitude artık yok. Eski günleri, Deniz,Özgür,Özkan'la beraber sahneye çıkışlarımızı, Gazi'deki ilk konseri, stüdyoda geçirdiğimiz zamanları,sohbetleri, geyikleri vs. çok özlüyorum. O günler birdaha geri gelmez. O "ruh" birdaha gelmez! .Yedi yılın sonunda herkez bi yere dağıldı .Sanıyorum ki karşılıklı yaptığımız hatalardır buna sebep olan ama artık geçmişte yapılanları yargılamak anlamsız. Ben şu anda Bremen-Almanya'dayım .Diğerleri nerde , açıkçası bilmiyorum.
Burada sizlerle bişeler paylaşmak isterim. Birçok yerde yazıldı grubun biyografisi, bilenleriniz vardır. Benim diğer grup üyeleriyle tanışmam ve Solitude'da çalmaya başlamam 2000 yılı yazında oldu.O zamanlar Solitude zaten 1996'dan beri müzik yapmaktaydı ve hali hazırda bir tane de demosu vardı, ikinci demo "Stands For The Void" 'den çok farklı bir çizgide ve Türkçe sözlü bir demoydu bu. Uzun ve sıkıcı bir biyografi yazma niyetinde değilim . Gruba girdikten sonra çok fazla parça yaptım ,söz yazdım. Çünkü Solitude bana hayat vermişti ve bir grup ruhu vardı.Gruba girmeden önce de parçalar yapıyodum ama Solitude için parça yapmak bambaşkaydı.
"Stands For The Void" 'i yaptık. Demoyu bütün grup üyelerinin büyük özverisiyle kendi stüdyomuzda kaydettik. Sadece "Revolution" Stüdyo On Air'da kaydedildi. Grubun, demoda kaydı bulunan ya da bulunmayan, bütün ingilizce sözlü şarkılarının müzikleri bana , şarkı sözlerinin de çoğu yine bana ait. Bütün şarkıların davullarını Özgür yazdı ve çaldı. Demoda "Crystal Labyrinth" ' deki 2. soloyu ise Deniz çaldı .Bu ayrıntıları demoda veya herhangi bir röportajda,bir yazıda belirtmedik . Fakat şu an vurgulamak isterim ki, ben , şarkılarım , Mert ve Berkan Solitude'dayız , önemli olan bu! Ve bu grubun şu an tek ihtiyacı kaliteli, üretken,özverili yeni müzisyenler.
Grubun müziğinde oluşan son dönemdeki değişim de ,tamamiyle benim yeni parçalarda "yeni" rifler kullanmam, Özgür'ün davulda farklı bişeler denemesi ve Mert'in kendi tarzında vokal yapmasıydı ki bu adam gerçekten iyi bi vokalist kanımca. Fakat bu yeni şarkıları bir albüm kaydıyla dinleyiciye sunamadık. Şartlar ve gruptaki belirsizlik en büyük etkenlerdi albümü kaydedemeyişimizdeki.Bu şarkılar iyi bi kayıttan dinlenildiğinde kulağa çok daha "Thrash" gelecekler, bundan eminim.
Halen yeni şarkılar yapıyorum, ve eğer burda, şu an bulunduğum şehirde, grup için uygun müzisyenlerle karşılaşırsam, Solitude ismiyle veya başka bir grup ismi altında, müzik yapmaya devam edicem ve şarkılarımı çalıcam . Mert ve Berkan'ın da burada, Bremen'de Üniverste ile ilgili planları var, ve umuyorum ki beraber müzik yapıcaz.

Bazı şeyler eskisi gibi olmayabilir, ama şuna eminim ki bazı şeyler hiç değişmedi! Tekrar sahnelerde görüşmek dileğiyle...
 
Aaaah Solitude aaah,

Ah o eski, gece yarılarına kadar uğraşılan Gazi Üniversitesi Rock konserleri serileri ah,

ah "çirkin ördek yavrusu" ah

ah MT-2 Metal zone ile kaydedilen "stands for the void" ah

ah Denizim ah, ah Özgürüm ah

Çoook duygulandım çok,

Melatonin'in oturup çalışmalarını izlediği, pek çok şey öğrendiği bu adamlar artık yok

:cry:
 
Solitude hafızalarımızda çok derin izlere sahip.
Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi'nde düzenlediğimiz o efsane konserde afişte adları yer almamasına ve sadece 2-3 şarkı çalabilecek olmalarına karşın kendi istekleri ile sahneye çıkmaları, Gazi Mimarlık yemekhanesindeki geyikleri, 5. Rock Station Festivali'ndeki mükemmel performansları, 4 Ekim'de Ankaralılar olarak gösterdiğimiz konukseverlik ve daha nicesi...

Deniz Abi, Özgür Abi, Özkan Abi ve Erkan Abi... İnsan olarak mükemmel dört insan. Yürekleri thrash metal ile çarpan mükemmel dört insan.
Keşke piyasada olsalardı...
 
offf hatırlatmayın bu grubu demek isterdim ama zaten hic aklımdan cıkmadıgı icin diyemiyorum keske tekrar birlesselerde Türkiye thrash nasıl yapılır görse
 
Solitude hep varolmalı,gerçekten çok iyi yerlerde ülkemizi temsil edebilecek konuma gelecekken,hakettiği yerlere ulaşacakken solitude'un eski aktif günlerinin geride kalmasına çok üzülüyorum buna neden olan tabi birçok etken var ama keşke şuan Solitude ikinci albüm çalışmalarıyla uğraşan birçok organizasyonda sahnelerde gördüğümüz bir durumda olsaydı.Bu durgun dönemden sonra Solitude'u sahnelerde ve albümleriyle görmeyi çok isterim,Solitude'un yeri apayrı umarım piyasa kaybetmez hiç sizi,umarım Solitude bu derin uykusundan uyanır.
 
Geri
Üst