Sonar da aux dan delay otomasyonunda sorunum vardı

Eskiden sonarda kullandığım otomasyonu kullanamıyorum.Acaba bir ayarı mı bilmeden değiştirdim merak ediyorum da.
Vokal için bir aux kanalına delay koydum.Ve vokal devam ederken bazı yerlere delay vermek için o kısımlarda otomasyon kullıyorum.Yani aux send ini -inf de tutup gereken yerlerde yükseltiorum.Fakat sonarda çalışırken bunu etkisini duyamıyorum.Export audio ile 2 kanala indirip media player de dinlerken etkisini görüyorum.Ama eskiden böyle bir sorun yoktu.Bir ayarı mı bozdum acaba.Yakın zamanlarda makinama format atıp herşeyi tekrar yüklemiştim.Herhalde bir ayarı yapamadım.
Bilen varsa söyleyebilir mi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Bu arada daha önce yanlış yere yazdığım bir soruyu buraya ek olarak yazayım dedim.Aynen kopyalıyorum
"
Yahu ben kafayı yiycem.Sonarda eskiz olarak bir şarkıyı kaydederken vokale sonitus fx delay ile çok güzel bir delay vermiştim.Ama şimdi asıl kayıtta aynı effecti bir türlü veremiyorum.O kadar güzeldi ki aynı havayı bir daha yakalayamadım.
Şöyle ki :
Nakaratta vokal güle güle diyor.Fakat sadece "güle güle" cümlesinin "eee" diye bir delay uzantısı duyuluyordu.
Ama şimdi bütün sesler duyuluyor.Aux kanalından otomasyonla sadece belli yerlerde -inf den 0 db ye fırlayan bir send otomasyonu koydum.O da olmadı.Bu sefer de delay duyulmuyor.Nasıl duyulmuyor anlamadım.Solo olarak dinliyorum.Delayın d si yok.Otomasyonda bir ayar mı var acaba.Çünki eskiden oluyordu. "

Yardımınızı bekliyorum.Mahcem abi Burak abi uzun süredir bunaltmadım sizi :)
 
Bunu az önce bir başka forumda bir başkasından da okudum, bilemiyorum, bir bug da olabilir, kendinden çok şüphe etme. Bilgi toplamaya çalışıyorum.
 
davulzade bug un anlamını sormuşsun yanlış anlamadıysam? bug yazılımlarda, programcıların öngöremediği hatalar/bozukluklardır. yani sen programı doğru kullanıyorsun, ama o içindeki bir hata yüzünden işlevini doğru şekilde yerine getirmiyor demektir.
saygılar.
 
Mustafa automation'u envelop cizip mi yaptin?
Ben fx leri genelde wave'lerin veya tracklerin uzerine sag klik yapip envelop cizerek yapiyorum. Otomasyon en guzel oyle calisiyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Burak abi Otomasyonu dediğin gibi yaptım.Zaten track in üzerine sağ klik yapmanın dışında yöntem bilmiyorum.Ama neden daha önce sorun çıkmadığı halde Şimdi sorun çıkıyor anlamadım.Olmazsa tekrar kuracağım programı
 
Kimileri konsol goruntuden de yapiyor otomasyonu ama bana oylesi zor geliyor.
Garip acaba niye calismiyor.
Saniyorum Sonar forumunda da boyle birsey okumustum bir ara, oraya bakacagim belki sebebini buluruz o sekilde.
 
Geri
Üst