Kablosuz Sistem (Wireless)

A

alperen

Teknik adını tam olarak bilmiyorum. Hani gitara bir verici bağlanıyor ampliye de bir alıcı. Sanırsam radyo dalgalarıyla çalışıyor. Bu aparat hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa (nerde satılır? Hangisi iyidir? vs..) paylaşırlarsa sevinirim.....
 
O dediğin kısaca "Wireless system" yani "kablosuz sistem" deniyor. Alıcısı ve gitara bağlanan vericisi var. Çok modeller var. Nady ve Samson iyidir. Ben Samson'un UHF SYNTH32 (çok kanall profesyonel sistem) ve AIRLINE (tek kanal) modelleri var.

SAMSON UHF SYNTH32 ($400 liste fiyatı - $300e satılan nette siteler var)

synth32.jpg


SAMSON AIRLINE for GUITAR (liste fiyatı $450 ama $300e satılan internet siteleri var)

ACF1893.jpg

Airline direkt olarak kablo uzantısı olmadan gitara takılıyor ve pratik, şık ben konser olursa ve oralarda herhangi bir sinyal karışması olmazsa ki hiç olmadı henüz, şu yukarıdaki ufaklığı kullanıyorum.

Türkiye fiyatlarına bakınman gerek.

Airline en son çıkan model olduğu için tek kanal bile olsa minyatür ve çok daha kullanışlı olduğu için (verici minik ve AAA pille 14 saat çalışıyor) fiyatı pro modele göre daha pahalı.
 
Çok büyük organizasyonlarda gitar için fazla kullanmıyorlar ama aynı sistemi milyon kere headset denen kafaya takılan mikrofonlarda görebilirsiniz. Alıcıları aynı makinedir. Bazen çok fazla elektronik cihaz olmasından dolayı büyük konserlerde risk olmasın, frekanslarda cızırdama olmasın diye kablo kullanılıyor. Ayrıca konser sırasında kayıtlar alınıp CD hazırlanacağı için herhangi bir sorun olsun istemiyorlar. Amma velakin!, salon konserlerinde çokça kullanılıyor.
 
malmsteen kullanır en basitinden :) lenningrad konserinde kullanıyor mesela. hiç kullanmamış olsam da okuduğum yazılarda kullanıcaıları pek memnun değildi... sesde değişiklik yapıyor demişti bir jemsite üyesi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.

Ayrıca şunu belirtmeden de geçemiyeceğim:

Bu forumun kurulmasında katkıda bulunanları tebrik etmek lazım, zira böyle değerli bilgilerin (müzik yapımı vs.) burada paylaşıma açılmış olması ve forumda belirli bir seviye yakalanmış olması çok güzel. Çoğu insanlar edindikleri bilgileri kimseyle paylaşmak istemez, hatta bunu abartan pek çok kişi tanıdım. Oysa bilgi paylaştıkça çoğalır....
 
Çok zor olmasa gerek, transmiter a giden kabloların ucuna bir xlr jack takıp halledebilirsin, ama gereksiz bir işlem olur, onun yerine sat wireless ı normalinden al :)
 
aklıma gelmişken yazayım...
gecen yıl demir demirkan izmir fuarında kaskatlı havuzdaki konserde kullanıyodu.. burada ilginc olan sahnenin boyutlarıydı... sahne ve kulis bildigimiz sekildeydi.. ışıklar, monitorler, grup elemanları vs... ama sahnenin onunde v seklinde yani iki kısımdan oluşan yaklaşık 30 metrelik bi podyum vardı.. demir demirkan da sahnenin en ucuna gelip solo çalmıştı.. wireless sistemin performansı hakkında canlı bi ornek...
 
Telsiz sistemlerde alıcılarında volüm ayarı gain oranını da değiştirir birçok modelde. Bu yüzden o ayarı sinyalin geldiği oranda açıp gerçek gaini öldürmeden veya artırmadan volüm ayarını yaptıktan sonra gelen sinyalin renginin değiştiğine inanmıyorum çünkü bahsedilen ürünler kendi içlerinde dünya kalitesinde ürünlerdir.

Ben hiç sorun yaşamadım ve tam tersine telsiz sistemin herhangi kablodan geçmeden direk olarak sinyal iletişiminde bulunması, kablo içinde oluşabilecek bazı sinyal yakıplarını da ortadan kaldırır. Ayrıca, sinyal frekansı o kadar dar bir bant üzerinden yapılıyor ki o bant üzerinde başka bir cihazın olma olasılığı çok az ve henüz böyle bir sorunla karşılaşanı da duymadım. Frekans aralıkları dünya üzerinde standart olarak (bildiğim kadarıyla global düzeyde) belli bölümlere ayrılır ve her bölge belli amaçlar için kullanıma açık olduğu için o spesifik frekansa başka bir sinyal karışması neredeyse (illegal olarak birisi tam sizin olduğunuz yerde bir cihaz kullanmıyorsa) pek mümkün değil.

frekans aralığı binde birlere kadar indirgenmiş spesifikliktedir.
 
arkdaslar birseyde ben sorum hemen hemen bu topice ait oldugunu dusundugum icin yeni baslik acma geregi duymadim...neyse ben wireless kulaklik almak istiyorum ama benim mouse ve klavyede wireless(microsoftun klavye mouse setleri varya ondan) acaba bi sorun olurmu ?frekans karmaşasi ,arada abuk subuk sesler yada ne biliyim herhangi baska bir sorun ? yada radyo acildiginda fln ??cvp verirseniiz cok sevinirim.yani o kadar para vericez sonra kullanamakta var...
 
hmm tamam arkadaslar tesekkur ederim bide sey sorucam...ben bu philips kulakigi alicam ama bide wireless gitar sistemi almayi dusuyorum..yani yukarda konusulan olay..yani vericiyi gitara takıcam aliciyi anfiye ,kulaklığıda kulak anfinin kulaklik girisine takicam...bolece anfiyi acicam gitip salonda gitar calicam mesela:)hemde kimseyi rahatsiz etmemis olucam...cunku odamin yeri cok kotu:) yani bi kablosuz sistem kurmayi dusunuyorum...music123.com da samson'un bi kac modeli var..""Samson STAGE 5 Wireless Guitar System"" die gecen bir model var 89$..acaba almaya deger mi ?sorun yasarmiyim ?bide atalay kardes senin kullandigini soledigin sistem varya..169$ fiati var ama ben pek cozemedim o aleti biraz anlatabilirmisin?yani iki tane uc var ,biri gitara dieri anfiye..ee o pedal gibi sey ne ise yarıo??yani dedigim gibi ole bi sistem almak istiyorumda ne onerirsiniz?riskli bi ismi?akıllıcami yoksa sacma mi ? saygilar
 
Airline sistemin diğerleri gibi bir vercisi ve bir alıcısı var. Alıcı olan o küçük şeyden iki tane var o resimde... bunlardan bir modeli seçip ister L uçlusunu ister düz I uçlusunu alıyorsun. Diğeri verici, o da pedal gibi görünüyor. volüm ayarını ve ana açma kapatmayı oradan yapıyorsun. riskli değil süper tam tersine. bence çok akıllıca bir seçim. ayrıca bu alıcı ve verici ikisi de pille çalışıyor. verici 9 luk alıcı en ince pille. bir tane pil recharger al iki üç tane pili yanında. yıllarca bir daha pil parası verme, tabanca şarjörü gibi biteni doldur dolusunu alıcıya tak. mis gibi.
 
Geri
Üst