Kablosuz Sistem (Wireless)

hmm super abi ya...cunku dedigim gibi odamda pek calamiorum...onu alicam bide wireless kulaklık hem kimseyi rahatsiz etmicem hemde evin icinde istedigim yerde calicam...ole olur dimi yani kulaklıkla dier sistemin frekanslari karismaz dimi?bide bi kac soru daha sorucam..kac metreye kadar cekio bu aletler??bide bi arkadasim shure sm58 wireless microfon aldi...acaba onla studyoda calarkende bi frekans karmasasi olurmu ??bunlara cvp verirsin cok sevinirim..kusura bakma cok soru sordum..cunku cok istiyorum bole bi siste kurmak..bilenlere danismadanda almak istemedim.
 
Artunsan demiş ki:
profesyonel konserlerde hiç kablosuz kullanıldığına rastlamadım. bir riski mi var? karışıklık falan..


O sistemler Halk bandı ile çalışıyorlar.. bu ne demek ...bizim satın alabildiğimiz oyuncak telsizler,gerçek telsizler vs. sinyale karışabilir :pP

Kimin daha güçlü bir vericisi varsa alıcı onu alır
 
evet, kesin ve net olarak şu şu modeli kullandım hiçbir sorun çıkarmıyor diyen varsa buraya yazarsa çok seviniriz,özellikle ''Atalay'' sanırım bu konuda baya tecrübeli..
 
cem köksal da kullanıyor bu sistemden sitesinde ekipmanlar kısmına yazmış... konser klibinde de görünüyo jack kısmında bu ikinci resimdeki modele benzer bişey.. anteni var falan hede hödö
 
benim bi sorum olacak arkadaşlar bu sistemi kullananların bide kulaklık taktıklarını gördüm. o kulakık farklı bi aparatmı yoksa gitarın vericisine falanmı takılıyo?

ve cannerin sorusuna cevap bekleyenlerdenim
 
valla bence sahneye çıkacaklar için çok kullanışlı bir alet, ki o ben olmuyorum :D Acaba bacağım kabloya dolaşır mı ?, jak kopar mı ?, şu solonun gazıyla kendimden geçmiş etrafta tur atarken, kendimi gitar kablosuna düğüm eder miyim diye düşünme derdi olmaz heralde :D
 
sansasyon demiş ki:
benim bi sorum olacak arkadaşlar bu sistemi kullananların bide kulaklık taktıklarını gördüm. o kulakık farklı bi aparatmı yoksa gitarın vericisine falanmı takılıyo?

ve cannerin sorusuna cevap bekleyenlerdenim


o başka birşey genel soundu monitör hoparlörler yerine kulaklığa gönderiyorlar

gitarın wireless sistemi gitardan sinyali amfi,preamp vs ye gönderir

diğer wireless ear monitör mixer'dan kulaklığa gönderir
2 si aynı anda birbirinden bağımsız olarak kullanılabilir
 
AKG WMS40 Diversity kullanan var mı,bu guitar bug denen şey sl1e tam otururmu,pil ömrü ne kadardır,frekans seçimi türkiye için sorun olurmu us ve kr3 başlıklı frekans opsiyonları var?
 
arkadaşlar kullanırken problem çıkarmayacak fakat fiyat olarakta canımı yakmayacak bir tavsiyeniz varmı? Nady diye bir marka gördüm musiciansfriend te gayet makul fiyatta ama bazı yorumlar çok kötü bazıları çok iyi. Bu olayı kullanan arkadaşlar bi el atarsa sahnede kablo koparma derdinden ve kabloya dolanıp düşme tehlikesinden kurtulmuş olurum.
TEşekkürler...
 
Kucuk bir yanlisligi duzelteyim alici dediginiz gitara takilan kisim verici,verici dediginiz anfiye takilan kisim alici,kablosuz kulakliklarda,kulakliklar alici,sinyal kaynagina baglanan vericidir.Bu sistemleri bende dusunuyorum ama bende kararsiz kaldim,iyi modeller cok pahali,ucuzlara ise bazilari cok iyi diyo,bazilari rezalet
 
maresal demiş ki:
Kucuk bir yanlisligi duzelteyim alici dediginiz gitara takilan kisim verici,verici dediginiz anfiye takilan kisim alici,kablosuz kulakliklarda,kulakliklar alici,sinyal kaynagina baglanan vericidir.Bu sistemleri bende dusunuyorum ama bende kararsiz kaldim,iyi modeller cok pahali,ucuzlara ise bazilari cok iyi diyo,bazilari rezalet

Selamlar,

Benim de kulaklık sorunum var ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Evde microcube kullanıyorum her ne kadar ev için uygun olsada (yani komşuları rahatsız etmese de) maalesef artık eşim çıldırma noktasına geldi :p gitardan. Dolayısı ile kulaklık ile çalmaya başladım ama kulaklığım dandik bir marka.

Kulaklığı ampliye taktığım zaman sesi yarıdan sonra çevirsem bile artık volume artmıyor. Sanırım benim kulaklığın pes dediği yer orası. Yarıdan sonra kar etmiyor.

Ayrıca kulaklıkla yüksek volume çaldıktan sonra ve kulaklığı çıkardıktan sonra ampli sanki boğulmuş gibi hissettiriyor.

Herneyse, elektrik ve elektronikten anlamam ama tahminim benim dandik marka kulaklığım bu amplinin çıkışına yetersiz kalıyor.

Bilirsiniz, microcube 2 watt bir ampli, dolayısı ile kullandığınız veya tavsiye edebileceğiniz kulaklıklar nelerdir?

Wireless kulaklıkların randımanı nasıldır? Özellikle wireless tavsiyelerinizi bekliyorum. Pahalı, ucuz farketmez en baba kulaklık hangisidir?

Saygılar, sevgiler
 
Benim tavsiyem AKG, Beyer-Dynamic ve Senheiser kulaklıklara bakman yönünde olucak. AKGden K240 modelini özellikle tavsiye ederim BeyerDynamic ten ise DT-770 gerçekten kaliteli bir monitör kulaklık. Biraz daha tuzludur diğer modellere ve marklara göre ama bir kere aldın mı uzun süre herşey için kullanabilirsin.

Buarada ses yetersiz geliyorsa bir kulaklık preamfisi kullanman gerekebilir.
 
Evet fiyat olayları çok değişken ve yurtdışında aynı modeller dehşet ucuz vaziyette.

Fakat anlamadığım bir olay var başka bir başlıkta "kulaklık" sanırım, 32 ohm'luk bir kulaklık kötülenirken 16 ohm'luk başka 2 marka tavsiye etmiş bir arkadaş. Ama netten araştırdığıma göre farkettimki "Impedance @ 1kHz: 62 ohms" yani 1kHz de ki impedans ohm olarak arttıkça kulaklığın fiyatı da artıyor.

Yani almamız gereken kulaklık 1kHz de ki impedansı ohm olarak en yüksek kulaklık mı olmalı?

Saygılar, sevgiler


Acaba doğru mu algılıyorum? Yani aşağıda görüldüğü gibi bu değerler en yüksek olan kulaklıklar mı iyidir?

Efficiency: 101 dB/V
Frequency range: 12 Hz to 39,5 kHz
Rated impedance: 120 ohms
Max. input power: 200 mW

Mesela dün Technics marka bir kulaklık gördüm, değerler yukarıdakilere yakındı (yukarıdakiler AKG'ye ait) ve fiyat açısından AKG'lerden çok daha uygun bir fiyatta.

Yoksa sadece max. input power değeri yüksek olan mı bana lazım olan, malum apmliye kulaklık takınca, amplinin volume düğmesini yarıdan sonra çevirsemde kulaklıktan volume artışı alamıyorum diye yazmıştım?
 
neymiş öyle anten falan elektro gitar dediğinin jackı olur takarsın gitarına uzunca bir kablo wireless falan ters :D jackı takarsın gitara birde askı pin inin üstünden geçirdinmi hah mükemmel :D biraz geri kafalılık yapıyorum galiba :LOL:
 
Geri
Üst