Süleyman Bağcıoğlu

süleyman bağcıoğlu ve şu sıralar birlikte çalıştığı grubu..ankara'da belki de hiçbir rock grubunun çalmadığı sağlam parçalara değinirler barlarda,publarda..led zeppelin,queen,pink floyd gibi büyük isimler bunlardan üçü..

grup iyi türden bir derleme grubu..vokal yeterince iyi, baslar sağlam,klavye ve davul yerinde..gitarlar gayet başarılı...

gitar çalışı hakkında edindiğiniz izlenimleri beklerim öncelikle..
bildiğim kadarıyla birçok yerde rock çalmasına karşın kimi zaman rock 'n roll ve blues da çalıyor..

bulutsuzluk özlemi-numara albümü solo gitarları kendisine ait..ve gitarın asi çocukları albümünde bir parçada çalıyor..başka var mı hatırlamıyorum..
 
[gecen bara gidectik arkadaslarla,dedilerki gölge bara gidelim,kim cıkıyo diye sordugumda <süleyman bagcıoğlu>dediler,dedimki oda kim!nese bara gittik 9 gibi cıktılar yanlıs harırlamıyosam,saat 12 ye kadar agzım acık dinledim, inanamadım o sololar o ritimler beni bitirdi, ogünden sora her pazartesi gölgeye <süleyman BAÐCIOGLUN>u dinlemeye gidiyoruz.tesekkürler süleyman abi!!!
 
süleyman bağcıoğlu 9da sahneye çıkmaz ki..en erken 10.45 falanda dinledim onu..neyse..sorun değil bu..
en son olimposa gideceklerini söylemişlerdi..ankara'da olduklarında if-gölge-biziz-siyah beyaz da çalıyordu..jawbreaker gittiğinde haber verirsen tanışmaya gelirim..sevgiler..

ankara'da yoktur onun gibisi(barlarda çıkan)..kime sorsan "süleyman abi çok iyidir" yanıtını alırsın..neyse..abartmayayım..

şu an ankara'da değil yani sonuç olarak..belki dönmüşlerdir..haberim olursa yazarım..jawbreaker özel mesaj istersen yollayayım sana program tarihleri belli olunca..ha?
 
knopfler,
Kusura bakma üşengeçliğimden mesajına cevap yazamadım. :) Tabii neden olmasın, ama şu Ankara'yı iyice bir öğreneyim. Neyse... Görüşmek üzere...

Sevgiler.
 
merhaba!!

Süleyman bağcıoğlu 'da türkiyenin en önemli blues gitaristi bence..Yavuz Çetin in ölümünden sonra Süleyman Bağcıoğlu birazdaha önem kazandı..

Bulutsuzluk Özlemiyle çalıştığı sıralarda Bulutsuzluk Özleminden beklenen o sert gitar çığlıklarını blues gitaristi olması sebebiyle verememişti daha yumuşak blues e özgü sololar kullanmıştı..Bu durum onun için bence biraz handikap oldu ama şu an için Yavuz çetin den sonra en önemli blues çisi..
 
Süleyman büyük gitarcıdır. Ben Mavi Sakal'dayken 1993 yılında onlarla beraber ODTÜ stadyumunda gayet güzel bir kalabalığın karşısında sahne paylaşmıştık, sonra Istanbul'da da birkaç kez karşılaşmıştık Hayal'de filan. Duyduğum en lezzetli gitarcılardan biridir, yıllar var ki yolum kesişmedi bir daha, yolu açık olsun.

Bir de oranın adı 34a değil miydi ya? Yoksa a34 müydü? Orada da çalmıştık MS ile o dönemde, çok klâs hatunlarla tanışılır, sonra klâsik gitarcımızın kız arkadaşına sarkılır, o da kafa atar, kafayı yiyen vatandaş oranın sakinlerinden çıkar, biz tam ayıklanmak üzereyken o arbedede aradan sıvışıp otele kaçılır, ertesi gün de turnenin bir sonraki ayağına doğru yola çıkılır filan. Ne anılar.
 
Re: merhaba!!

BLUES01 demiş ki:
Süleyman bağcıoğlu 'da türkiyenin en önemli blues gitaristi bence..Yavuz Çetin in ölümünden sonra Süleyman Bağcıoğlu birazdaha önem kazandı..

Bulutsuzluk Özlemiyle çalıştığı sıralarda Bulutsuzluk Özleminden beklenen o sert gitar çığlıklarını blues gitaristi olması sebebiyle verememişti daha yumuşak blues e özgü sololar kullanmıştı..Bu durum onun için bence biraz handikap oldu ama şu an için Yavuz çetin den sonra en önemli blues çisi..

süleyman abi iyidir ama göklere çıkarmayalım yaa..nazar değmesin..
bol süleyman abili günler..
 
Canlı olarak dinlemediğim bir müzisyen, ama Bulutsuzluk Özlemi'nin "Numara" adlı albümünde gitarları çalmıştı ve bana açıkçası bu gitarlar-sololar pek sönük gelmişti. Yukarda bahsedilen sert soloları atmadığı için belki de, pek hoşuma gitmedi nedense o albüm.
 
Bu arada oğlu da acayip iyi davulcudur. Hatta bana kalırsa şu anda beraber çaldıkları grubun (IN ROCK eğer değişmediyse) davulcusundan da iyi! Ama kimse alınmasın! ;)
 
Pek severim Süleyman Abiyi. Ama 6 aydır King Crimson çaldıramadım (belki dahada fazla ) Beni görünce yedik ayvayı der gibi bakıyor :) Oğlu da denildiği gibi süper bir davulcudur gerçekten. Akın Bağcıoğlu, Flu da çalıyordu yanılmıyorsam.
 
Bir keresinde İstanbul Manhattan'a onu ilk kez dinleyecek olmanın hevesiyle gittim dostumla beraber. O sırada Layla çalıyorlardı. Şarkı bitti, solist Alper Cengiz, "var mı bir isteği olan" dedi. Dostumla beraber utana sıkıla Little Wing dedik. Süleyman Baba hemen "aa olur çalarız" dedi. Sonra başka şarkılarla devam ettiler, hatta klavye olmadığı halde Child in Time çaldılar (ve nefis çaldılar), ardından bir şarkı daha çalıp iyi geceler dediler ve dj müzik girdi...

İşte o anda Süleyman Bağcıoğlu'nun ne kadar baba bir adam olduğunu görmemizi sağlayan olay gerçekleşti: Baba, "bi dakka" dedi. "İstek vardı onu çalmladık". Hemen müziği kestirdiler ve Little Wing çalmaya başladılar. Zevkten put kesilip dinledik...

Benim için en kıymetli müzisyenlerden biridir Süleyman Baba.

Bir de bir tavsiyesi vardır: "Eğer iyi bir blues gitaristi olmak istiyorsanız evinizde ne kadar metod, tab, vs varsa hepsini atın!"
 
evet süleyman abi nota bilmediğini söyler..in rock'ın basçısı da onu doğrular.. " evet hepsi kulak çıkıyor" diye..hendrix çaldıklarını duymamıştım..umarım dinleriz bir gün..

süleyman bağcıoğlu'ndan sonra akın'ı da dinlemek gerekir tabi..ankara'da sayılıdır öyle iyi davulcu(barlarda çalan)..
 
Geri
Üst