Hannibal

Çok etkilendim açıkçası filmlerden söylemesi ayıp yeni seyrettim.Neyse gece gece kendi kendimi yedim bitirdim kardeşime potansiyel biftek olarak bile baktım gerçekten etkileyiciydi.İzleyenlerden yorum bekliyorum.
 
Filmde gotik bir hava var.Tıpkı 9.Kapı'da olduğu gibi ama Scott bazı şeyleri gözden kaçırmış.Sonlara doğru bazı mantıksızlıklar fazla.Mesela Clarice Starling nasıl oluyorda hemen Hannibal'dan kurtulabiliyor?Bunun gibi bairkaç tane daha var ama hikaye Scott'ın elinden izleyince zevkli hale dönüşebiliyor.Bir görsel şölen de diyebiliriz.Hannibal'ın daha önceki yamyamlıklarına ilişkin "flashback"ler etkileyiciydi.Domuzlar mesela.Floransa'nın o karanlık gotik havasında ki o asılış sahnesi falan...bunları sadece Scott yapabilirdi diye düşünüyorum.Kitaptan o kadar etkilenmiyorsunuz fakat film daha etkileyiciydi.
 
serinin en iyisi...ben de bu filmde en çok ridley scottın yarattığı atmosferi beğeniyorum. replikler daha vurucu, tabi çok sevdiğim gary oldman'ı deforme olmuş bi şekilde izlemek hoş değil. onun dışında, filmin sonunda yamyam hanibal'ın tutkuyla sevdiği claris için yaptığı fedakarlık, filmin en can alıcı kısmı bana göre
 
gerçekten ridley scottın kingdom of heaven le birlikte izlediğim en vasat filmi genede ortalama bir film ama silence of the lambs le kıyaslanacak kadarda iyi değill tabi
 
Hiçbir filmin yorumu yapılırken geç kalınmış sayılmaz.Burada çoğunlukla popüler filmlere yorum yazılmıyor.Popüler şeylere de ilgimiz yok.(Ben kendi adıma konuşayım.)Son dönem filmlere yorum yazılacağı gibi 50'li yıllarda çevrilmiş filmlere de yorum yazılabilir.
 
valla serinin en berbat filmi diyebiliriz ben kuzuların sessizliğini 20 defa izlemişimdir ama hannibali izlerken insan sıkılıyor daha basit bi film haline getirmişlerdi seriyi ama son anda üçüncü film anthony hopkins ölmeden geldi ve durum kurtarıldı.
 
bence ridley scott resmen sanat yapmış..serinin en iyisi bence..evet kan var,ölüm var,vahşet var ama bence duygu daha ön planda..oyuncuların hepsi yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar..en beğenmediğimse 3.film..bence tamamen ayrı olmalıydı..
 
Ben ilk olarak kitabını okudum ve çok uzun bir süreden sonra da filmini izledim. Hatta o kadar uzun bir süre ki, kitapta ne okuduğumu bile zor hatırlıyorum. Ama kitabı okurken aldığımı hatırladım zevki filmden alamamıştım. Her zaman bu böyle olmuştur benim için. Ve gerçekten de Kuzuların Sessizliği'nin yanında "Olmamış." dedirtiyor. Ama filmdeki o gotik durum, sis, kapalı hava hoşuma gitti. :)

Saygılar...
 
enchant demiş ki:
Mesela Clarice Starling nasıl oluyorda hemen Hannibal'dan kurtulabiliyor?
Bence Hannibal Clarice'e aşık olduğu için Clarice o kadar çabuk kurtuldu. Mesela filmin beni en çok etkileyen sahnelerinden biri olan Hannibal'in Clarice'in ikisinin ellerini birbirine kelepçelemesi üzerine "Elini kesmek zorundayım. Canın epey yanacak." diyip satırı hızla indirmesi, kadının sesi duyulmayan çığlığı ve sonraki sahnede Hannibal'i uçakta elsiz görmemiz buna bir kanıt olarak gösterilebilir sanırım =)
 
kuzuların sessizliğinden sonra beğenilmeme ihtimali yüksek ama yine de iyi bir film bana kalırsa. anthony hopkins'in oyunculuğuna diyecek yok zaten, tüm film boyunca tek başına bile oynasa izlenir o film :D ama benim hatırladığım, çok uzun süre önce izlemiştim, filmin ilk 10-15 dakikasındaki çekim hatalarıydı. mesela çatışma sırasında clarice yere düşerken yerdeki minderin, başka bi sahnede yukardan mikrofonun görünmesi gibi. ama çekimler, ortam gerçekten güzeldi. serinin en kötü filmi diyemem. red dragon'u daha başarısız bulmuştum açıkçası :roll:
 
Bence filmin başarısında kuzuların sessizliği kıstas alındığı için bir nebze daha sönük kalmış bir film.Red Dragon'u ben de serinin en başarısız filmi olarak görüyorum.Ama ayrı ayrı ele alınacak olurlarsa her biri benim için birer başyapıt
 
Julianne Moore feci yakismistir bu filme ama tabiki Silence of the Lambs'in yerini tutamaz hatta bir de Red Dragon vardir ama 91 tarihli film unutulmaz bir filmdir.Türünün en iyi örneklerinden bence. Aldığı Oscar ödüllerini sonuna kadar hak eden bir film. Oyunculuklar çok iyi. Hele Anthony Hopkins'in soğukkanlı duruşu...
 
MV5BMTk3NDI1MDM5MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjkyODIxOQ@@._V1_SX640_SY720_.jpg


2.sezonunu iple çektiğim son dönemin en akıl alıcı dizilerinden.
 

Benzer konular

Geri
Üst