Alp Zey

http://www.facebook.com/AlpZeyMusic


Son yıllarda yapmış olduğu kaliteli dizi müzikleri ile de dikkat çeken Alp Zey'in Pop-Rock tarzındaki ilk albümü 'Her Şeyi Unut', 2011 Şubat ayının son haftasında çıktı.

Şarkılarında; özlenen sevgilileri, aşkın bizden çaldığı ve ruhumuzda kalan yalnızlığa dair 'Her Şeyi' anlatan Alp Zey, güçlü ve cömert sözleriyle, geçmişe yolculuk yaptırıyor. Yaklaşık 15 yıldır gitar çalarak beste yapan ve bugüne kadar bilinen bir çok mekanda sayısız konser veren Alp, albümündeki 9 şarkıyı, söz ve müziğini kendi yapmış olduğu onlarca şarkı arasından seçti.

Müziğin yanı sıra, üniversite öncesi Adana'daki ilk Türkçe Rock radyo programını hazırladı ve sundu. Çevre Mühendisliği eğitimine devam ettiği yıllarda; tiyatro eğitimi, şan dersleri aldı ve bir yandan da çeşitli dergi ve gazetelerde karikatür çizmeye başladı. Bir çok sanat dalıyla iç içe olan Alp Zey'in en büyük tutkusu her zaman müzik oldu!. Albümün ilk video klibi 'Kal Dedim' adlı şarkıya çekildi. Yönetmenliğini Barış Kırımşelioğlu, görüntü yönetmenliğini ise Can Sarcan'ın yaptığı klipte 70 kişi rol aldı. 20 saat süren çekimler İstanbul'un değişik mekanlarında gerçekleştirildi.

ALP ZEY
Adana doğumlu olan Alp, Çevre Y. Mühendisi ve tam bir müzik aşığı. Müzik hayatına yaklaşık 15 yıl önce gitar çalarak başladı. Üniversite öncesi Adana'da ilk Türkçe Rock radyo programını hazırladı ve sundu. Lise ve üniversite yıllarında tiyatro eğitimi, şan dersleri aldı ve bir yandan da çeşitli dergi ve gazetelerde karikatür çizmeye başladı. Birçok sanat dalıyla iç içe olan Alp en büyük tutkusu müzik olduğundan, 2000 yılında ilk rock gurubunu kurdu ve ilk demosunu yayınladı.

Son 9 senedir Adana ve İstanbul'da çeşitli bar, festival ve etkinliklerde konserler verdi... Öncelikle Türk müziği daha sonra Alternatif Rock, Indie, Brit Rock, Endüstriyel ve Popüler rock müzik tarzlarından etkilenen Alp, son 5 yılında; İstanbul'da ki bilinen performans mekanlarında sahne aldı. 2009 yılının ortalarına doğru, sahnede çalışmalarına ara verdi. 2011 yılında çıkarmayı düşündüğü solo albüm projesinde ki 9 şarkıyı, söz ve müziğini kendi yapmış olduğu onlarca şarkı arasından seçti. 12 aylık bir süreçte tamamlanan albümün aranje, kayıt ve mixleri, Emre Şen ve Erdem Dağlı tarafından, masteringi ise Çağan Tunalı tarafından yapıldı. 2011 yılının ilk aylarına doğru Türkçe Pop-Rock albümünü yayınlayacak olan Alp, bir yandan oldukça dikkat çeken kısa film ve dizi müziklerine (Arka Sıradakiler/ Öğretmen Kemal...) imza atmaya devam ediyor.
 
Geri
Üst