Et tüketimi ve endüstrisi

Merhaba,

Farkında olmadan veya düşünmeden etin sürecinde aslında hayvanlara eziyet edilmesine ve
öldürülmelerine ortak oluyoruz.
Günümüz aşarı yiyecek tüketiminden dolayı et üretimide endüstrileşmesi hayvanlara doğal yaşam olanağı vermiyor.

Aşağıdaki videoları izleyin. Acımasız yöntemler, Vahşet, eziyet dolu...

http://www.youtube.com/watch?v=W94PG1XR5UM

http://www.youtube.com/watch?v=PVxv7PPGZqg

Başlangıç olarak hatırlanması gereken az tüketmek ve ziyan etmemek olmalı.

Hoşçakalın
 
Hayvanlara yapılan eziyete karşıyım. Sonuçta onlarında bir yaşama hakları olduğunu düşünüyorum, ama gittikçe artan tüketim toplumu çılgınlığı bu görüntülerden daha fazlasını ilerleyen zamanlarda göreceğimizi gözler önüne sermekte. Vejeteryan değilim olmam da asla, ama yaşam hakkına saygı duyulması çok ayrı birşey. Birkaç kişinin az tüketmesiyle olabilecek bir durum da değil ayrıca, fast food tarzı beslenme alışkanlıkları benim ilk okul yıllarımda yabancı ülkelerde gösterilen kötü beslenme alışkanlıklarındanken, şu an o yurtdışı yaşam tarzına bizde dahil olduk. Zaten hiç iyi birşey almaz bizim toplumumuz nerde kötü birşey var mıknatıs gibi çeker anasını satayım. Bu fast food alışkanlıklarına çok karşıyım inanılmaz derecede çok hemde. Güzelim sulu yemekler varken mutfağımızda, sanki çok bir güzelliği varmış gibi yok humburger,cheese burger cart curt, dürümler, hepsi hayatımızagirdi. Halkın ekonomik yönden fakir olması da bunların bu kadar hızlı entegre olmasını sağladı günlük yaşantımıza. Eskiden memurlar öğle aralarında yemekhanelerinde sulu yemek yerlerdi, şimdilerde dürümcüde dürüm yiyorlar, hem ucuz hemde doyurucu, ekmekle doyuyorlar halbuki. Ekmek gibi olacağız yakında kafası çalışmayan somun beyinli ve şeklide somun şeklinde bireyler olacak genç nesillerimiz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
selam,

Birkaç kişinin vejetaryen veya az yemesi birşey farkettirmiyor.
Ancak çoğu kişi bu konuda bilinçlenecektir, duyarsız kalmayacaktır.
Fastfood tüketimi çok fazla. O sektöre yapılan üretimlerin yöntemleri olağandışı. İnsan sağlığına zararlı.
Protein ihtiyacı süt ve yumurtadan fazlasıyla alınabilir.
Spor gündemi olan biri için günde 200 gr et yeter.
Maalesef farkında olmadan ihtiyacımızdan fazlasını tüketiyoruz. Çoğu kişi günde en az 2 öğün et yiyor.

görüşmek üzere
 
Youtube'daki kısa videoları izledim ama beni izlediğim diğer belgesel kadar etkilemedi. Earthlings adında bir yapım var, edinip izleyebiliyorsanız sakın kaçırmayın. İnsan olarak hayatta bir kez böyle bir şeyi izlemek gerek diye düşünüyorum.

1 saat 40 dk falan sürüyor, insanlığın yalnızca karın doyurmak için değil günlük yaşam keyifleri için de hayvanları nasıl katlettiğini gösteriyorlar. Et tüketimi diyince yalnızca yemek konusunu düşünüyoruz ama hayatın bir çok alanında da farkında olarak ya da olmayarak katliama ortak oluyoruz. (Kürk, kozmetik ürünleri, alternatif tıp adı altında vitamin hapları vs...)

Earthlings'i daha çok kişi duysun ve izlesin istiyorum. Ben bakamam, midem kaldırmaz, fena olurum falan demeyin, gözlerinizi hiç kaçırmadan izleyin, nelere sebep olduğumuzu itiraf etmemiz gerek kendimize.
 
Bu genellikle batı dünyasının duyarlılığının daha fazla olması gereken bir konu.Bizim memlekette kişi başına düşen et tüketim rakamı trajikomik seviyelerde.Eti rüyasında bile göremeyen insanlardan bu konuyla ilgilenmesini beklemek saçma olur bence.
 
1.5 sene vejeteryanlık denedim. Ufak sağlık sorunlarım oldu. Haftada 100-200 gr arası et yemeye başladım. Bu şekilde kendimi çok iyi hissettim. Daha fazlasına ihtiyaç duymuyorum.

Haftada bir gün belirledim kendime. Sadece o gün, 1 öğün et yiyorum. Bunu belirlemezsen ipin ucu kaçıyor.

Et endüstrisinin aynı zamanda karbon emisyonuna en büyük katkı yapan faktörlerden biri olduğunu unutmayalım.

Bireysel katkımızla fark yaratabiliriz. Lütfen herkes elinden geleni yapsın. Ortada doğa ne güzel, hayvanlar ne güzel diye ötüp durmaktan bir sonuç çıkmıyor.
 
Nasıl ne fakeder!

rpm demiş ki:
Haftada bir gün belirledim kendime. Sadece o gün, 1 öğün et yiyorum. Bunu belirlemezsen ipin ucu kaçıyor.

Bu arkadaşında dediği gibi bu bir gereksinimdir, ihtiyaçtır, konuyu açan hiç yemeyin demiyor ki israfa karşı tutum, haklı. Herşeyin bir sınırı olduğu gibi et tüketimininde olmalıdır, bu "bilinçli tüketim" statüsünde kendine yer edinir.
 
bilinçli tüketim de ne ki hebele hübele ...

Yeyin gayri bu toplumda tavukta biter, sığır da zaten bitti angus!! getirttik, hayvanların yaşam haklarını düşünmüyorsanız,şu lezzetsiz emperyal mamaları yemeyin mcdonalds, burgerking,kfc tarzı gıdalarla beslenip somun beyinli olmayalım en azından.
 
Geri
Üst