SX 'te çok acil sorun var

Selam arkadaşlar ;

Lütfen bu aşağıda anlatacağım sorunumda geçekten sx ve bilgisayarı çok iyi bilen arkadaşlar yorum yapsın çünkü zaten iyice karışmış ve çözümsüz durumdayım. Olayı çok kısaca özetliyorum;

Bilgisayarı upgrade ettim hem anakart hem işlemci şu an p4p800 asus anakart ve 2,8 ht işlemci var. Sorunsu çalışıyolar gibi...

Doğal olarak bilgisyara format attım ve bütün programları tekrardan yükeldim. Filelar back up şeklinde diğer hardiskimde muhafaza edildiler.
Bu kadar harcama yapmışken sınırları zorlayıp bir de Cubase Sx lisanslı aldım . Ve yükledim . Tabi eski pluginleri mi aynen eskisi gibi eski yerlerine birebir yükledim.

Gel görelim eski doslayalarımı açıp tekrar çalışmaya başladığımda aşağıdaki hataları alıyorum

1- Cubase sx has encountered problem diyo ( xp hatası) ve program tak diye kapanıyo
2- Cubase de sorun var technical supportunuza basvurun.

Çıldırmak içten değil..

Bu konuda yorumlarını en önemlisi çözümlerinizi çok acil rica ediyorum.

Teşekkürler.
 
Ghelida,
"Sadece bilenler cevap versin" demişsin. Bilmiyorum ama bir öneri getireyim dedim.

1. XP Service Pack'i yükledin mi? Yüklediysen SP1 mi, SP2 mi?
SP2 henüz çıktığı için bazı programlarla ve donanımlarla uyumsuzluk gösteriyor olması muhtemel.

2. sorunun hakkında birşey diyemeyeceğim.

Umarım bir an önce halledersin.
Kolay gelsin.
 
Pluginlerin dll dosylarını direkt vst klasörüne mi attın yoksa setuplarından tekrar install mı ettin?

Büyük ihtimalle pluginlerden kaynaklanan bir sorun olabilir.Pluginleri uninstall edip deneyebilirsin.
 
O zaman, SP ile ilgili değildir.

Kasayı açıp(bilgisayar kapalıyken tabii) RAM ve Ekran kartıyla biraz oynamayı dene. Bazen tam oturmamış oluyorlar ve "hiç alâkası yok/olamaz" denilen sorunların sebebi olabiliyor.
Ya da RAM uyumsuzluğu olabilir.

Tabii bunlar sadece olasılıklar.

Cubase'i "uninstall" edip, Registry Editor(Start->Run->regedit)'den de ilgili kayıtları silip, tekrar yüklemeyi deneyebilirsin.
 
cubase sorunsuz olarak açılıyorsa ancak eski dosyalarından bazılarını açarken sorun yaşıyorsan(bilenler cevap versin demişsin ama sen yeterli bilgi vermemişsin?), sorun kullandığın pluginlerden birinin cubase motorunu çökertmesi büyük ihtimalle. bu sorunu çözmek için sana biraz iş düşüyor.

projende hangi pluginleri kullandığını bilyorsan, yeni bir proje yarat, daha sonra mixer da ana kanala kullandığın efektlerden birini ver, kaydet, kapat. sonra projeni açmayı dene. sorunsuz çalışıyorsa, bir diğer efekti dene. onu kullan, kaydet, ve projeni açmayı dene. sorunlu olan efekti veya vst instrumenti kullandığın zaman da projeni açamama ihtimalin var. bu işe yarayabilir, ama yaramama ihtimali de var.

yaptığın eski kayıtları cubase in şimdi kullandığın sürümü ile mi yaptın? bu da önemli...

cubase veya herhangi bir program çalışması esnasında "program hatası" verebilir, ve bunun milyonlarca sebebi olabilir. bunu sadece söylediklerine bakarak "bilen biri" nin olması mümkün değil. belki tutturabilir(benim denediğim gibi)...

sorununla ilgili daha spesifik bilgi vermeye çalış.. her projede mi yapıyor, çok mu efekt var... aynı sürümde mi çalışıyorsun... falan filan.

kolay gelsin.
 
Selcuk_Ergen ve pyramind'in dediği gibi, sorun plug-in'ler olabilir.

Sadece önceden oluşturulmuş projede kullanılan plug-in'ler için değil ama...
Cubase açılırken bütün VST'leri tarıyor ya, o esnada ya da hemen sonra mı hata mesajı veriyor?

Daha önce böyle birşey başıma gelimişti. Ama hata mesajını hatırlamıyorum.

Sana tavsiyem, -sanırım Cubase dizini altındadır- VST Plugins dizininin içindeki bütün .dll dosyalarını ve hatta hepsini başka bir yere taşı. Orası bomboş kalsın.
Cubase sorunsuz açılırsa büyük ihtimalle, plug-inlerden birinde veya bir kaçında problem vardır. Daha sonra pyramind'in dediği gibi plug-in'leri tek tek eski yerine kopyalayıp sorunun hangisinde olduğunu bulabilirsin.
 
Versiyon farkı da olabilir.
Bir önceki kullandığın SX 1.x ve yenisi 2.x ise bazen problemler olduğunu duymuştum...
Steinberg'in sitesinden Cubase'i update etmeyi denesene?
 
Merhaba,

Problemin sebebi herkesin de dediği gibi bir çok nedenden dolayı olabilir.

Benim aklıma gelenleri sıralarsam,

1 - Dongle da problem olabilir, USB port a tam olarak oturduğundan emin ol, hatta çıkart tekrar tak.

2- Plugin lerinde problem olabilir ama daha önceden çalıştığını söylemiştin, eğer hiç plugin yüklemeden veya Plugin directory sini rename ettikten sonra SX problemsiz çalışıyorsa, plugin leri teker teker yükleyerek hangi pluginden dolayı sorun yaşadığını bulabilirsin.

3 - Settings lerde bir problem olabilir belki "\documents and settings\<user name>\application data\steinberg\" altındaki Cubase SX 2 " directory sini geçiçi olarak rename et Cubase SX 2 old gibi. Bu işlemi yaptıktan sonra tekrar Cubase i çalıştır bakalım olacak mı ?

4 - PC de worm veya benzeri bir virus olabilir, iyi bir Virus progamıyla kontrol etmeni tavsiye ederim.

5 - Son olarak PC nin Board u RAM lerle uyumsuzluk yaşıyor olabilir, RAM lerini imkanın varsa başka bir marka RAM ile (Kingston olabilir) değiştirerek deneyebilirsin.

Bol şans

Sovereign
 
Teşekkürler yardımlarınıza
sorun çözüldü....tabi saatlere maloldu.
Megersem işletim sistemindeymiş sorun kurulum hatası yani....
şimdi herşey gayet güzel çalıyor :)
 
Ghelida, herne kadar emailine bu konuda kisa bir cevap verdiysem de ve sornun cozulduyse de o yazdiklarimi buraya da not duseyim, arkadaslar bilgilensin:

Sorunun buyuk bir ihtimalle Hyperthreading'den kaynaklaniyordu, Cubase 2.2 versiyonu HT ozelligine uyumlu hale getirildi ancak kullandigin pluginlerin hepsi HT'ye uygun olmayabilir. Eger bu uyumlu olmayan Pluginlerden bir tanesi bile varsa projende, projeyi yukler yuklemez programi cokertecektir. Bu kacinilmaz. HT'li kurulmus bir Windows'un HT ozelligini sonradan kapatmak da bazan sorunu cozmeyebiliyor, zira registry entry'leri HT'ye gore duzenlenmis oluyor. Yapilmasi gereken kullandiginiz butun programlar tamamen HT uyumlu olana kadar HT'yi kullanmamak, ve XP'yi kurmadan once BIOS'tan HT'yi kapatip XP'yi ve diger programlari oyle kurmaktir.

Zahmetli ios ama bu boyle.

Ayrica son bir tavsiye:

DERE GECERKEN AT DEGISTIRMEYIN.

Acil bir projeden once sisteminize update/upgrade yapmayin. Guncelleme ve yenileme islemlerini yapacaksaniz, ardindan en az bir ay sistemi hic baski altinda kalmadan deneyebileceginiz zamanininz oldugundan emin olun, yoksa sacinizi basinizi yolarsiniz "iki gun sonra mix teslim etmem lazim, sistemim sicti" diye. Bunu endustrinin en tepesindeki profesyoneller bile soyler. Bozuk degilse tamir etmeyin, ingilizler hep soyler "if it's not broken, then don't fix it" diye.

Kolay gelsin.
 
sorunun çözüldüğü falan yok bilgisayar format yedikten 3-4 sat sonra yani pluginleri yükleyip çalışmaya başladıkyan sonra yine sapıttı. Ht kapatınca düzeliyo ama ama o zaman da bilgisayar eski 1.8 lik cpu sundan farksız çalışıyor. Ben ht ile cubase kesin uyumlu zannediyodum. Hatta benim kullandıım pluginlerin de sorunlu olduna dair hiçbiyerde yazı mazı okumadım ...
neyse halen dertliyim anlacanız.
 
Sorunun ısrarla plugin'lerde olduğunu düşünüyorum.
Plug-in'leri işin içine karıştırmadan programı açmayı denediniz mi?

Denediğinizde durum nedir?
Orada açılış ekranında, yüklenmekte olan plugin'in ismini yazıyor olmalı. Orada bakıp, hangi plugin'i yüklerken çakıldığını belirleyebilirsiniz.

Bende Asus P4P800 board ve 2.8 Prescott HT işlemci var, hiçbir problem yaşamıyorum.
 
Bende p3 866 var hayatta vsti kullanmam efektleri içime sinen şeklinde bırakır tamamladıktan sonra dry dosyaların yedeklerini alırım kanalın üstünde fazla oynarsanız siz ugraştıkça ses çamurlaşıyor en iyisi kulaga hoş gelen şeklinde bırakmak .. Sonra

efektleri işlemi bitmiş kanallara kalıcı olarak uygularım (destructive) .

ardından diger kanala geçerim böyle böyle

davul
bass
gitar
synt
vokal

sırasıyla kanalları işler mixi bitiririm.

böylece p3 te bile cpu yu zorlamadan işlerimi halledebiliyorum.. yeni bilgisayara geçecek param yok. ve artık bilgisayara yatırım yapmak istemiyorum.

vsti leri export edin editingi bitirince.. efektleri son ayarlamalarınızı bitirince .yedeklerinizi aldıktan sonra destructive kullanın.. böylece cpudan tasarruf edersiniz..Tabi kişisel tercihler farklı olabilir..
 
Ben de aynısını kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum.Eğer sorun HT ise kapat gitsin HT'i, senin işlemcini hızlandıran birşey değil yanılmıyorsam dual cpu varmış gibi davranıyor makinan.Ben HT özelliğini kapattığımda daha verimli çalışıyorum.

"Dere geçerken at değiştirme". Mahcem yine harika bir atasözü yazmışın.

Kımııııızz... :D
 
Ht güncel uygulamalarda bilgisayarın performansını arttıran bir özellik değildir. bir performans artışı hissediliyorsa bu psikolojiktir.

özellikle ht değil de dual cpu için geliştirilmiş programlarda, eğer ht açıksa, kapalı olduğu zamandan DAHA YAVAŞ çalışacaktır! çünkü ht işlemciler içlerinde iki tane execution unit bulundurmaz.yani tek işlemcidir, çift işlemci simülasyonudur. Bunun için özel olarak programlanmışsa ancak performans artışı olabilir.

Cubase HT için optimize edilmiş olabilir amak ullandığın pluginler HT için optimize edilmiş mi? HT işlemcileri Windows çift işlemci olarak görüyor. eğer plugn de bilgisayarda çift işlemci var zannederse vay haline. sorunun kaynağı o olur.

kurulmuş bir windows varken ht yi açmak ve kapatmak stabilite sorunlarına yol açar genelde. kurmadan önce açmak veya kapamak ve ellememek gerekir.

tekrar ediyorum, güncel uygulamalarda(yani normal bilgisayar kullanımı) ht nin bir getirisi yoktur. sadece psikolojiktir.
 
Bir kere daha söyleyeyim (pyramind - daha önce bir topic'de yazmıştım, görmemişsin herhalde) aynı projeyi HT açık/HT kapalı olarak denedim. Windows Task Manager'da CPU HT kapalıyken %45'lerde geziniyordu, açıkken %33'lere düştü. Bu psikolojik bir etki değil. Cubase SX 2.0 ve üzeri HT'yi gerçekten etkin olarak kullanıyor.
Pluginlerin çift işlemci görüp görmemeleri önemli değil. Pluginler için thread'leri açan Cubase'in kendisi. Thread'leri sanal işlemcilere assign eden de işletim sistemi. Bu açıdan da bir sorun yok yani.

Edit : hmmmm, düşündüm de Task Manager sistem yükünü yanlış gösteriyor da olabilir. En iyisi iki durumda sistemin ne kadar yük kaldırabildiğine bakmak.
 
Geri
Üst