Metrofonik

  • Konuyu açan albatros900
  • Başlangıç tarihi
A

albatros900

Metrofonik, temelleri 1991 yılına dayanan, Cengiz (Gitar) ve Oben (Vokal) tarafından kurulmuş modern Türk rock müzik grubudur.

90’lı yılların başında yaz tatillerini geçirdikleri Çınarcık’ta tanışan Cengiz ve Oben ertesi sene Jukebox isimli bar grubunu kurdular. 1993 ve 1998 yılları arasında İstanbul ve Ankara’da birçok eğlence mekanında, zamanın aranan cover grubu olarak sahne aldılar. Jukebox bu süre zarfında birçok yetenekli müzisyenin dahil olduğu bir proje olmuştur.

2000’li yılların başlarında müzik harici işlerle uğraşan ikili 2005 yılında tekrar bir araya gelip besteler yapmaya başladı. 2008 yılında Çınarcık’ta düzenlenen Çınarcık Rock isimli bir beste yarımasında 73 yarışmacı arasından ‘Umutsuz Yaşamak İstemiyorum’ adlı parçaları ile birinci oldular. 2011 yılının başlarında ise Alen Konakoğlu’nun müzik prodüktörlüğünde ‘Kimsin Sen’ isimli ilk single albümlerini hazırladılar. ‘Kimsin Sen’ ve ‘Boşverirsin’ isimli hitleri barındıran bu single albüm, herhangi bir plak şirketi ile anlaşılmadan, tanıtım amaçlı olarak yayınlandı. Sınırlı sayıda basılan albümü Cengiz ve Oben kendi el yazıları ile numaralandırdı.

Grup halen kayıt çalışmalarına devam etmektedir.

Parçaları dinlemek, videoları seyretmek, fotoğraflara bakmak ve yorum yapmak için : http://listn.to/Metrofonik

Parçaları ücretsiz indirmek için : www.metrofonik.com

Herkese iyi eğlenceler....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Güzel yorumlarınız için teşekkürler ama ben gruptan değilim... :(
Klip var mı yok mu bilmiyorum.
 

Benzer konular

S
Yanıt
0
Gösterim
751
stephengolf
S
Geri
Üst