Audigy 2ZS platinium Pro'da Kx Driver sorunu

K

korg

Audigy 2ZS platinium Pro ses kartim var bundan önce Audigy1 vardi. Audigy1 'de KX Driverlarini kullandigimda hiç bir sorun olmuyodu.Audigy 2 ZS alip KX'i kurduktan sonra Sampling rate sadece 48 Khz olarak geliyor fakat elimdeki looplar hersey 44.1 khz, Sampling rate 44.1'e nasil düser veya ne yapabilirim.

Tesekkürler.
 
"Muzik yapacaksaniz Creative kartlarindan uzak durun, oyun icindir, muzik yapan adami bozar o kartlar" diye bosuna bagirmiyoruz burada kac yildir. SB ve Audigy kartlarinin AD/DA sampling frekansi sabittir ve 48kHz'dir (video ses standardi). 44.1'e cevirimi driver'lar uzerinden yaparlar, software ortaminda, orada da quantization error'lar yuzunden ses ne kadar cevirime ugrarsa o kadar da bozulmaya ugrar.

Yillardir makineme SB kart sokmadigim icin nasil cozersin bilmiyorum, zira tek bildigim Creative kartlarinda EMU AD/DA yongasini kullanmaya basladigindan beri 44.1'i desteklemiyor. Hatta EMU'yu satin aldiktan sonra muzisyenlere yonelik yeni cikardiklari EMU 18xx serisi kartlarda bile 44.1'i ite basa desteklediler muzisyenlere satabilmek icin, ama onda bile 88.2 destegi yok, 48'den direkt 96'ya atliyor.

Ben senin yerinde olsam o karti satar, sampling frekansi hardware asamasinda ayarlanabilen adam gibi bir kart alirdim, Echo veya Terratec filan gibi, asagi yukari ayni para.

Ne yapsam, yoksa bu forumun en tepesine tam basligin altina MUZIK YAPACAKSANIZ CREATIVE KARTI ALMAYIN, ALDIYSANIZ DA GECMIS OLSUN, SIZ KASINDINIZ diye mi yazsam...
 
korg bunun imkanı yok. bu kartların sample rate i kx de 48khz olarak donanımda kilitli. kendi sürücüleri ise bu çevrimi yazılım bazında yapıyor ve çok çok sağlıksız. yapacak bir şey yok bu konuda. geçmiş ola.
 
kx niye kullanıyorsun ki? ZS'in kendi ASIO sürücüleri gayet yeterli.
Haaaa, tek sorun sadece 48/16 ya da 96/24'te kayıt yapabilirsin. Sample'ların 44.1 olması sorun değil, Halion vs. samplerlar hiç çaktırmadan geri planda çevrimi yapıyor zaten (diye biliyorum). 44.1'lik ses dosyalarını doğrudan kullanmak için Cubase'de bir yerde de "conform" gibi bir opsiyon vardı, bakıp yazayım nasıl olduğunu.
 
Bu arada naçizane fikrim, 48khz'den 44.1'e çevrim zaten proje bittikten sonra offline yapıldığı için gayet yeterli kalitede yapılabiliyor. "Creative müzik için kesinlikle kullanılamaz" denemez yani. Ama yine de 250$'lık bir ses kartının native 44.1'de çalışmaması büyük eşeklik tabii ki.
 
creative müzik için kullanılabilir kör topal. ama müzik için kullanılmak üzere tasarlanmış bir şey değil. yani denizde yüzsün diye yapılmış bir kayığa tekerlek takıp yolda sürmeye çalışmak gibi bir şey. 250$ creative bir ses kartı almak yerine çok daha güzel bir şekilde değerlendirilebilir.

ileri geri konuştuğuma bakmayın, bende de bir sb live! var, neler çektiğimi ben biliyorum o yüzden konuşuyorum :) kx gibi bir güzellik olmasaydı(ki kendisi creative tarafından desteklenen bir proje değildir), bunn tartışmasını yapıyor olamazdık büyük ihtimalle. (audigynin kendi asio sürücülerinden memnun olan kişiler var, ama, bu bir oyun kartı. gürültüsü yüksek, convertorları dandik.. nereye kadar..)

sınırlarını ve limitasyonlarını bilirseniz iş çıkartabilirsiniz kendinizce, ama bir müzisyenin en son uğraşması gereken şeyler bunlar olmalı. bir yandan müzik yazarken bir yandan ses doğru gelsin patırdamasın diye asio sürücüsünü resetlemek pek hoş değil takdir edersiniz ki...
 
Vay Kendime bir KX kardeş buldum sonunda hemde kartlarda aynı .

Ben Sbliveimi baya geliştirdim.. girişleri balanslı hale getirdim çıkışları balanslı hale getirdim..Outboard panel yaptım spdif in out, midi in out vs vs .. 2. sblive mi aldım çalışıyor şuan 4 input 8 output çalışıyorum yakında 3. kartıalıp bir deneme yapaçagım eger olurda birbirine senkron çalışabilirlerse.. 6 input 12 output acayip bir makina olacak. 10 15 dolar artık value lar.

Kx Driverlara gelince artık müzik için audigylerin bile kullanması gereken driver kartınızın sonuna kadar kulanımını saglıyor.. Creative den kat kat başarılı..
 
Ben de yıllarca SBLive'ı kx sürücüleriyle kullandım, Allah Ruslardan razı olsun diyor insan bu durumlarda :) Routing opsiyonları, onboard efektleri kullanma şansı, vs. vs. inanılmaz.
SBLive'dan Audigy 2 ZS'e geçince kulakları açılmış gibi oluyor insan, müzikteki en ufak detayı çok daha keskin duyabiliyorum artık. Meğer ne rezil convertermış onlar :evil:
 
Yardimlariniz için hepinize tesekkürler anladigim kadariyla yapicak fazla bisey yok olanla idare edicez. bu arada KX tarzi baska driverlar varmi bildiginiz.
 
kx kx kx ... kx dreverları creative için tam bir müzik optimizasyonudur.Ama oyun oynamak isteyenler için değil.Bence en iyi çözüm ikili sistem.biri official drevrlarda börtü böcüğün olduğu öteki ise müzik bilgisayarı optimizasyonu ve kx driver...ben öyle yapıyorum.İyikide yapıyorum :)
 
korg demiş ki:
Yardimlariniz için hepinize tesekkürler anladigim kadariyla yapicak fazla bisey yok olanla idare edicez. bu arada KX tarzi baska driverlar varmi bildiginiz.

Israrla Creative'in kendi sürücülerini öneriyorum.
Bir yıldır kullanıyorum, ASIO'yla ilgili bir problemim olmadı. Hem kx'de olmayan 24/96 kayıt opsiyonunu da kullanabilirsin.
 
Tek eksik o zaten onuda yaptılarmı ohh..

Kx driverın routing patching özellikleri efekt kapasitesinin yanından bile geçemez offical driverlar
ayrıca kx driverda efekt yazabilecegin bir modül aisodan out board efekt kullanımı vs vs bir yıgın özellik var 24/96 kayıtıda kullanabileceğiz yakında..
 
Geri
Üst