Elektrogitar Çalışmak

  • Konuyu açan SmellsLikeForum
  • Başlangıç tarihi
S

SmellsLikeForum

Merhaba arkadaşlar bu işte yeni sayılırım 1.5 ay felan oldu. Fakat çalışma konusunda bu iş hakkında gerçekten deneyimi olan ve iyi olanalrdan yardım almak, bir program oluşturmam lazım. Haftada bir kere derse gidiyorum ve olabildiği kadar şarkıları çalışıyorum ama iyi bir gitarist olmak istediğimden bunlar yetmez. En son Nothing Else Matters'ı çaldım, ondan sonra Şebnem Ferah'dan 1-2 şarkıdayım şuanda. Ne öneririsiniz? Parmak çalışması, picking çalışması. Günde kendımı sıkmadan 1 saat felan çalışmak istiyorum.
 
internette Selim Işık var onların derslerine bakabilirsin. Ama elektro gitar calarken parmak egzersizleri ve pena kullanısın gercekden çok önemli. Mesela sol elinin rahat olması lazım ve pena kullanırkende rahat olmalı . En basitinden bu rahat ve özgür hissetmelisin ve pena teknigine dair en önemli , en gerekli , en kolay şey alternate picking ögrenmen :)
İyi çalışmalar simdiden
 
olabildiğince çok şarkı çalmak yerine parmak egzersizlerine ağılrık veririsen daha hızlı ilerlersin. tabi sırf parmak egzersizi de değil armoni bilgisi pena teknikleri vs de var. tabi zaman ayırtmana bağlı. ama elin çeşitli poziyonlara alışmadan parça çalmak sonuca çok üzün surede götürebilir. parmak çalışmalarını bir nevi bağışıklama gibi düşünebilirsin :)
 
bahsettiğin parçaları nasıl çaldın anlamış değilim. gitarın klavyesine bodoslama dalmışsın. armoni gam akorlar ve akor açılımı,aralık bilgileri melodik minör armonik minör dominant yedililer dokuzlulat diminiş akorlar arpejler. vsvvs çalış belki parça çalarsında arsadan iki yıl geçer den klavyenini aynı yerinde kendini tekrar eden biri olmuş olursun.araştır ve çalış
 
Geri
Üst