Gibson Firmasinin Yeni Internet Politikasi

Selamlar Millet,

Yurtdisindaki forumlari takip ediyorsaniz belki gormussunuzdur. Gibson yeni bir internet politikasina girmekte. Ve de hadise Gibson'nin gizli olmasi gereken kendi dagticilarina yazdigi "memo"nun Gibson Custom Forum'da birisi tarafindan sizdirilmasi ile basladi.

Hadiseye gelince cok enteresan: Gibson bir sekilde der ki biz insanlarin internetten bir click ile gitar almalarini sevmiyoruz, dolayisi ile gitar magazalarina gidip gitara dokunup almalarini istiyoruz. Bundan dolayi internette butun satislar (authorized gibson dealer kurumlari olarak) su andan itibaren durdurulmustur. Ve dealer'lar ellerindeki gibsonlarin resimlerini sayfalarina koyamiyacaklar, ancak email ile yollayabileceklerdir.

Bu ufak magazalari korumak icin mi degil mi diye Les Paul Forum'da baslayan tartisma (ki orada bayagi meshur gibson kolleksiyonculari, adini bileceginiz gitarcilar falan var, saklilar tabi ki. Mesela aerosmith'deki iki gitarci da zaman zaman orada gozukur, tabi uzun sure orada olup ta nicklerini bilen insanlara.) basladi ve sonra erdi. Cunku simdiki saglam kaynakli duyum Musician's Friend - Guitar Center (ki Amerikada bir dev bu sirket, hele hele Mars battiktan sonra) Gibson'i buna zorlamis, ve MF de bu regulasyona bagli degilmis. Yani sadece nerdeyse MF'e bagli sirketler Music123 vs. gibi, gibson ve epi'lerin resimlerini internete koyabileceklermis.

Eger cidden oyleyse rezil bir para tuzagi hadisesi. Bir cok gibson kullanicisi su anda sirkete karsi cephe almis vaziyette. Hatta sahnede gibson logosunun ustune bir bant cekip cikma gibi laflar var.

Ilgilenirseniz:

http://www.lespaulforum.com/forum/showthread.php?t=79391

B
 
Enteresan bir hikaye. Uzun zamandir Les Paul forumuna ugramamistim.
Simdi okuyorum. Gibson'un politikalarina genelde kafam ermiyor zaten.
Bir Les Paul Standard'im var, cocukluktan beri aklimda idi, severek caliyorum. Yeni gitarlari cok pahali zaten alirsam da elden dusme bir SG alirim belki :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
playmaker demiş ki:
Enteresan bir hikaye. Uzun zamandir Les Paul forumuna ugramamistim.
Simdi okuyorum. Gibson'un politikalarina genelde kafam ermiyor zaten.
Bir Les Paul Standard'im var, cocukluktan beri aklimda idi, severek caliyorum. Yeni gitarlari cok pahali zaten alirsam da elden dusme bir SG alirim belki :)

Angusum benim! :LOL: Ben Custom Shop 59dot ES335'lere cigere bakan kedi gibi bakiyorum bu ara.

Sululuk bir yana abi bu gibson cidden sapitti. Herifler GC ile 90larin sonralarinda birbirlerine dusmuslerdi, simdi GC nerdeyse gibson'i satin alacak. El O.. yahi!

Bu arada "patron" bu LP senin belini kasmiyor mu? Yani hani skolyoz falan...

Bir iyi tarafi, fiyatlar artacak gibi gozukuyor.

Selamlar herkese,

B
 
Hürmet abi banada çok ilginç geldi fazla bir sey anladığım söylenemez ama Gibson dur bu ne yapsa yeridir demekden başka bir sey gelmiyor aklıma bendeki LP birazabartı ilerde Ebony bir LP Custom almak gibi bir hayalim var ama tabii bu çok ileri bir zaman olur heralde...
 
ya türkiyede gibson bayisi olmaması ne kadar kötü ben dikilitaşta oturuyorum burdaki bilenler bilir bir gibson bayii vardı belkide türkiyede tekti yapalı müzik ana mağazası burdaydı ama kapandı artık ok bengidip baktığımda bi kaç tane epi kalmıştı neden kapatıyosunuz diye sorduğumda gitarlar zatençok pahalı kimse almıyo bide gibson avrupa dağıtımını artık italya üzerinden yapıyo dedi yani + fiyat bindiriyo italyanlar dedi imkansız artık dedi yazıklar olsun diorum bu kadar güzel gitarları ülkemizde ancak bi kaç müzik dükkanında 1 tane yada 2 tane görmek ve dokunulmasına bile izin verilmemesi ne kadar yazık
 
Geri
Üst