Libya'ya Yapılan Askeri Harekat

tamam siz o zaman tüccar zihniyetiyle milyonlarca yatırımları düşünen adamları desteklemeye devam edin, kim kimi bombalıyormuş, kaç tane masum insan ölüyormuş şeyinizde olmasın, onlar sağ siz selamet, pardon onlar ölü siz selamet.
ne oyunu yapılıyormuş sana karşı? libya'yı işgal etmeye yeltenenlerin niyet ve amaçları açık seçik ortada, kendinize havadan sudan paylar çıkarmaya gayret göstermeyin.

herkes senin perspektifinden bakmıyor olaya. bugün libyada emperyal güçlerin müdahalesine sevinç gösteren milyonlar var. kaddafi adam olsaydı o çakallar zaten giremezdi oraya. eldorado kanyon operasyonu vardır mesela 80 lerde abd bi halt edemedi o zaman libyada ama şimdi durum farklı.

çıkmam lazım devam edecem
 
bu saldırıya anti emperyalist perspektiften bakmayan her kim varsa emperyalizmin tarafında saf tutmuştur. memlekette zaten hali hazırda emperyalist şeflerin akp iktidarına biçtiği rol doğrultusunda tanımlanan bir yeni osmanlıcılık akımı baş gösteriyor. türkiye'nin özellikle orta doğuda abd güdümlü, yayılmacı, emperyalistlerin ehlileştiremedikleri sistemleri akp'nin ılımlı islam modeline benzer bir modelle evcilleştirme ve sisteme entegre etme çabalarını her dış politika söylemlerinde görmekteyiz. geçen seneki israil saldırısıyla ayyuka çıkmıştı bu durum.

özetle, libya halkının hür iradesine, kendi kaderlerini kendilerinin tayin etmesine tecavüz ve özgürlük taleplerinin akamete uğramasına neden olmuştur bu emperyalist saldırı. işgalin safındaysan, bu emperyalist saldırıya onay veriyorsan benim senle konuşacak birşeyim yok zaten, herkes kendi yoluna.
emperyalistlerin yenileceği, direnen halkların ise kurtuluş bayrağını emperyalizmin burcuna dikecekleri günleri göreceğiz.
 
bu saldırıya anti emperyalist perspektiften bakmayan her kim varsa emperyalizmin tarafında saf tutmuştur. memlekette zaten hali hazırda emperyalist şeflerin akp iktidarına biçtiği rol doğrultusunda tanımlanan bir yeni osmanlıcılık akımı baş gösteriyor. türkiye'nin özellikle orta doğuda abd güdümlü, yayılmacı, emperyalistlerin ehlileştiremedikleri sistemleri akp'nin ılımlı islam modeline benzer bir modelle evcilleştirme ve sisteme entegre etme çabalarını her dış politika söylemlerinde görmekteyiz. geçen seneki israil saldırısıyla ayyuka çıkmış

şimdi ben neye göre emperyalistlerin yanında saf tutuyormuşum açıkla bakalım ? herşey ak veya karadan ibaret değildir, genellikle gridir. sen böyle yaparak bush un "ya bizdensin ya onlardan" lafı gibi kestirip atarsan ondan bir farkın kalmaz. neticede göçtü herifin politikaları.

ortadoğunun yönetimlerini abd zaten kafakola almış geriye halkları kalmış. ılımlı islam yeni osmanlıcılık veya adı herneyse ancak halkların gönlünü kazanma amaçlıdır. o şekildede bir yere kadar kandırırsın milleti.

özetle, libya halkının hür iradesine, kendi kaderlerini kendilerinin tayin etmesine tecavüz ve özgürlük taleplerinin akamete uğramasına neden olmuştur bu emperyalist saldırı. işgalin safındaysan, bu emperyalist saldırıya onay veriyorsan benim senle konuşacak birşeyim yok zaten, herkes kendi yoluna.
emperyalistlerin yenileceği, direnen halkların ise kurtuluş bayrağını emperyalizmin burcuna dikecekleri günleri göreceğiz.

hah tayyip de tam bunu diyor, libya halkının kendi geleceğini kendi belirlemesi, müdahale edenlerin ülkeyi talan edip petrolünü çalmaması filan, yani senin yazdıklarının aynısı eee ? şimdi türkiye nası eemperyalist işgalin safında ? ben neye onay vermişim ? ezbere konuşuyorsun.

evvela kurtuluş bayrağını dikecek halk lazım libya halkının yarısı libyayı bombalayan koalisyana kurtarıcı gözüyle bakıyor !!!
 
tayyip'in ne dediğini bu başlığa attığım ilk mesajda açık açık yazdım, geçen haftaki almanya konuşmalarıyla şimdiki konuşmalarını yan yana koyun, takiye yaptığını görmemek için anlama bozukluğuna sahip olmalısınız.
senin şu ana kadar yazdıklarından işgali meşrulaştıran söylemlerde bulunduğunu algılıyorum, karşı değilsen dünden beri ne diye bana itiraz ediyorsun, bana karşı argümanlar geliştiriyorsun o vakit?
hiçbir halk kendi üzerine bomba yağdıran emperyalist yağmacılardan kurtuluş için medet ummaz, hiçbir halk kendi halkından insanların emperyalistler eliyle öldürülmesine sessiz kalarak, buna göz yumarak kurtuluş yolunu seçmez, nasıl bu kadar yürekleriniz karalar bağlamış, hiç mi empati yapamıyorsunuz, bu kadar mı yitirdiniz vicdanınızı? nasıl böyle birşey söyleyebiliyorsun?
benim söylemimi tayyip'in söylemiyle eşdeğer tutacağına sen kendi söylediklerini bir mantık süzgecinden geçirsen?
sen libya'nın kurtuluşu için bu saldırıdan medet ummuyor musun? ummasan şu ana kadar çok farklı yazardın, her söylediğime karşı cevap türetmezdin. tayyip'in saldırıdan medet umar söylemleriyle benim söylemlerim mi örtüşüyor, senin söylemlerin mi?
şu anda sosyal demokrat olma çabalarında olan fakat eski tas eski hamam sistemlerinin bir adım ötesine gidemeyen kılıçdaroğlu da bu kafada.
hepsi natocu ve nato'dan medet umuyor, birisi "saldırı sonuçlandırılmalı, libya istikrara kavuşturulmalı" diyor - edilgen yapılı cümlelerde, cümlenin öznesi gizli öznedir, cümlede gerçek özne yoktur, dışarıda bahsi geçen bir özne hadiseyi ifa eder - bir diğeri de "bm yaptıysa, nato yaptıysa olay meşrudur" zihniyetinde.
bu işgalcilere prim tanıyanlar 2-3 hafta sonra utanmadan arlanmadan kapı kapı dolaşıp milletten oy isteyeceklerdir ve yine aynı zihniyet iktidarda olmaya devam edecektir, ha akp, ha chp veya başka bir x parti.
vicdanın, onurun öne çıkması gerektiği her konuda olduğu gibi yine bu emperyalist saldırıda da bu memleketin onurlu ilerici devrimci yurtsever sosyalistleri gereken sağduyuyu göstermiş ve büyük bir kararlılıkla ama mamalı cümlelerin karşısında dimdik durarak bu kan emicilierin saldırısını lanetlemişlerdir, başka da bu kadar dik duran, lanetleyen bir kesim/cenah yoktur.
 
daha dün dedim; ilerleyen günlerde türkiye'nin lojistik destek verip vermemesi gerektiği de tartışılcak diye, ahanda şu dakikalarda emperyalizmin türkiye'deki temsilcisi akp hükümeti libya'ya 4 savaş gemisi, 1 de denizaltı gönderecekmiş.
tayyip böylece ikiyüzlülüğün, yalancılığın resmini çok afilli pozlarla çizmiş oldu. geçen haftadan bugüne burnu uzaya uzaya sığacak yeri kalmadı artık.
biz demiyor muyuz, bunlar uşak, bunlar maşa, bunlar emperyalizmin sözcüsü ve temsilcileri diye?
2 gün önce obama abisiyle görüşen tayyip, saldırıdan siyasi rantı kapmak amacıyla yolluyor gemileri, yarın mecliste tezkere oylancakmış, sizce çıkmama ihtimali var mı bu bağımlı meclisten?
 
saldrıdan medet ummuadığımızı belirtdim yukarıda, zaten bizim gayet iyi ticari ilişkilerimiz vardı libyayla neden bu saldırıyı isteyeyim ? şimdi hepsi bozulacak. mütahitler birliği isyan etmiş ; kendimiz iş alıyorduk, yapıyorduk şimdi abd li fransız ihalesiz iş alacak bizde taşeron olacağız diye. yani türkiye bu müdaheleyi kesinlikle istemiyor ! bu bir. artı oranın halkı ile çok derin temellere dayalı iyi ilişkilerimiz var adamlar türkiye haricinde kimseye güvenmiyor türkiye referans olunca abd li gazetecileri bırakıyorlar bize güvenleri tam, biz bu adamları şerrefsiz amerikali fransız için satmayız buda iki.

peki türkiye niye işin içine girdi ? afganistanda tsk nın rolü nedir ? oranın halkına ne hizmetler götürmüştür ? neler yapmıştır ? evvela afgan halkını ingilizin amerikalının insafına bırakmamıştır. bugün aynı şey libyada olacak. biz işin dışında kalırsak libyalılara kimse yardım etmez. çok yakında herşey anlaşılacak zaten. abd nin türkiyeyi ikna etmeye çalışırken türkiyenin öne sürdüğü şartlar nedir bir bak. biz gitmesek libya yine vurulacak ama gidersek orada oranın halkı için birşeyler yapğma şansımız olacak. türkiyeye haksızlık ediyorsun.
 
siz güdümlü zihniyetçisiniz, ben ise bambaşka şeylerden bahsediyorum, sabaha kadar konuşsak bizim için ortak nokta yok. sizin bir halkın kurtuluşu için bile düşündüğünüz şey kendi sermaye sınıfınızın işgal edilen bölgedeki işlerinin bozulacağı endişesi, bu referans noktasıyla, bu tüccar zihniyetiyle, para odaklı rant odaklı ideolojiyle uzlaşacağım hiçbir nokta yok.
bundan sonra bu başlığa yazsam da kendi fikirlerimi yazarım, seninle olan karşılıklı tartışma tarafımdan sona erdirilmiştir.
son olarak şunu söyleyeceğim, mehmetçiğin, böylesi bir emperyalist saldırıda maşa olarak kullanılması beni bir türkiyeli olarak utandırıcak, bunu artık, "bizi yönetenlerin ayıbı" nidalarının arkasına sığınarak söylemiycem, senelerdir hep aynı çaresizlik, seni yönetenler seni utandırıyorsa onlar seni temsil edemezler, bu adamlar benim vekilim zaten hiçbir zaman olmadı ama yarın o tezkere meclisten geçeceği zaman emperyalizmin vekilleri olduklarını tescil edecekler.
 
olayı maddi perspektiften açıklamamın nedeni: maddi çıkar hesabı yaparak emperyalist kampa dahil olan türkiye tasvirinizin anlamsız olduğunu göstermek içindi. yani herşey para dahi olsa yazdıklarınız geçersiz, para için türkiyenin bunlara kalkışması saçma.

yöneticiler ve yaptıkları kısmına gelince ; demokrasilerin böyle yan etkileri var naparsın, adamlar "seçilmiş" seçmeyeceksin olacak bitecek.
 
@Josephking_1903

Yanlış anlaşılma olmasın. Ben ilk mesajımda bakış açımı belirttim. Ama radicalin olay hükümet üstüdür sözüne doğrdu dedim. Bu doğru tespit demek bu güzel hoş bişey demek değil. Yoksa bana kalırsa Türkiye artık maşalık yapmayı bıraksın. Yada bu olayları onayladığım gibi bişey anlaşılmasın.

Demokrasi'ye hoş geldin. Bugun Amerika'nın satın alamayacağı demokrasi yok. Aslında var onlarıda zorla alıyor zaten :) Burda bir gerçek kabullenilmeli buna değil Türkiye hiçbir ülke tek başına kafa tutamaz. Hele Türkiye hiç o durumda değil zamanı durdurup bir 80 yıl gelişmemiz lazım.
 
arkadaşım niye ayrıca belirtiyorsun ki bunu? ben burda sizin mesajlarınızı tescil etme kurumu muyum? istediğin gibi yazarsın, sizinle aynı fikirde olmak yada olmamak gibi bir olayım yok, pek tabii sizin de benimle. ben, yazacağımı ortaya yazarım, karşıt görüşte olduklarıma dilimin döndüğünce ifade etmeye çalışırım kendimi, hiç uzlaşma imkanı bulamayacağıma inandığım nokta da bırakırım tartışmayı. herkes herkesle aynı fikir ve ideolojide olcak diye birşey yok fakat birilerine laf anlatabilmem için azcık olsun benim kapsama alanım içine girmesi lazım.
sözüm meclisten dışarı mesela burda bir faşistse, gericiye, ırkçıya hiçbirşey anlatamam, uzlaşabileceğim herhangi bir nokta olmaz çünkü, onu salarım gider kendi yoluna.
 
arkadaşım niye ayrıca belirtiyorsun ki bunu? ben burda sizin mesajlarınızı tescil etme kurumu muyum?

Ayrıca belirmemin sebebi alakasız mesajların. Daha net söylüyeyim lafı anlamayıp bir sürü faşist bir sürü benzetme yaptıktan sonra evet sen mesajları tescil etme kuru musun. Hem anlamayıp hemde düzeltmelere böyle enteresan tepkiler veriyorsun.

Bunlar hükümetleri aşar lafından sonra ee tamam libyaya tecavüz etsinler insanalr ölsün her yere zorla girsin faşistler sonra "eee politiakcı" diyin diyerek zerre anlamadan saçmalamaya başlarsan, bizde orda bir düzeltme ihtiyacı duyarız.

Buna önyargı diyorlar her gördüğüne faşist vs tanımadan bilmeden bişeyler yapıştırmak. Sanırıma agresifliğinin sebebide aynı şey. Ve evet mesajalrımıza bu kadar benzetme yaptıktan sonra sen bizim mesajlarımızın tescil kurumu sanıyorsun kendini :)
 
olayı maddi perspektiften açıklamamın nedeni: maddi çıkar hesabı yaparak emperyalist kampa dahil olan türkiye tasvirinizin anlamsız olduğunu göstermek içindi. yani herşey para dahi olsa yazdıklarınız geçersiz, para için türkiyenin bunlara kalkışması saçma.

yöneticiler ve yaptıkları kısmına gelince ; demokrasilerin böyle yan etkileri var naparsın, adamlar "seçilmiş" seçmeyeceksin olacak bitecek.

Libya ya yapılan askeri harekata Türkiye' nin dahil olması tamamıyla para içindir. Evet 2. planda tarihi dokuya bağlı olarak gelişen sosyo kültürel bağlılıklarda vardır. Ancak Türkiye, bu sosyo kültürel bağlılığı korumak için devriyelik yapacak askeri güce sahip olsa bile, ekonomik güce sahip değildir. Hele hele seçimlere gidilirken. bununla birlikte devletlerin dış politikaları çıkarları ile orantılı olacağından, Fransız inşaat firmalarının libya içerisinde pazar payı sahibi olmasını istemeyen Türkiye, kendince diplomasi başarısı (!) olarak NATO kuvvetlerinin harekat üssü olarak İzmir' in seçilmesiyle de önemli bir gövde gösterisi yaptı. Türkiye Libya' da yaptığı ihracatın, inşaat ve hizmet sektöründeki pazar payını korumak adına bu harekata katılmıştır. Tabi belirttiğim gibi 2. planda da dolaylı yoldan sosyo kültürel bağlılık olduğu varsayılan bir halka destek olma sıfatıyla, emperyal Fransa' yı bölgeden uzak tutmaya çalışmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki, emperyal Fransa' yı bölgeden uzak tutayım derken, kendisi emperyal olmuştur, çıkarlarını korumak adına. Zaten azcık bu durumla ilgili yorumları yada yazarların yazılarını da takip ederseniz ( liboş yazarların), Türkiye askeri güç göndermeklebelki günde 2 Mil yon $ harcayacak ama, bunun getirisi Türkiye' ye ülkenin yeniden inşaasında ve sonrasında belki trilyonlarca $ olacak şeklinde çok yorum göreceksiniz...
 
kime faşist demişim ben? sözüm meclisten dışarı diyorum. sen, okuduğunu anlayabildiğinden emin misin?
benim sorduğum soruya cevap değil bu yazdığın benimle alakasız gerçek dışı şeyler. ben diyorum niye ayrıca belirtmöe gereği duyuyorsun, sen diyorsun herkese faşist damgası yapıştırıyorsun, kime faşist demişim aranızda, cümlenin başında "sözüm meclisten dışarı" diye belirtmeme rağmen hala saptırıyorsun.
yaa arkadaşım sen en iyisi mi benimle ilgili zerre birşey yazma, ben zaten senin attığın postlara dair birşey yazmayacağımı başka bir başlıkta söylemiştim sanırım, he söylemediysem de şimdi söylüyorum lakin. senin kafan çok karışık, sana burda birşeyler izah etmekten bulunduğumuz başlıklara yorum getiremiyoruz, ikide birde araya giriyorsun çünkü. sen bak dalgana ;)
 
Libya ya yapılan askeri harekata Türkiye' nin dahil olması tamamıyla para içindir. Evet 2. planda tarihi dokuya bağlı olarak gelişen sosyo kültürel bağlılıklarda vardır. Ancak Türkiye, bu sosyo kültürel bağlılığı korumak için devriyelik yapacak askeri güce sahip olsa bile, ekonomik güce sahip değildir. Hele hele seçimlere gidilirken. bununla birlikte devletlerin dış politikaları çıkarları ile orantılı olacağından, Fransız inşaat firmalarının libya içerisinde pazar payı sahibi olmasını istemeyen Türkiye, kendince diplomasi başarısı (!) olarak NATO kuvvetlerinin harekat üssü olarak İzmir' in seçilmesiyle de önemli bir gövde gösterisi yaptı. Türkiye Libya' da yaptığı ihracatın, inşaat ve hizmet sektöründeki pazar payını korumak adına bu harekata katılmıştır. Tabi belirttiğim gibi 2. planda da dolaylı yoldan sosyo kültürel bağlılık olduğu varsayılan bir halka destek olma sıfatıyla, emperyal Fransa' yı bölgeden uzak tutmaya çalışmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki, emperyal Fransa' yı bölgeden uzak tutayım derken, kendisi emperyal olmuştur, çıkarlarını korumak adına. Zaten azcık bu durumla ilgili yorumları yada yazarların yazılarını da takip ederseniz ( liboş yazarların), Türkiye askeri güç göndermeklebelki günde 2 Mil yon $ harcayacak ama, bunun getirisi Türkiye' ye ülkenin yeniden inşaasında ve sonrasında belki trilyonlarca $ olacak şeklinde çok yorum göreceksiniz...

yani türkiyenin libyada bir dürü yatırımı, yarım kalan işi var, bunaları korumak da işin bir boyutu. fakat benim bu başlıkta anlatmaya çalışıp durduğım şey şuydu ;

Milliyet gazetesi demiş ki:
..
Türkiye saldırıları sınırlamak istiyor

Günler süren yoğun ve gergin tartışmaların ardından önceki gece Libya konusunda oldukça karmaşık bir plan üzerinde anlaşan NATO’nun çözmesi gereken bir sorun daha var. O da İttifak’ın rolünün genişletilip uçuşa yasak bölge (NFZ) için olmasa da sivil halk açısından tehdit oluşturan kara unsurlarının da NATO uçakları tarafından vurulmasına onay verilip verilmeyeceği

02:39 | 25 Mart 2011

GÜVEN ÖZALP
Türkiye’nin itirazları nedeniyle bu konuda uzlaşma sağlanamadı. Bundan sonraki amaç ise kontrolün tamamen NATO’ya geçmesinin ardından şu an uluslararası koalisyon tarafından yapılan yer odaklı saldırıların sınırlandırılması olacak.

‘Keyfiliğin’ önüne geçildi
Türkiye başından bu yana Fransa’nın öne çıkmak için büyük çaba sarfettiği operasyonlardaki “keyfiliğin” önüne geçilmesini sağlamaya çalışıyordu. Komuta ve kontrolün tek elde toplanmasının ardından NATO komuta zincirinden onay çıkmadan herhangi bir saldırıda bulunulamayacak. NATO tehdit altında olmadıkça ateş açmama politikasını öne çıkartacak ancak bu, kara unsurlarına yönelik saldırıların sıfıra ineceği anlamını taşımıyor. NATO daimi temsilcilerinin pazar günü bir araya gelerek bu konudaki operasyon emrine yeşil ışık yakmaları bekleniyor. Bu yeşil ışık verilene kadar ise uluslararası koalisyon mevcut operasyonu sürdürecek. Başka bir deyişle uluslararası koalisyon ve NATO paralel operasyonlar yürütecek.
.
 
Milliyet gazetesinin verdiği ya da bildirdiği haber tamamı ile bir görüş ve bu görüşten anladığım şu, eğer Libya kara unsurlarını NATO uçakları vuracaksa, asla silah doğrultan ülke olmayacağını kaç kere dile Türkiye gemi gönderme kararındaki gösterdiği tutarsızlığı bu konuda da gösterecek mi? Türkiye' nin yarım kalan işi yok bölgede, sadece çıkar çatışması var.
 
niye gemiler bombardımanmı edecek libyayı ? onların görevi iç savaşa sürüklenen libyaya silah girişini engellemek. bu haberden nasıl böyle anlam çıkarıyorsunuz anlamıyorum ? türkiye operasyona dahil olduktan sonra ne değişti ? adam yazmış keyfiliğin önüde geçildi yani gözü dönmüş fransanın kafasına göre takılması engellendi komuta natoya yani bir yerde bizede geçti.

kaç kişi tahliye edildi ? 25000. o kadar adam turist değildi, iş yapıyordu orda ve işleri yarım kaldı. bir dünya yatırım var o ülkede mesela bugünkü gazetede kale gurubu açtığımız yapı marketlerin durumundan bihaberiz filan yazmış.
 
siz neyi ima etmeye çalışıyorsunuz yahu? şu an içinde bulunduğumuz dakikalarda saniyelerde bile birçok masum insanın ölümüne, katline neden olan sürdürülen hava saldırılarının merkezi tayin edilmiş bir ülke için "yok yaa bizim bunlarla bir işimiz yok, satıcı değiliz, yiyiciyiz" yüzsüzlüğünde türkiye'nin bu emperyalist cephede saf tutmadığını mı iddia ediyorsunuz?
tezkerenin meclisten geçmesini beklemeden savaş gemilerinin libya'ya gönderildiği gibi bu sefer de yine emperyalizmin tetikçisi nato'nun komutanları buyurdu ve hava saldırılarının merkez üssü İzmir olarak tayin edildi. yine trajikomik bir şekilde bu memleketin başbakanı olduğunu iddia eden şahıs geçen haftalarda vurulan bir türkücüyü ziyaret çıkışı uzatılan mikrofonlara "benim İzmir'den Mizmir'den haberim yok, orayı mı merkez üssü tayin etmişler, hadi yaa hayırlısı olsun" minvalinde bir cevap vermesiydi. emperyalizmin neferi olmak, emperyalizme memleketi peşkeş çekmek bu olsa gerek. utanıyorum, böyle bir memlekette yaşadığım için utanıyorum. bu memleketin 2. bir halk kurtuluş savaşına ihtiyacı vardır dememiz bu sebepledir. emperyalizmi ve onun yerli yabancı işbirlikçilerini bu ülkeden defetmeden bu memleket hiçbir zaman tam bağımsız olamayacaktır.
gözüme çarpan, daha doğrusu her vicdanlı türkiyelinin dikkatini çeken bir konu ise bu ülkedeki islamcıların ne kadar ikiyüzlü ne kadar kaypak olduklarıdır. filistin'e, ırak'a, afganistan'a atılan bombayla libya'ya atılan bombanın aynı mavzerden çıktığını idrak edemeyen veya idrak edip te tepki vermek işine gelmeyenler ikiyüzlüdür. filistin'e ve filistin halkına uygulanan zulüm sonraları sokaklara dökülen islamcılardan şu libya saldrısı esnasında eser yoktur. israil düşman olmasın da kim olursa olsun mantığı mı bu? israil siyonizmine hayır, abd emperyalizmine evet mi? nasıl bir mantık , nasıl bir ikiyüzlülük? geçtiğimiz mayıs ayında israil konsolosluğunun önünde yanyana eylem yaptığımız islamcılar nerede? emperyalizm müslümanı müslümana kırdırıyor efendiler, göremiyor musunuz, yüreğiniz karalar mı bağladı, gözünüze perde mi indi?
 
arkadaş dediğin gibi olsa türkiye bütün bu çakallara rest çekse ne yapabilir ? bunları kınasa natodan çıksa ne olur ? libya için ne yapabilir ? kaddafiye destek askermi gönderir ? kaddafi harekat başlamadan önce kaç bin sivili öldürdü ? kaddafi koca ülkeyi sömürüp kendi kabilesini zengin ederken diğerlerini aç bırakmadımı ? kaddafi adam olsaydı o halk ölümü göze alıp böyle isyan edermiydi ? bu çakallar oraya girebilirmiydi ? zamanında denediler giremediler. sen söyle türkiye ne yapsın şu vaziyette köşesine çekilip olan bitenimi izlesin ?
 
senin bu yazdıkların bana izlediğim bir belgeseli hatırlattı, bir güney amerika ülkesi bolivyamıydı uruguaymıydı ismini unuttum. romantik şehir gerillaları bir zaman sonra siyasetçi olup seçiliyorlar ama işleri bir türlü çekip çeviremiyorlar, özelleştirmeler yapıyorlar, yabancı sermaye girişini teşvik ediyorlar vs vs. savaştıkları adamlardan bir farkları kalmıyor. mecbur kaldık yoksa batacaktık diyorlar. halk ağlıyor tarım bitti bizim gücümüz yok sermayemiz yok yabancı yatırımcı çiftlik kuruyor diyor. vs vs. bu işler o kadar kolay değil devlet olmak demek milyonların vebalini taşımak demektir. kaddafi devlet adamı olabilseydi halkını ezmezdi o halkda liderin arkasında dururdu, emperyalist çakallarda libyaya saldıramazdı. sen türkiyeyi suçluyorsun ama türkiye binlerce libyalının hayatını kurtarıyor belkide. afganistana bak bir ne yapmış orda türkiye ? libyada da ne yaptığını göreceğiz. türkiye işin içine girmese çok daha fazla kan akardı libyada.
 
Türkiye işin içine girdi de ne oldu peki? Afganistan' da nato işin içine girdi ne oldu? Türkiye bir joker kart gibi, piştide. Adamlar vurdu, sen yıkıntıları toplamaya gidiyorsun, vurulma kararı alınırken neden başbakan elini masaya vurmadı madem Türkiye' nin olaylara müdahil olması gerekiyorsa. Neden orda yumruğunu vuramadı masaya Erdoğan? Sana ve senin mantığındaki kişilere birşey anlatmak o kadar zor ki, Libya halkı kıyılıyormuş, nerden biliyorsun, Kaddafi yandaşları da kıyılıyor bir taraftan, neden olaylara tek taraflı bakıyorsunuz ki? Ya da hangi Libya' lı ülkesini ambargolayan ya da yıkıp yakan bir devletin her ne bahaneyle olursa olsun ülkesini sindirmesini istiyor? Bugün Kaddafi muhalifleri bile hava harekatını bir dereceye kadar desteklerken, asla kara harekatı istemediklerini açık açık dile getiriyorlar, dünya polisliğini yürüten bu emperyal güçlere kim bu yetkiyi veriyor, doğa mı diyeceksiniz güçlü güçsüz hesabı? Türkiye sadece bu emperyal devletlerin kapılarında uşaklığını yapan birisi. Daha ağır konuşacağım da neyse... Neden birilerinin yedikleri boku biz temizliyoruz ki arkadaş, oldu anasını satayım ABD, Fransa vs vursun, Türkiye sonra ülkenin inşaasında ve iç güvenliğin tesisinde yok silah ambargosunun uygulanamsında fasa fisodan, eften püften s.ke ta.ağa sürülecek işlere gönderiliyor. Sizler de bu biçilen role, yine emperyal güçlerin bizi önemli bir ülkeymiş gibi gösterme çalışmalarına inanarak çanak tutuyorsunuz. Amele değil benim ülkem, emperyal efendilerin bekçisi yada koruma köpeği değil, demiş ya Joseph utanıyorum diye, evet utanıyorum, özgürlüğü için yüzbinlerce şehit vermiş ve hala veren ülkemin, kendini bir bokmuş gibi hissettirilerek, maşa olarak kullanılmasından utanıyorum...
 
Geri
Üst