Gain'i Arttırmak Ve Harmonic'leri Daha Ekin Şekilde Almak

B

Bouraque

Herkese selamlar.
Şu anda Engl Tubetoner preamp ve Ibanenez tube screamer (ts9) kullanıyorum ve genel olarak tonlardan gayet memnunum. Ancak hardrock vb tür sololarda gain biraz düşük kalıyor ve harmonc'leri iyi alamıyorum. Mevcut tonumun karekteristik özelliklerini koruyarak gain'i arttırmam ve harmonic'leri daha etkin bir şekilde almam mümkün mü?
 
selam bouraque..
ts9 bir overdrive pedalı, ve hardrock soloları için bazen gaini düşük kalabiliyor. bunun üstesinden gelmek için bir çok kişi başka bir overdrive pedalı ile beraber kullanıyor bunu. (ben kullanmıyorum bilemiyorum)

ancak internette analogman diye bilinen bir adam bu ts9ları eski ts808 şekline modifiye ediyor. kullananlar bu mod olmadan cılız ve kuru aldıkları sesten kurtulduklarını söylüyorlar. adamın ts9 ile ilgili sayfası burda, ancak ufak bi göz gezdirmeyle anladım ki pedalı adama yollaman gerekiyor. başka bir overdrive ile kullanman yerinde olacaktır diye düşünüyorum bunu göze almayacaksan. genelde millet bunu yapıyor çünkü. adamın sitesi burda:
http://www.analogman.com/ts9.htm

kolay gelsin.
 
hatta adam bu yeni üretimlerin zayıflığı konusunu düzeltmek için özel bir işlem yapıyor, output devresini de modifiye ediyor.(eski sürümü böyleymiş sonuçta.)

siteden alıntı:
TS-9 MODS
I can modify any TS-9, original or reissue, to 100% TS-808 specs, using the original type JRC4558D IC chip. This will improve any TS-9 (especially the weak ones). I use an IC socket rather than simply soldering-in the IC chip. I do not normally use a socket on the TS9DX as there is not really enough room. I also modify the output section of the TS-9 circuitry to 808 specs, which couples directly to the input of your amplifier. I'll modify your TS-9 (original or reissue) for $45. (See below for pre-modified new TS-9s.) I also "blueprint" the circuit board and wiring while I'm in there. The workmanship on these is quite good, but there are often a few cold or weak solder joints that I can improve. On well used TS-9s there are often cracks in the circuit board or the power jack solder attachments which I can strengthen. I always beef-up the attachment of the AC adaptor jack with more solder. I also tighten up the pots and jacks which will cause problems if they move. For even more durability I have the KWS tour survival option to make it even stronger, for an additional $15 for those of you who tour heavily and don't want a pedal have any problems when you are away from home.
We can also install Red, Green, or Yellow LEDS along with our mods.

Switch Repairs

We can clean the switch on an original TS-9 for an extra $5. The reissues' switches do not come apart like the originals, I have had no luck trying to clean them. I have found a decent replacement switch, as older reissue switches are not holding up well. I will install a new switch for $10 during a modification. The Newest '98 and later switches seem to be holding up better, we do not replace them unless they are already flaky. See my FAQ for more info on cleaning an original 9 series switch.
 
Piyasadan bir adet RockTeck metal worker adlı pedal alın. Çirkindir, kötüdür, ucuzdur, oyuncak gibidir. Ama içinden 4 tane JRC 4558D çıkıyor :) Devresi ekranlandığında, potanslar değiştirildiğinde çokda kötü bir pedal değil, bir speaker simulatör ile iyi gidiyor aslında :)

Op amp bir pedal için çok şey ifade etmez. Bu adamlar tabiri caizse bu işlem için 45 dolar alarak eşşek .....yor. Kendinizde yapabilirsiniz butür işleri, op amp dediğin 1 milyonun alınta fiyata sahip bir devre elemanı
 
ozan amaçları adamların pedalı hayvani seslere ulaştırmak değil zaten, biliyosun tube screamer piyasadan kalktı sonra geri geldi. piyasadan kalkmadan önceki haline çeviriyor bu adam sadece.
sitede scott hendersonun yorumları vardı :)

output katını da güçlendirdiğinden bahsetmiş bi fikrin var mı nasıl yapılabileceği konusunda? elektroniğim kıt biraz :)
 
jrc leri çıkma haricinde bulmanız zor ama ozanın dediği yöntem hoşmuş harbiden birde devrelerinizde mavi yada kahverengi kaplamalı metal film dirançlar kullanırsanınz humlama vs yi en aza düşürürsünüz....
 
belki gitarın manyetikleri çok yukarıdadır. tel manyetiklere çok yakın olunca harmonic kolay olmuyor ama çok aşağıda olursa ses çok cılız çıkıyor kendi zevkine uygun ideal yere ayarla benim tavsiyem iyi manyetiklerin varsa harmonici çok takma birazdaha üstte tut daha güçlü bir ses alırsın hele cleanlerde çok güzel olur. ama ila drive lazım bana dersen biraz aşağı al. ama bunun yanında uğuldamada gelebilir.
 
Booster kullanırsan (tonu etkilemeyecek sadece seviye yükseltecek) istediğin sonucu alırsın diye düşünüyorum. Bunu diğer arkadaşların değindiği gibi başka bir drive pedalı kullanarak da yapabilirsin, DS-1'i kullanan çok bu iş için.

Yeri gelmişken söyliyim ben JRC4558D ile piyasada bulunabilecek RC4558 (ya da MC4558) arasındaki farkı pek algılayamıyorum, bana biraz tipik nostalji takıntısı gibi geliyor bu olay açıkçası.

Bence ts-9'u bu iki ayrı çiple de ayrı ayrı takıp dinletsen sonra da hangisiydi diye sorsan çoğu insan farkı ayırdedemez bile...
 
entegre esasında 4558 dir ki bu gün aldım 3 tane tanesi 50 kuruş soketi ile birlikte 4558 lerin tamamı aynıdır sadece üretici firma farklı takılar kullanabiliyor jrc mc rc falan farketmez bunların hepsi aynı entegredir aynı işi yaparlar değişiklik oluyor diyen yalan söyler yahut malzemenin kalitesinden kaynaklı doğan sonuçtur o adamın 45 dolara yaptığı işin hikayesi de toplam 2 dk sürmeyecek maliyeti 70 kuruş olan bi iştir 2 direnç bi kondansatör ve bir entegre farkı olay bundan ibaret
 
Geri
Üst