Gt-10b Ve Cubase 5

'Müzik Teknolojileri & Kayıt Forumu' forumunda edipdincer tarafından 25 Mart 2011 tarihinde açılan konu

  1. Merhaba,

    Geçen gün yeni bir GT-10B aldım üstünde kendi ses kartının bulunmasından dolayı ama bir türlü kayıt ettiğim şeyleri dinleyemiyorum.. Sırasıyla anlatmak istiyorum yaptıklarımı. Acaba yanlış bir şey mi yapıyorum ?

    ilk önce Devices > Device Setup > VST Audio System'dan GT-10B yi seçiyorum..
    Daha sonra Devices > VST Connections > Input > Audio Device 'ı GT-10B olarak ayarlıyorum.

    bu adımdan sonra bilgisayarın ses aldığını biliyorum, ne kadar bilgisayarın hoperlörlerinden duyamasam da (ki bir kaç araştırma sonunda ASiO'ların aynı anda iki ses sistemi desteklemediğini, bu yüzden bilgisayarımın hoperlörlerinden eşzamanlı çaldıklarımı duyamayacağımı okudum). Çünkü Audio Activiy bölümünde her tele vuruşumda gayet hareketlenmeler oluyor.

    Project > Add Track > Audio seçiyorum, seçenekleri count:1, configuration:stereo, speakers: L R olarak ayarlıyorum ve ekliyorum. Daha sonra kaydediyorum, görüyorum orda, çizgisel spektrumda da hareketlenmeler var, yani bir şeyler kaydediyor. "Hah, tamam heralde, oldu" diyorum, sağ ve sol locator'ları ayarlıyorum. File > Export > Audio Mixdown diyorum. Çıkan sonuç her zaman boş oluyor. Süre normal, winamp sorunsuz açıyor ama içi boş.. sessizlik.. Realtime yapsam da olmuyor. Çok iyi Cubase de bilmiyorum, nereyi karıştırmam gerektiğini de pek bulamadım..

    ama mesela cubase'e Nexus VSTi ile midi klavye üzerinden bir şeyler çalıp gayet kaydedebiliyorum.. sonra da aynen dinliyorum..

    Bana yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim..
     
  2. Device Setup'tan outputları da kontrol etmelisin. Çalarken ses çıkmıyorsa kayıtta da çıkış olmuyor.
     
  3. Output'ta GT-10B seçeneği var sadece.. illa ki Asio seçmem gerekmiyor değil mi ?
     
  4. Bu durumda kulaklıkları gt-10 üzerinden kullanman gerekiyor sanıyorum. Ses kartı o ise kulaklık çıkşı da ondan olacaktır. Deneyerek bulabilirsin.
     
  5. yok olmuyor. outputlar da GT-10B'ye ayarlı ama hiç ses alamıyorum Audio Mixdown yaptığımda.. Amfi'den ses geliyor direk processor'ün output'una girince, onda sorun yok.. hatta ekranı da göndereyim size.. gayet sinyal almış, outputlar ayarlı.. fakat aldığım sonuç sessizlik..
     

    Ekli dosyalar:

  6. bu sorunu hallettim, fakat şimdi de başka bir sorun vuku buldu..
    kayıt yapıyorum, gayet güzel, hoş, audio mixdown yapıyorum, ses alıyorum fakat aldığım seste sürekli bir atlama var, ve arada garip sesler geliyor, çıtırtı şeklinde.. ASiO sürücülerimi yeniledim, GT-10B sürücülerimi yeniledim. ama hala aynı..

    Reaper ve Audition ile de denedim ve aynı sorunla karşılaştım.

    ne olabilir sorun ?? yardımcı olabilecek birileri var ise çok sevinirim..
     

Bu Sayfayı Paylaş