Digitech Gnx1 Ton

Selamlar arkadaşlar,GNX1'de distortion tonları yazmak istiyorum,prosesörün kendi tonlarından memnun değilim.Çok uğraştım ama ortaya güzel bir ton çıkmıyor.Özellikle konser ses sistemlerinde denediğimde hiç memnun olmuyorum.Bu konuda yardım edebilecek arkadaşlar yorum yazarsalar sevinirim..
 
Digitech'in sitesinde milletin yazdığı hazır tonlar var, oralardan yardım alabilirsin. Zira nasıl bir ton istediğini belirtmediğinden tam yardımcı olamam. Oradan indirdiğin tonlar üzerinde de oynama yapabilirsin, böylece kendi istediğin tonada yaklaşabilirsin.
 
Bende de aynı alet var.Alet tam bir işkence,Evdeki ton ile herhangi bir mekanda alacağın tonlar tamamen farklı oluyor
Bu sebeple sana önerebileceğim şey;Aleti çalacağın mekandaki varsa anfiye FX returnden girmen değilse direk sisteme girmen sonra uygun bir kabin simulasyonu tayin etmendir.Bazı kabin simulasyonları EQ -12 bass olmasına rağmen çok fazla bass tonu veriyor ve Tonmaister hemen yanında bitiyor.Sonra EQ ayarlarından Bass frekanslarında gezinerek o sahne için uygun ton yakalaman lazım. Artı; Anfi levelını maksimumda tutma. 75- 80 arası iyidir.
Ben Kırmızı rectifier kullanıyorum.Alet ev için çok ideal,istediğin gibi eğlenebilirsin.Akordu istediğin notaya ayarlayabilirsin.
Ama sahne için biraz ter dökmen lazım.Deneyerek zaman harcaman lazım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
distortion tonlarında zorlanıyorum.sağlam bi distortion tonu yazmak istiyorum.tonlar mekana göre değişiyo haklısın.farklı bi prosesör alcam bu gidişle önerebileceğiniz bi prosesör varmı.fazla uçmamam gerekiyor.bütcem en fazla 500 olur..
 
Prosesör alırken tavsiye istediğimde GT8 için kullananlar: "Efektleri güçlü ama drive tonları nispeten zayıf" dediler. Ben de prosesör alırken Line6 POD V2 ve Boss GT8'i karşılaştırdım arada kalmamak için. Önceliğim drive kalitesi olduğu için POD galip geldi. İkisini de 15 wattlık amfşlerde denedim. GT8 düşük vatlı transistörlü amfilerde performansını tam olarak gösteremiyor.
Eğer POD XT bulamazsan, POD V.2'nin kullanılmışları 200-250 lira civarındadır. Amfi ve drive seçenekleri gayet geniş. Hele bir "Insane" seçeneği var ki akla zarar bir gaini var. Efektleri (delay, chorus, flanger vb.) çok profesyonel olmasa da götürür. Kırmızı böbrek şeklinde olanlarından alır da sahnede kullanmak istersen ya POD'un kendi footcontrollerını alman (sıfır fiyatı biraz kazık) veya benim gibi ucuzdan bir midi footcontroller düşürmen gerekir, hatırında olsun. Forumda birisi kendi footcontrollerı ile 400 civarına satıyordu V2'yi. Alım Satım'da arama yaparsan bulabilirsin ilanını.

pod v2.jpeg
 
Anfi veya analog pedal kullandığımda gitarımın karakterini,kendi tuşemi hissediyorum.Ton ayarlama ve sabitleme ile birlikte Analoga geçme isteklerimden bir tanesi de bu.POD'un bu konudaki durumu nedir ?
 
Analog pedal sistemi ile karşılaştırırsak, POD tuşe konusunda bayağı duyarlı. Aslında dijital bir alet olmasına rağmen ton olarak analoğa çok yakın olmakla beraber tuşeyi de öldürmüyor. Analog pedal biriktirmeye başlamama rağmen POD'u bu yüzden elden çıkarmıyorum.
 
Geri
Üst