Manowar Bateristi Scott Columbus Hayata Veda Etti

Manowar grubunun ünlü davulcusu Scott Columbus 4 Nisan günü 54 Yaşında yaşamını yitirmiştir.

Donnie Hamzik'ten sonra Manowar grubuna dahil olmuştur. Into Glory Ride, Hail To England, Fighting The World, Kings Of Metal, Louder Than Hell ve Warriors Of The World United albümlerinde Manowar kadrosu dahilinde yer almıştır. 1992 yılında oğlunun sağlık sorunları nedeniyle gruptan ayrıldı, bu sırada kadroya Rhino dahil oldu. Triumph of Steel albümünde Rhino'yu duymaktayız. 1996 yılındaki Louder Than Hell albümünde bateriyi Rhino'dan devraldı.

Scott eskiden bir musluk tamircisiydi ve amatör bir şekilde bateri çalıyordu. Joey DeMaio'nun sevgilisinin bir arkadaşının abisi olan Scott bu şekilde Joey ile tanışmış ve gruba dahil olmuştur. 1991-1993 yılları arasında çocuğunun hastalığıyla ilgilendiği için geçici bir süreliğine grupta çalmayı bırakmıştır. Bateriye çok sert vurması onun en büyük özelliğidir ve dünyaya ününün yayılmasını sağlamıştır. Bunun yanı sıra heyecansız ve aşırı soğukkanlı olması da bir başka özelliğidir. Hayranları onun bagetleriyle bateriye vuruşlarını Thor'un çekici olarak kabul ederler. Şu anda Scott'ın yokluğunda grubun bateristi eski elemanlardan Donnie Hamzik'dir.

Scott Columbus'un ilginç yönlerinden birisi normal standartlardaki baterilerin vuruşlarına dayanamamasıdır. Scott için özel yapım dayanıklı bateriler yapılmıştır. Ayrıca, solak olduğu için bateri setini ters kurar.Blow your speakers 'ın klibinde iki bageti üst üste koyup galeta kırar gibi kırar. Ayrıca Manowar'ın sigara kullanan tek üyesidir.

Ölümü Manowar resmî sitesi manowar.com dan şu şekilde duyurulmuştur.

"It is with great sorrow that we announce the passing of our brother Scott Columbus. Scott Columbus was a rare talent and equally a rare individual.He was a father, a friend and a brother of metal.All of the great moments we spent together in the studio, in our homes and on the road are burnished in our hearts and memories forever.These words are spoken with heavy hearts but we have the comfort of knowing that he is in a good place and at peace.He will never be forgotten.Your family and brothers,Joey, Eric, Karl, Donnie And all at Magic Circle Music"

Manowar grubunda bir süredir Scott Columbus'un rahatsızlığı nedeni ile eski davulcu Donnie Hamzik görev yapıyordu.
 

Dosyalar

  • rfr.jpg
    rfr.jpg
    166.7 KB · Gösterim: 775
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ölüm sebebi ile ilgili halen bir açıklama yok, intihar ettiği dedikodusu var ama halen net bir bilgi yok.

Bu arada son ropörtajında 2008 yılında Manowar dan ayrıldığını ve bir süredir Manowar in eski giraisti Ross the Boss ile beraber çalışmalar yaptığını belirtmiş, enstrumantal bir albüm hazırlığında olduklarını belirtmiş, (bu parçalar scott Columbus sitesinde mevcut, site tam faaliyette değil ama dinlenebilir) Gruptan ayrılmasına rağmen halen Manowar sitesinde resminin bulunma nedeni olarak (ropörtaj verildiği sırada halen resmi duruyordu , sonradan kaldırmışlar) şu açıklamayı yapmış " Sanırım benim kadar yakışıklı bir davulcu bulamadılar:)"

Manowar dan ayrılması nedeni ile ilgili olarak da: Grubun son dönemdeki müzik anlayışı ve Joey de Maio nun tutumunu , grup içindeki finansal durumları söylemiş, ayrıca ben eski kafalı manuel bir adamım diyor, son dönem Manowar müziğindeki elektronik, senfonik durumlardan hoşnut olmadığını belirtiyor.

RIP ...

Okuduğum kaynaktan yaptığım çevirilerde çok iyi olmayan ingilizcem nedeni ile elimden geldiği kadarı ile aktarmaya çalıştım , hatalar için kusura bakmayın.
 
Vayy be.. İlk dinlediğim heavy metal albümü Kings of Metal'di. Belki bundan 15 sene önce.. O zamanlar bu adamlar benim için sanki ölümsüzdü. Kimler geldi, kimler geçti. RIP...
 
Katılıyorum, 1988 yılında orta okul öğrencisi iken bir arkadaşımın Almanyadan getirdiği plaklardan zar zor kasetlere aktardığımız into glory ride ve Hail to England albümlerini hatırlıyorum daha sonra zar zor yeni çıkmış Kings of Metal albümünü almıştım, Battle Hymn albümünü 5 saat otobüs yolculuğundan sonra Trabzonda bir dükkanda kasete çektirmiştik, ertesi hafta para biriktirip yine aynı yolu gidip Fighting the World albümünü çektirmiştik. o zamanlarda memleketim olan Ordu ilinde yabancı kaset bulmak çok zordu sadece bir dükkanda toplam 15-16 yabancı kaset vardı bunlardan 2-3 tanesi rock veya metal içerikliydi, ancak isim ve albümü yazdırıp kapora verirsek istanbuldan 10-15 günde getiriyorlardı.
Tüm bunların üstünden 23 yıl geçmiş..
35 yaşında bir adam olarak 90 lı yıllarda 23-25 yaşına gelip Manowar dinlemeyi küçümseyen bir güruh vardı , o dönem Grunge diye bir müzik türü pop olmuştu, aradan dediğim gibi 20 küsür yıl geçti Sonisphere festivalinde Manowar izleyenlerin içinde ilk defa Manowar dinleyen binlerce kişi vardı ama en az 15-20 bin kişi saçları hafif kırarmış, belki de işinden gücünden gelmiş, hatta yanındaki 10 küsür yaşlarındaki çocuğu ile avaz avaz Hail and Kill diye bağıran bir çoğunluk vardı.
Yukarıda denildiği gibi biz onları ölümsüz sanırdık , belki de bizim yaşlardaki arkadaşlar ilk olarak 86 yılında Cliff Burton ile Rock yıldızlarının ölümlü olduğunu gördü , arkasından onlarcası geçti gitti, Freddy Mercury , Chriss Oliva, .... Ronnie James Dio,.. ve en nihayetinde Manowar albüm kapaklarında yer alan en karizmatik adam olan Scott Columbus, artık Manowar'in tablo gibi albüm kapaklarında hep bir eksik olacak , kim gelirse gelsin,
İnsanlar bu müziği dinledikleri sürece bu adamlar hep var olacaklar ....
ve eminim ki bu müzik çok uzun yıllar dinlenecek..
 
Benim de yaş 30. Kings of Metal albümünü walkmande dinleye dinleye bandı koparmıştım. 2. defa kasedi almıştım. O zamanlar müzik yapanlar inanarak ve içten müzik yapıyorlardı. Zaten ne müzik akımları geldi geçti. Ama Heavy Metal hiçbir zaman unutulmadı ve unutulmayacak.
Kendimi uydurmak zorunda olduğum hayatın temposu yüzünden Scott Columbus'un ölümünü günler sonra 1-2 saat önce öğrendim. Ve gerçekten yıkıldım. Hiç tanımasam da nedense iyi kalpli biri olduğunu hissettiğim bir müzisyen daha gitti. Bu arada birşeyi yazmadan edemeyeceğim. Ne zaman Scott Colombus'u hatırlasam aklıma 'today is a good day to die' gelirdi. Arada davul atağı yaptığı kısımda hep davul çalarken hayal ederdim. Hızlı parçalarda değilde, bu parçayla hatırlardım.

Yine de O çok şanslı bir insan olarak aramızdan ayrıldı. Acaba biz ölünce gecenin saat 03:15'inde bizi yad eden, üzülen birileri olacak mı? Scott Columbus yıllar geçse de yaptığı eserlerle hep hatırlanacak. Dünyanın farklı yerlerindeki insanlar onunla coşacak, onunla kederlenecek. Gecenin bu saatinde saçmalamış olabilirim. Kusura bakmayın. Hoşçakal Scott..
 
Geri
Üst