David Gilmour Tonu Hakkında

Gilmour'ın 0001 seri numaralı Stratocaster'ı. Üretilen ilk Strat değil tabii ki ama ilk üretilen custom modellerden ve 54 model olduğu sanılıyor.

978123875_df628b4a9a.jpg
 


İtalyan bir arkadaşımın ekipmanı Gilmour tonunu bire bir aldığını söylüyodu ve de hakikaten öyleydi.Laney in tahminimce 100 watlık bir amfisi artı bir de stratı vardı.
 
o adam 40 ayrı analog pedal kullanıyo.her overdrive ve dist. pedalını ayrı bir boss ge-7 equalizer pedalıyla destekliyo.mxr supercomp kullanıyo kompresör olarak.hiwatt amfi kullanıyo genelde.gitarı(fender strat)nda emg sa aktif single manyetikler var...
 
jms_jms demiş ki:
gilmour bu gitarı satsa heralde 5-10milyon dolardan gider dünya üzerindeki en iyi strat dan biridir bana göre gilmour un strat-ı

Gitarın pek bir olayı yok bence, Gilmour'un kullanması dışında.İyi bir Amerikan strat bulsan emg sa set taksan pek fark olmaz.

Gitardan çok tuşede ve parmaklarda bitiyor iş.Kullandığı ekipman'ın ve amfilerin yanında gitarının tona etkisi pek fazla yok.
 
Arkadaşlar Gilmourın tonu için alın bi tane pod xt live kurtulun. Gilmourın tonu derken adamın bi tonu yok ki. Adamın 50 senede kullandığı ekipmanı toplamanız mümkün değil zaten. Ben bi ara toplamaya başladım ama baktım sonu yok. Şimdi aldım bi pod xt live paşa paşa çalıyorum.analog olarakta behringer cs100, roland ev5(exp.whammy), ibanez de7 ve boss dc3 kullanıyorum. En beğendiğim solo soundu:

pod xt live(soldano slo-100+fuzz face+echoplex)
+boss digital dimension
 
sorrow solo:
behringer cs100: level 01:00, tone 12:30, attack 11:00 sustain 01:00
dirty rat: distortion 02:00, filter 11:00, volume 02:00
pod xt live hiwatt amp: drive %69, bass %55, mid
%50 treble %80 presence %75 volume %70
pod xt live cab: 4x12 greenback
mic 67 condenser
gate: thresh -64db decay %2
FX Tape Echo: time 440 ms, feedbk %63, bass %50, treble %50, mix %40
boss digital dimension: level 02:00, eq 12:00 rate 11:00, depth 09:30
 
Slaytanic demiş ki:
doominsert demiş ki:
aslinda gilmourun tonu çalıs tarzında yatıyo birebir aynı tonu yakalasanız bile o tarzda çalamadıgınız için tonu hala yakalayamadım gibi düşünüyorsunuz cünkü adamın beyninde bir pedal var ve o ne yazikki satilmıyo :D

off süper benzetme tebrik ederim. işte bu yüzden o adam david gilmour biz ise ahmet,mehmet.

katılıyorum.....
 
selamlar,

Madem Gilmour'dan bahsediyoruz, ben de yeni aldığım Fender David Gilmour Signature Black Stratımın ve David Gilmour Abimizle resimlerimi paylaşmak isterim ama nasıl yapıştıracapımı bilmiyorum(büyük cehalet).

Foruma nasıl attach edebilirim, yardımcı olur musunuz?

[/url]
 
Teşekkürler. aşağıdaki linkten Fender David Gilmour Signature Black Stratımın ve David Gilmour Abimizle resimlerimi görebilirsiniz.


ghttp://img259.imageshack.us/gal.php?g=img2410.jpg
 
Eyvallah! Benim için de gerçekten hala şaka gibi ama değil :) Anlatayım;
4-5 ağustos 2006 tarihlerinde David Gilmour'un On an Island turnesi kapsamında Venedik konserlerine gitmiştim ama soundcheck sırasında sahnenin sol üstünde olan çökme nedeniyle konserler iptal oldu. Tabiki 4 ağustos cuma akşam üzeri yaşadığım hayal kırıklığı ve üzüntüyü anlatmama gerek yok.. Konsere Fransa'dan gelen arkadaşım ile-ki 15-16 Mart 2006 Paris David Gilmour konserlerinde tanışmıştık- Venedik sokaklarında dolaşırken Phil Manzanera'ya rastladık, ve hemen fotoğraf çektirdik. Manzanera ilerlerken Ozan'a dedim ki; hadi takip edelim, bence otele gidiyor. Ve evet, otele gitti, Hotel Gritti Palace. Otelin deniz kıyısındaki açık restoranına dışarıdan bir göz atmak istedim ve Gilmour ve tüm ekip yemeklerini bitirmiş, sohbet ediyorlardı, normal olarak çıldırdım :) sonra planı yaptık, Gilmour restorandan çıkıp lobby'den geçecek ve oradan da odasına çıkacak diye düşünerek, üzerimizde David t-shirleri ile lobby'e oturmak istedik ama normal olarak otel görevlileri bizi dışarı çıkardılar. Durum kötüydü ama bu kadar yaklaşmışken onu görmeden gidemezdik! Daha sonra restoranı görecek şekilde gözetlemeye başladım, yine plan aynıydı, Gilmour'u lobby'de yakalamak!! Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra Gilmour ayağa kalktı, 5 dakika kadar Richard Wright ile restoranı lobby'e bağlayan kapının önünde sohbet ettikten sonra Polly ablamızla lobby'e doğru hareketlendi. Bunu gören ben, büyük bir hızla otelin kapısına gelip içeri dalmaya çalıştım ancak otel görevlileri içeri girmeme izin vermiyolardı. Bu arada Gilmour lobby'den geçmiş, asansörlere doğru ilerleyerek benim bulunduğum kapıya arkasını dönmüştü. Son bir gayret ile kapıyı açtım ve son ses bağırdım; "Mr Gilmour we've come from Turkey"!! iki adım daha attı ve döndü ve bana doğru ilerlemeye başladı. Herkes durmuştu, koruması kapının önünde şoka giren bana " hadi geldi işte dışarı çık" dedi ve Gilmour yanımdaydı!! İlk sözleri "çok üzgünüm ama elimden birşey gelmez, çok üzgünüm" oldu. Ben, arkadaşım ve bizi izleyen birkaç İtalyan fan şok içindeydik!! Arkadaşıma fotoğraf makinemi verdim fotoğrafımızı çeksin diye ama o titriyor, ben tiriyorum, foto çekemiyor, saniyeler geçti ve sanırım beklemekten sıkılan Gilmour'un bana dönüp "sen nerelisin" diye sorduğu an ilk flaş patladı. "Turkiye" dedim, "oooo tişekküüüür" dedi. Nasıl yani dedim, "I've been to Turkey for a hunder times" dedi. Ben şok halinde, ne diyeceğimi bilemeden birkaç soru sordum. Onları Pink Floyd olarak tekrar sahnede görüp göremeyeceğimizi sordum, bunun çok iyimser bir düşünce olduğunu söyledi, daha sonra kameramı çalıştırdım, biraz sohbetimizi kaydettim, ne hikmetse bütün gün yanımda taşıdığım on an island cd'min ön yüzünü David'e, arka yüzünü de Polly'e imzalattım. birkaç resim daha çektik ve sonra odalarına çıktılar. Sonra ben, otelin kapısında 10 dakika hıçkıra hıçkıra zırladım...Üzerinden neredeyse 3 yıl geçti ama hala aynı heyecanı yaşıyorum ve hala inanmıyorum.

Müziğin sadece Pink FLoyd'dan, dünyadaki tek gitaristin David Gilmour olduğunu düşünen ben, David Gilmour ile tanışmıştım. Hala rüya gibi.. anlatmaya çalıştım ama inan benim için aslında anlatılabilir birşey değil.
 
OF be abi mükemmel gerçekten.Ben bile heycanlandım.Zaten fotoraf tanıdık dvd dide gösteriyodu öteli sahnenin çöktüğü için konserin ertelendiği falan.Demek doğruymuş David Türkiye ye gelmiş.Elindeki cümbüş zaten Türk yapımı.Sorsaydın bari nereye gelmiş Egeler den bi adaya ise sözlükte yazılan doğrudur Yunan adasında evi varmış diyolar bize çok yakın.Vay be şoktayım valla helal olsun kardeşim ben de şu adam ölmeden bir konserini izliyebilsem...
 
Gilmour'a o an sormam gereken ama aklıma gelemeyen o kadar çok şey var ki.. büyük şok içinde ne yaptığımı bilemedim.. Hala rüya gibi geliyor.

Gitarı 2 ay önce Münih'ten aldım. Çıktığını duyar duymaz Avrupa'daki ve Amerika'daki dükkanlarla yazıştım, en yakın münih'te buldum ve bir hafta sonu aldım geldim. Muhteşem bir alet...

Gitar yüzünden sosyal hayatım bitti, sürekli evde gitar çalıyorum :)
 
Geri
Üst