Röportajlar Grizu Röportajı

Kesintiler olsa da, 10 senelik bir geçmiş var Grizu'nun arkasında. Amatör ruhla yapılmış çok güzel bir de albüm.(TUZLABUZ) Dinleyicileri sıkıştırıyorlar, yeni albüme de fazla kalmadı sanırım. Hakettikleri yerde değiller-herşey gibi, herkes gibi. Peki hakettikleri yere gelecekler mi? 'Bütün Bunlar Düş.' Düş olmalı. Grubun vokali Emre'yle yaptığımız röportaj için devamını okuyun

Geçmişinizden bahsedelim.. 10 senelik bir grupsunuz..

Grubun kuruluşuyla ilgili bilgileri ve işin hikaye kısmını grizu.com biyografi sayfasında anlattım, merak eden okusun. On sene için söylenebilecek en önemli şey, ilk günden beri hissedilen, içindekini en samimi şekilde ifade etmenin müthiş heyecanıdır.

Güven 2002 yılının kritiğini yaparken sizden bu yıl ne yaptığı en çok merak edilen grup olarak sözetti. Gerçekten de öyle.. Gözden kayboldunuz.. Neler yaptınız bu süre içinde?

97'deki albümden sonra maalesef klip dışında pek varlık gösteremedik. Bu anlamda insanlara karşılık veremediğimiz için gerçekten üzüntü duydum. Herkes kendi yolunu çizdi, çünkü herkes artık hayatını kazanmak zorundaydı ve bu işin onunla bir ilgisi yoktu. 2001'de Güven Erkin Erkal yoluyla gitarist Tuncay’la ve daha sonra Alex ve Afşar’la tanışmam olayın tekrar ivmelenmesini sağladı. Son iki yıldır zaten kafamda olan parçaları ikinci albüm için hazırlamakla uğraştık.

İlk albüme ilgi nasıldı?

Bence ilk albüm yapabileceğinin en iyisini yaptı bu anlamda. Kemik bir dinleyici grubu hala en zor zamanlarında o kaseti dinlediğini filan yazıyor bana, zaten bizi ayakta tutan bu. Böyle amatör ruhla yapılmış bir albümden, tüm o şartlar içerisinde daha fazlasını beklemek gerçekçi olmazdı.

Bira ve Kahve parçasının öyküsünü anlatır mısın?

Bira ve Kahve ilk gençlik çağımdaki sevgi yanılsamalarının toptan bir ifadesi, tek bir kişiye dair değil.

Coverlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Cover çalışmalarınız var mı?

Keşke herkes kendi parçalarıyla gündeme gelse...

İkinci albümünüzü bekleyen bir sürü kişi var.. Zaman vericek misiniz?

Belli olduğu an bağıra çağıra siteden duyuracağız. Artık bizde de sabır kalmadı.

Aynı çizgide mi kalacak Grizu?

Samimiyet olarak aynı çizgide, müzikal olarak ise daha yalın ve modern bir çizgide yer alacak. İpucu olarak sitedeki parçaya kulak kabartabilirsiniz.

Konser var mı yakın zamanda?

Aslında 2. albüm çıkmadan yapmayalım diyoruz, çünkü gündemde değiliz, fakat önerisi olan sitenin forumuna yazabilir veya mail atabilir.

Etkilendikleriniz.. Sizin dinledikleriniz

16 sene önce ilk etkileyen U2 ve John Lennon olmuştu,sonra arkası geldi. Bugün Muse’dan Marilyn Manson’a kadar ne varsa dinliyoruz,yalnız ben şahsen elektronik zırıltılarla, aşırı karamsar müziklerden hoşlanmıyorum.

Müziğin sizin için anlamı..

İçindekini ifade, paylaşım, dostluk

Turkrock.com hakkında ne düşünüyorsunuz?

Turkrock.com’u çok başarılı ve yararlı buluyorum, insanların bize ulaşmasında inanılmaz yardımları oldu.Türk rockının bu tarz ortamlara ihtiyacı var.

Eklemek istediklerin..

Size çok teşekkür ediyorum. Umutlarımıza sahip çıkalım, SAVAŞA HAYIR!!!

Tarih: 25.02.2003
 
Geri
Üst