Asım Can Gündüz

aşadaki alıntıyı ekşi sözlükten alıntı yapıyorum.asıl yazarı "kertenkele" kod adlı arkadaştır...

"1955 istanbul doğumlu. 80’lerin başında, gençlik yıllarının büyük bir bölümünü geçirdiği abd’den türkiye’ye döndü. 80 sonrası türk rockının öncü isimlerinden birisi oldu. 10 kasım 1983’de, trt televizyonu’nda seslendirdiği “paşam” adlı şiiri, aksanından ötürü tartışma konusu oldu. 1992’de ilk albümü “anasının gözü/cin gibi“ piyasaya çıktı. bu albüm, ülkemizdeki pop-rock kategorisinin ilk ürünlerinden birisi olarak biliniyor. “bir sevgi eseri” (1998) adlı ikinci albümü, türkçe’ye çevrilmiş cover parçalardan oluşmaktadır."

kendi adıma ilk albümü dengesiz bulurum,yanlış anlaşılmasın şarkı dengesi açısından..bir yüzü yavaş yumuşak şarkılara ayrılmış,diğeri ise daha geyik şarkılara ayrılmıştır bu da hissiyat açısından bana itici gelmiştir biraz..bu albümün de seveni en azından benim kendi çevremde çok azdır.
2.albümünün kapağındaki "ibanez jem 10" önclikle takdire şayandır.bu albümün takdire değer en önemli özelliği ise şarkı teliflerinin tam olarak zamanında ve olması gerektiği şekliyle verilmiş olmasıdır belkide.bazı yorumları sevmiyorum bu albümde (şahanesin sevgilim örneğin).ama bazıları da oldukça güzel olmuş (cenneteki gözyaşları)

bi aralar "www.awasomejohn.com" diye ilginç bir sitesi vardı.
ayrıca pembe kendi asım can modeli bir fenderi vardı...hatta daha baya güzel gitarları vardı...

netekim severim kendisini...
 
bir ara eric clapton'a çaldığı söylenirdi ben görmedim merak ettim ne zaman nerde ne kadar çaldı bi bilen var mı?
ya da herhangi kayıt falan yapmışlar mı dinlemek isterim..
 
Adam çok komik. Şarkıları çok komik ama kendisi şahane çalıyor. Tertemiz çalar. Ayrıca süper ötesi bir fender custom shop gitarı vardır. Strat sitelerinde falan resmide vardır gitarın...
 
Jawbreaker demiş ki:
Awesome marka (Asım?) gitarların reklamında da kendisi oynardı. Nitekim çok komik reklamlardı onlar. Her eve bir gitar kampanyaları falan... :) Suntaa! :p :D

Ben de komik bulurdum o reklamı. Hatta, gitar alana yanında bir de eğitim kaseti gibi birşey veriyordu yanlış hatırlamıyorsam. Reklam, sanırım 8-9 sene önce gösteriliyordu televizyonlarda.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
yok canım o kadar olmadı:) sene 98 falan olması lazım..
o yok bu yok..nota yok..onlar sonra...ne bu gitar sunta..bak elim sığmıyo..langırst(gitar fırlatma sesi)

gibi bi şeydi..bi de zayıflatma eşofmanlarının reklmalarına çıkardı:)

ama sevimli sempatik bi adamdı...ayrıca genelde siyah gitarları sevmediğimden onun pembe,bej gitarlarını severdim:)
bu arada avsım'ın elektrogitarlarını deneyen oldu mu???galiba tünelde yapalı müzik te vardı...
 
demirdemir demiş ki:
gerçekten baba gitar çalıo


baba çalıyor dedin aklıma "the baba blues band" geldi bir kere trt de izledim ve hepsi müthişti ama asım can gündüz çok hoş bir mizacı olan iyi bir müzisyen

kendisinden tekrar böyle bir proje yapmasını istiyorum bir dinleyicisi olarak
 
sahip olduğu yeteneği bozdurup bozdurup harcamış bir adamdır bence asım can gündüz. bu kadar iyi bir gitaristken doğru dürüst kendi müziğine soyunmamış, soyunduğu zamanlarda da piyanist şantörler gibi sentetik bir altyapıya şarkılarını okumuş ve çalmıştır.
dünyaca ünlü şarkıları yorumlamak için telif haklarının peşinde koşana kadar (ki ne kadar saygıdeğer bir davranıştır) kendisine canavar gibi bir grup yapıp canlı canlı kendi şarkılarını yapsa, ya da en azından telifini aldığı şarkıları canlı kayıt yaparak bir albüm yapsa ne kadar hayırlı olurdu hem onun hem de bizim için.

bir de kendisinden çok süper bir anekdot:
bu meşhur pembe ibanez jem gitarını bir gün vitrinde görmüş amerikada gezerken. girmiş içeri, "şu gitarı denyebilir miyim?" demiş. oturmuş gitarın başına, tam denemeye başlayacakken bikaç tane hatun yanına gelip "aaa ne harika bi gitar..rengi de süper sizin mi?" diye sormuş. asım babamız da satıcıya dönmüş ve şöyle demiş "tamam alıyorum!" :)
 
bi kısa not da ben ekleyeyim..

babası asıma "ayı gibi vücudun var karı gibi sesin var" dermiş :D
kendisi 98 deki bir TV programında söylemişti..
 
kanal 6'daki "asim can'la delikanli show"da parasi bitince terkeden sevgilisine ithafen "orrrospuuuu" diye bir sarki söylemisti 5-10 saniye, yarilmistim.

asim can gündüz'ü ilk olarak sanirim 1980'de bogaziçi üniversitesi'nde, ardindan spor sergi sarayi'nda - oranin simdiki adi lütfi kirdar - izlemistim. ortak müzisyen tanidiklar sayesinde görüsme ve konusma firsatimiz oldu. dünya tatlisi, asiri komik, istedigi zaman aksani maksani bosverip canavar gibi türkçe konusan, itler gibi gitar çalan bir sahsiyetti.

80lerin ortasinda amerika'ya döndügü söylenen siralarda aslinda izmit'te emlakçilik yaptigi söylenir.

ufak bir hikayesi (palavra mi degil mi siz çözün) o zamanlar hafta sonu gazetesinde çikmisti: saniyede 24 (yaziyla yirmidört) nota çalabilen parmaklari, o zamanlar sahte jimi hendrix albümleri çikarmak için kendisiyle temasa geçen müzik mafyasinin elemanlari tarafindan kirilmismis. jimi'nin hayatini canlandiracagi bir müzikal basrolünü de bu yüzden kaçirmismis. (o boyla jimi? bilemem.)

en sevdigi hareket suydu: tifil ama hirsli gitaristlerin yanina gidip "yahu (mesela) eddie van halen'in bir hareketi vardi ben çözemedim anlatsaniza" gibisinden bir sohbet açip tablaturelari ezberlemis gençlere saatlerce iskence eder, sonra da gitari alip "haaa desenize yahu siz sunu diyorsunuz" diye en agababasini çalardi.

klas hareketleri:
- taksim'de verdigi bir konser sonrasi aldigi ücreti, hatta cebindeki bütün parayi tinercilere dagitmasi. (ortada basin masin yoktu.)
- tünel'de yapilan (görev aldigim) bir klip çekimi sirasinda sikintidan içip, aksamin köründe magazasina girip adami 1 saate yakin muhabbetimle bayip, üstelik sonrasinda da bekletip magazadaki bütün (BÜTÜN) basgitarlari deneyip, bir gitari düsürüp, bir ampliyi devirip sonra da çikip gittigimde yalnizca gülümseyerek "hadi iyi aksamlar sana kardesim" demesi. (ayilinca çok utanip uzun süre tünel'den geçememe sendromu yaratti bende.)
 
papalina_tava demiş ki:
sahip olduğu yeteneği bozdurup bozdurup harcamış bir adamdır bence asım can gündüz. bu kadar iyi bir gitaristken doğru dürüst kendi müziğine soyunmamış, soyunduğu zamanlarda da piyanist şantörler gibi sentetik bir altyapıya şarkılarını okumuş ve çalmıştır.
dünyaca ünlü şarkıları yorumlamak için telif haklarının peşinde koşana kadar (ki ne kadar saygıdeğer bir davranıştır) kendisine canavar gibi bir grup yapıp canlı canlı kendi şarkılarını yapsa, ya da en azından telifini aldığı şarkıları canlı kayıt yaparak bir albüm yapsa ne kadar hayırlı olurdu hem onun hem de bizim için.

]
 
Kesinlikle katılıyorum bu düşüncelere...Kıbrısta bir otelde çalmak yerine çok daha iyi yerlerde olabilirdi.Bencede çok iyi bir gitarist...
 
90'lerin basinda Sezen gitar'da calisirken gelirdi paso Murat amcayi ziyarete. Herkes dandik ibanezini konusuyor bu adamin gordugum kadariyla ama esas konusulmasi gereken gitari 60'larda uretilmis altin kapli beyaz fender gitaridir. O zamanlar satmaya calisiyordu albumunun kayitlari icin yanilmiyorsam cok zaman oldu. Epey iyi bir gitaristti. Ama bir sanatci olarak imaji her zaman kotu oldu. Keske saglam birilerinin arkasinda calsaydi da maymun etmeseydi kendini.
 
Geçen gün Trt nin türkü programlarından birine çıkıp orada gitarını konuşturmuş beni yeniden dumur etmiştir. Çok iyi adam çok. :) Ama niye yeteneğimi babalar gibi albüm çıkarmaya harcamıyor çözemiyorum.
 
Her hafta bilmemne günleri taksimde bir barda programa başliyormuş, taksim zuhalin girişinde duvarda böyle bir afiş vardi geçen gittiğimde,...

Hatirlayan, bilen varsa detayli bilgi versler güzel olur,...
 
Geri
Üst