Asım Can Gündüz

Asim ustanin yarisi kadar calamayan adami ilah yapiyorlar yurtdisinda, biz ise yillarca adam gitari göbeginin ustunde tasiyor diyor harcadik adami.
Hos guzel, Asim Usta´da kendini ve yetenegi bosa harcamis bir adamdir, belki de paraya cokta deger vermedigi icin.
Biraz piyasa gitaristi olmaya calissaydi zamaninda hopcu topcu popcular kadar piyasa yaparda parayi götururdu...

Asim Usta´nin gitari 1, yureginin guzelligi 2...
 
Bir başkası olsa; "Ayyy ölüyordum, damarlarım iflas etmiş. Beni sizlerin duaları kurtardı. Bu arada yeni bir albüm çalış..." diye giderdi sanırım.
Geçmiş olsun Asım Abi'ye.
 
Asim abi muhtesem bir insan muhtesem bir gitarist.. Kendisi ile birebir muhabbetlerim oldu seker otesi bir adam.. ...Ama kultur farki nedeniyle o donem anlasilamadi.. Hos ben hala anlasilabildigini dusunmuyorum oda ayri.. Bizim idol aldigimiz bir cok gitaristle pampa modunda olmaktadir. Mesut Ugurel bir roportajinda mod kullaniminin inceliklerini ve detayli kullanimi Asim abiden ogrendigini belirtmistir. Asim abinim nota bilmediginide ifade etmistir.. Gunumuzde ipe sapa gelmez adamlara tamah edilip goklere cikartilirken boyle bir ustanin bu kadar az bilinmesi ve bence olmasi gereken yerde olmamasida icler acisi bir durumdur. Suan ki trio grubuyla gurlemekte kendileri hala inanilmaz bir enerjisi var.. Suan ki kadrosunda bulunan bascisi ve davulcusuda benimde bir donem calistigim eski grup arkadaslarim olmakla beraber, genc ama canavar gibi adamlar... Vakit bulundungunda gidip seyretmek lazim derim..
 
Bugün geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılmış. Allah rahmet eylesin.
Çevresindekilere sevgiyle yaklaşan ve ruh güzelliğine önem veren nadir insanlardandı. Güzel insandı. Asım abi gibi "Adam gibi bir adam" lafına uygun çok kişi tanımadım.
Mekanı cennet olsun.
 
:(Yazık oldu , hakkettiği değeri ve sanatının karşılığını bulamadan aramızdan ayrılan bir virtüöz .İlk defa 1985 ti sanırım harbiye açık hava tiyatrosunda kafasında kırmızı bandı bol şalvar tarzı kotu ile izlemiş ve hayran kalmıştım :(
 
Tamda başlıkları okurken Facebook üzerinden vefat ettiğini duydum .Ne acı bir tesadüftür ... uzun zamandır aslında bu kadar üzülmediğimi farkettim .. Arkasında harika insanlar bıraktı ,özellikle Evrencan gündüz , keşke böyle bir babam olsaydı dedirtir insana . Ne acıdır ki en iyiler için bile ölüm kaçınılmaz
 
Geri
Üst