Nitro

EMRE MANAV – Gitar
ERDEM ÇAPAR – Vokal
BURAK ÖZGÜNEY – Bas
ALİCAN ERBAŞ – Davul

NITRO’nun öyle matah bir tarihçesi yok. Emre ve Erdem tarafından 2004′te kuruldu. Kısa bir süre sonra Burak da oyuna dahil oldu. Davulun başına o geldi, bu gitti derken bir ara “We Sold Our Souls For Punk Metal” adlı bir EP yayınladılar, davulun başında Fatih Kanık vardı. Sonra askerlikti, işti güçtü derken grubu ihmal ettiler. Baktılar böyle yürümeyecek pabucu yarım Alican’ı dışarı çıkardılar ve “We Are Nitro” adlı albümü kaydettiler.

Arada İstanbul, Avcılar, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Trabzon’da konserler verdiler. Sepultura ve Pentagram’ın açılış grubu oldular, Barışarock ve Zeytinli festivallerinde sahne aldılar. Konserlerinde bugüne dek çok sayıda seyirci yaralandı. Ama leşleri yok merak etmeyin.

We Are Nitro
Aşırı derecede basit ve olabildiğince sert müzik yapmayı hedefleyen NITRO, ilk albümünde bu yapısını tamamen koruyarak Punk’ın çiğliğini Metal’in sertliği ile birleştirmeye çalıştı. Neredeyse her şarkıda NITRO’nun hayranı oldukları gruplara göndermeler yaptığı albümde SEPULTURA, DISCHARGE, CELTIC FROST, AC/DC, RAMONES, EXPLOITED gibi grupların soundunu veya bir cümlesini duyabilirsiniz.
Deniz Tuncer tarafından Beefsound stüdyolarında kaydedilen albümün mix ve mastering işlemleri de Deniz Tuncer tarafından yapıldı. Grup fotoğrafları Derya Engin Alkılınç tarafından çekilen albümün kapağı grubun solisti Erdem Çapar tarafından tasarlandı.
Albüm 23 Nisan 2011 tarihinden itibaren grubun internet sitesi üzerinden bedavaya indirilecek. Ayrıca, albümün CD formatı da çok yakında yayınlanıyor.
 
Geri
Üst