Gp'den Audition'a Midi

S

srgn03

Merhaba arkadaşlar,

Araştırma yapmama rağmen bir çözüm bulamadım henüz, bu yüzden yeni konu açmaya karar verdim.

Öncelikle Adobe Audition 3 ve Guitar Pro 6 kullanıyorum. GP'den bateriyi midi olarak kaydedip Audition'da açıyorum, ekleniyor. Boş bir kanala sürükleyip, oynatmaya başladığımda hiç ses gelmiyor.
GP'den .wav olarak kaydedince ise temposu düşük bir şekilde kaydediyor. GP'deki hızında olmuyor yani.

Sırf bu yüzden Audition'dan vazgeçmeyi düşünüyorum. Yok mudur bunun bir çaresi ?

Ve yeri gelmişken, bununla ilgili internette araştırma yaparken VTI gibi şeyler gördüm, gerçekçi davul sesleri falan diyorlardı. Audition için de bunlar mevcut mudur, nereden edinebilirim ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Mesajı düzenleyemediğim için yeni mesaj atmak zorunda kaldım özür dilerim.
Nerden VTI diye aklımda kaldıysa :) VST olacak o dediğim. :D
 
Vst leri bulabilirsin, çalışma mantığı şöyledir, midiyi koyarsın bi kanala (misal gp den alıp, ama sadece davul olsun gp dosyasında) midi kanalının çıkışını vst enstrüman olarak tanıttığın programa yönlendirirsin. Tavsiye edeceklerim, addictive drums, ez drummer kolay ve iyidir. Ancak midi içerisinde farklı metronomlar varsa bunu auditionla yapamazsın, cubase de var bu özellik.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkür ederim cevabın için, metronom sorun çıkardığı için cubase yüklemiştim zaten cubasede bir sorun yok. Tavsiyeler üzerine ez drummer'i de addictive drums'ı da kurdum. Gp'den midiyi cubaseye attım. Ez drummer i seçtiğim zaman midiyi oynattığımda ses geliyor, fakat addictive drums'ı seçersem midiyi oynattığımda ses gelmiyor. [Bir şey oynatmayıp kendim vurduğum zaman ses geliyor.] Bu neden olabilir acaba ?
 
addictive drums ın midi map i general map ten farklı, bununla alakalı bir sorun olabilir ama sorun bu olsa başka sesler de olsa çalması lazım, ama çalışma mantığı olarak farklı değil ez drummer dan, gp den aldığın midiyi addictive e çevirmen için google da "midi file mapper" diye arat, o istediğin formata çeviriyor midiyi, ben böyle kullanıyorum ve memnunum addictive den, ez ye göre daha iyi bence, ez de doğru tonlama ile süper işler çıkartıyor tabi.
 
Geri
Üst