''Temmuz'da(im juli)''

Öncelikle,bu filmin Pazar akşamı 20:00'de Trt2'de yayınlacağını belirteyim...İzlemeyenler kaçırmasın,izleyenler bir daha izlesin.. :D

Geçen sene fakülte şenlikleri kapsamında film gösterimi yapılacaktı ve bu işi yapmak bana düşmüştü...Ulan hangi film olsun diye uzun süre kafa yormuştum.Requiem for a dream olacak gibiyken son anda ani bir kararla Temmuz'da da karar kılmıştım...Filmden sonra anladım ki;çok da doğru bir karar olmuştu...O yüzden bu filmin benim için böyle özel bir yeri vardır.. :)

Herneyse,film hakkında kısa bir bilgi vereyim:

Pek fazla sosyal yaşantısı olmayan, içine kapanık, genç bir fizik öğretmeni olan Daniel, çevresinden de kişiliğinin uzantısı olan bir muamele görmektedir: Öğrencileri, işinde son derece beceriksiz ve eski kafalı olduğunu söyleyebileceğimiz öğretmenlerini hiç mi hiç önemsemedikleri gibi, işi onunla dalga geçmeye kadar götürürler; gittiği popüler barlarda ona servis bile yapılmaz; kadınlar yüzüne bile bakmaz, vs. Bir gün Daniel, güzel bir işportacı olan July’dan bir yüzük alır. July (Temmuz) yüzüğün ona aşkta şans getireceğine yemin eder. Gerçekten de aynı gece Daniel, Melek adında bir kıza sırılsıklam aşık olur ve Türkiye’ye gidecek olan Melek’in peşinden gitmeye karar verir. Fakat uçakta yer bulamaz, o da otomobille Türkiye’ye doğru yola çıkar. Tam şehirden çıkarken bir otostopçuyu da arabasına alır. Bu otostopçu ona yüzüğü satan July’dan başkası değildir.
Almanya’da yaşayan Türk asıllı yönetmenlerden Fatih Akın’ın “Temmuz’da” filmi daha önce İstanbul Film Festivali’nde gösterilmiş ve beğeni toplamıştı. Keyifle izlenen bir romantik komedi olarak nitelendirebileceğimiz filmi tanımlamak açısından, yönetmeni Fatih Akın’ın en çok altını çizdiği sözcükse ‘cool’.


Pazar akşamı bu filmi izleyin...Yorumunuzu da buraya yazıverin bi zahmet... :)
 
Hayatımın filmlerinden biri... Duvara Karşı'yla Fatih Akın'ı tanıma fırsatım olmuştu bu filmle kendisine hayran kaldım. Hala tipine ve röportajlarına falan gıcığım o ayrı :)
Çok hoş bir yol hikayesi. İnanılmaz tesadüfleri doğallıkla aktaran, ilginç tiplemeleri, çok güzel seçilmiş müzikleri (Fatih Akın bu işi iyi bilyor), yaratıcı çekim teknikleri ve birbirinden iyi oyuncularıyla defalarca izlenilicek bir film.
Şimdi bu filmle ilgili ne anlatsam boş zaten yazdıkça yazasım gelicek, tek söyliyiceğim bu filmi izleyin :) İzleyip izleyip moral bulursunuz. Ben hiç bir filmi izlerken bu kadar hoş vakit geçirmemiştim. Ve sanırım hiç bir filmden bu kadar etkilenmemiştim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sana tamamen katılıyorum...Özellikle müzikler gerçekten harika...İzleyen herkesin suratında 1-2 saat geçmeyen bir tebessüm bırakan bir film...

Bu arada film dublajlı yayınlanmaz umarım...Bütün havası bozulur yoksa...
 
kotukedi demiş ki:
filmde encok otobüs şöfürünün yaptigi hareket hoşuma gitti, barda kıza sulanarak aşkını kanıtlamasini saglamişti

o sahne harikaydı ya.bi de şey vardı.adam sahilde bira alıodu.sonra biraları veren adam da bütün güzel şeyler ücretsizdir gibi bi laf ediodu.o çok iyidi..
her ne kadar ilk onbeş dakkasını kaçırmış olsam da harika filmdi ya.
hatta fatih akın da oynuyodu filmde.
 
dokusu bu kadar güzel olan bir film bulmak zor gerçekten. mutlaka izleyin. hatta tavsiye edilir, soğuk bi birayla izleyin. film bitince şapşal şapşal bakınacaksınız etrafınıza : )
 
yalnız seslendirme bu kadar kötü olabilirdi.. neden orjinal hali ile vermediler anlamadım... geçen yıl digiturk'te izlemiştim aynı tadı alamadım, hiç yoktan yine iyidir diye izledim tabikii.. çünkü filmi aradım hiç bi yerde bulamadım :( ve müziklerini de arıyorum ! dağlar,köprüler,nehirler aşmaya hazırım!
fatih akın gerçekten gerek müzikleri,gerek mekan ve oyuncu seçimiyle harika bi film yapmış...moritz bleibtreu das experiment ve run LoLa run'da da iyi bi oyunculuk sergilemişti... run LoLa run'daki sevimli hali bu filmde de var...christiane paul'de çok hoş bi hatun! izlenmeli, her evde olmalı !
 
pazar gunu trt de 3.kez izledim filmi.ama dublajlar cok kotu olmus.Onceki islediklerim tadını veremedi ama yine de baska kanala ceviremedim.
cok gusel bir film fatih akını kutlamak lasım.
 
çok beğendim. iki kez izledim şimdiye dek. yine yayınlansa yine izlerim.
filmdeki tesadüfler, yolculuk hikayeleri, bindiğiniz arabanın kaderinizi belirlemesi...hepsi çok ilginçti.
en çok arabanın bagajında amcasının ölüsünü memleketinde gömmek için taşıyan adamın hikayesine güldüm...aslında hem komik hem hüzünlüydü...
 
ilk defa festivalde izlemiştim iki defa üst üste gittim.. geçenlerdede trt de çıktı türkçe dublaj yapılmış .. almanca dan kat kat daha ii olmuş..
 
Çok güzel bir yol hikayesi.. Neden benim hayatımda böyle tesadüfler olmaz dedirten bir film, evet.. =) Bana Simyacı kitabını hatırlatmıştı.. Arama onu bulamazsın =)
 
bende sinemada izleme fırsatına erişenlerdenim Fatih Akın Rullaz tabe

benimde en beyendiğim sahne Daniel ile İsa nın taanıştıgında arkadan çalan Sezen Aksu bide Meleğin sölediği şarkı var tabiki :ask
 
uzun aramalar sonucu nihayet film müziklerini buldum... özellikle meleğin söylediği şarkı gerçekten çok hoş...
 
Geri
Üst