Musicman Petrucci Output Hakkında...

Selamlar herkese...Musicman Petrucci Full option kullanıyorum, 2 adet çıkış var alette birinde mono/piezo diğerinde magnetic/stereo yazıyor, bu çıkışları "stereo" olarak nasıl kullanabilirim bana nasıl fayda sağlar ve "nasıl uçlu kablo" kullanmalıyım izah edebilen varsa çok sevinicem kablo denemekten helak oldum..gitarın şeması şurda(zip soyasındaki 3. ppdf dosyası): http://www.music-man.com/index.php?option=com_k2&view=item&task=download&id=18
teşekkürler...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
v3nh2d.jpg
 
selamlar.. bu gitardan eski gitaristimizde vardı ve o iki ayrı kanala giriş yapıyodu ve ayrı ayrı tonluyodu, bu açıdan daha rahat ediceğini düşünüyorum.. ama illaki stereo olarak girmek istiyorum dersen, sanırım stereo kanaldaki iki girişide bu outputlardan jak çıkarıcaksın ve daha sonra gitarın üzerindeki piezo/manyetik switch inden hangisini istersen aktive ediceksin yada aynı anda ikisinide birlikte kullanabiliyosun (podlardan bir tanesi yanlış hatırlamıyorsam piezonun sesini ayarlıyordu).. yani gitar manyetiklerinin ve piezoyu aynı anda duyabilme imkanı var..
bilmiyorum yardımcı olabildimmi ama bu gitarla denemelerimiz sonucu bukadar tecrübe edinebildim. ama sanırım senin edinmek istediğin bilgi biraz daha farklı..
 
Stereo%20Cable.jpg

Hocam anladığım kadarıyla bu tarz bi kablo kullanman gerekiyor.Sonra piezzo switch'inden mix magnetic yada piezzo yu seçip kurcalayabiliyorsun, anladığım kadarıyla..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Merak ettiğim manyetiklerden stereo bir sound alınabiliyor mu ve en doğru jack bağlantısı hangisi(1 stereo-1 stereo, 1 mono-1 mono)
 
Hocam nette şöyle bi yazı var " Dual output jacks give you the option of running either Piezo/Mono (output 1) or Magnetic/Stereo (output 2) " benim anladığım ise şu, piezzo çıkışı mono zaten , magnetic/stereo olayıda sanırım stereo çıkışla piezzo/magnetic mix olayı için sadece.
 
Vidyoda ilk önce gitarın stereo girişine mono jack takıp manyetikleri kullanıyor, kablo mono olduğundan o durumda piezoyu kullanamadığını söylüyor daha sonra. Sonrasında stereo girişe stereo kablo takıyor, ilk önce yalnızca manyetikleri kullanıyor ve sonra da piezoyu kullanıyor. Daha sonra yine gitarın stereo jack girişine stereo jack bağlıyken aynı anda hem piezoyu hem manyetikleri kullanabildiğini söyleyip öyle yapıyor. Bunların peşine gitarın mono girişine mono kablo takıyor, bu şeklin de hemen hemen stereo girişe stereo kablo takmak gibi olduğunu, hem piezoyu hem de manyetikleri kullanabileceğini söylüyor. Daha sonra hem mono hem stereo girişine mono kablo takıyor, bu şekilde de hem ayrı ayrı hem de aynı anda piezo ve manyetikleri kullanabildiğini, ona göre de bu bağlantı şeklinin en iyisi olduğunu söylüyor. Son olarak ta mono girişe mono, stereo girişe stereo kablo takıyor, bu şekilde piezo sesinin yalnızca monodan, manyetiklerin sesinin de yalnızca stereo kablodan çıkacağını söylüyor. Bu şekilde de yine hem tek tek hem de beraber kullanabiliyor piezo ve dimarzioları.
Bu yeterli olur mu bilmiyorum çünkü gitardan çıkan kabloların nereye gittiğinden bahsetmemiş hiç. Umarım işine yarar, kolay gelsin.
 
kardeşim aynen dediğim gibi ikisinede mono kablo takıp iki ayrı kanala giriceksin ve çok daha fazla verim alıcaksın.. diğer türlü mixerde tek kanaldan tek eq ile hem piezo yu hemde kendi gitarının manyetik tonunu ayarlaman gerekicek ki buda zor bişe..
 
Merhabalar. Aynı gitarları kullanıyoruz. Öncelikle şunu söyleyeyim; iki çıkışta mono dur.. Stereo dan kasıt 2 ayrı sistemde kullanılabilmesidir.

Yani girişlere standart birer kablo tak (mono). magnet yazanı gitar amfisine, üstteki stereo çıkışıda direk mixerde line kanala gir. Faydasınıda şöyle belirteyim; elektroda solo atarken yada distortion açıkken switch i yukarı kaldırdığın anda gitar amfisi sesi keser ve mixer kolonlarından akustik tonun çıkar. oturarak çalıyosan pedala bile basmana gerek kalmaz. clean lerde piezzoyu kullanırsın, distortion yada sololarda magnetleri.. distortion açık durur, pedala basmadan tek switcle clean ve distortion sağlarsın. faydası bu olur diyebilirim..

stereo mantığıda, bildiğin gibi "aynı anda" kullanılabilinmesidir. eğer gitar amfisini ayrı kullanıyosan switch aşağıdayken sesin sadece gitar amfinden çıkar (magnetlerden) , switch yukarıdaykende sadece mixer kolonlarından çıkar (piezzo dan).

Klasik gitar olsun, akustik gitar olsun tüm piezzo içerikli aletler elektro gitar amfilerinde güzel ses vermezler. Bu yüzden açıkcası bu 2 çıkış şarttı bu gitara.. Direk mixerde line kanala girerek gerçek piezzo tonu alınabilir. (akustik gitar amfisinden daha iyisi alınır ama gerek yoktur fuzuli masrafa. mixerlerde verir aynı güzel tonu.)

unutmadan switch ortadayken hangisinin baskın olması gerektiğinide arkadaki 3 piezzo ayarı içerisindeki "mix" ayarından yapabilirsin.

TABİ BUNLAR ÇİFT KABLO KULLANIMINDA OLUYOR.

Tek kablo kullandığında, ve kabloyu alt girişe girdiğinde swith i kill switch olarak kullanırsın.. yukarı aşağı yapmana kes keser açar.

Tek girişi yukarından kullandığındada bildiğin gibi tek amfiden magnetleride piezzoyuda alırsın.. işte bunun kötü yanıda distortion açıksa akustikte distortion olarak devam eder. stereo girişin faydası budur işte, distortion açık bile olsa switch i yukarı çekmende gitar amfisi devreyi keser sadece clean akustik piezzon çalar
 
Geri
Üst