Mullholland Çıkmazı

FeNa demiş ki:
emrevatans demiş ki:
davıd lynch ın kayıp otobanı üzerine adlı bi kitap var bende..-yazarının ismini hatırlamıyorum-bi de şiddetin mitolojisi sinema derlemesi olan-veysel atayman-kitapta da davıd lynch ten bahsediliyor..haberiniz olsun..büyük ihtimal ilk yazdığım kitabı bulamazsınız ama ikinci kitabı bulabilirsiniz-bordo siyah yayınları-

yazar Slavoj Zizek olabilir mi?

George Sesslen
Fernand Jung
Peter Körte
Robert Fischer
Thomas Plöger
Werner C. Barg

yazalar. En çok katkısı olanlar da Sesslen ve Jung..
Kitapta Lynch üzerine geniş okumalar mevcut zaten..
 
bu film bana luis bunuel'in ne kadar büyük bir yönetmen olduğunu gösterdi. yaşayan efsane, dahi yönetmen david lynch son filminin en kilit sahnelerini bunuel'in "gündüz güzeli" filminden ödünç almış. (mavi kutu sahnesinde)
zamanında bunuel eleştirmen ve seyircilere "acaba mavi kutunun içinde ne var?" diye sordurmuştu. şimdi bayrağı lynch devralıyor. bu ve bunun gibi bir çok soruyu sordurarak...
eğer daha önce çıkmış olmasaydı, orhan gencebayın "çıkmaz bir sokaktayım, yolumu bulamadım" şarkısını bu filmden esinlenerek yaptığını düşünecektim :)
 
Zaten Naomi Watts'a hastaydım.Filmde ki kız kıza sevişme sahnelerini görünce iyice dağıldım. :D

Filmden de pek bir şey anlamadım hani. Hatta eski dergileri karıştırıp,delikasap'ın ilk sayısındaki "Mulholland Drive" yazısını bile okudum. Yinede birşey ifade etmedi.
 
Geri
Üst