Attenuator Sorunsalı

Marka yerine genel birkac sey soyliyeyim:

1 - Senin kabininin toplam direnci kadar olan bir attenuator alman lazim. Mesela kabinin toplam 8 Ohm'luksa 8 Ohm'luk attenuator alacaksin. Bu da demektir ki eger elinde farkli direnclerde 2 kabin varsa 2 attenuator'e ihtiyacin var. (Attenuator'un direnc ayarinin olmadigini farz edersek).

2 - Attenutor'un gucunun en az amfinin gucu kadar olmasina dikkat et. 100watt'lik amfi icin 50watt'lik attenuator alma.

3 - Asil sorun: Attenuator alinca 100watt'lik bir amfiyi kokleyip power amp kirilmasi elde edecegini ama sesin apartman seviyesinde olacagini sakin dusunme. :) Eger simdi komsular amfinin sesini 3'e getirdiginde kapiya geliyorsa bu sefer sesi 4'e getirdiginde gelecekler. Eger attenuator'un sesini cok kisarsan o zaman da camur gibi ses elde edebilirsin.

Tavsiyem, almak istedigin attenuator'u amfinle birlikte dene, tonundan ve sesinden memnunsan o zaman al.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
sağol darthım. ama kafamı bu karıştırıyor. bazılarında ohm hadisesi yok. ben aslında sahne için arıyorum. evde iyi tabi. marshall jcm2000 dsl401im var. sesini açamıyorum. ama ton yüskek volumde.
 
sağol darthım. ama kafamı bu karıştırıyor. bazılarında ohm hadisesi yok. ben aslında sahne için arıyorum. evde iyi tabi. marshall jcm2000 dsl401im var. sesini açamıyorum. ama ton yüskek volumde.

Bazlarinda ohm hadisesi yok derken? En cok kullanilanlar THD Hot Plate (ohm ayari yok, her farkli direncteki kabin icin farkli renk (model) alman lazim) ve Weber. Weber'ler daha ucuz ve ohm ayarli. Ben olsam once Weber denerdim.

http://www.tedweber.com/atten.htm (asagilara inince iki ana turdeki attenuator'leri gorebilirsin)

http://www.thdelectronics.com/product_page_hotplate.html
 
THD'ye geçen mesaj attım. JCM602 alacağım hangisini almalıyım diye. Amfinin 16Ohm olduğunu ve mavi olanı almam gerektiğini söylediler. Sorun şu ki bu aletler Türkiye'de bildiğim kadarıyla satılmıyor ve alırken deneybilmek gibi bir ihtimalimiz yok. Biraz şans işi, biraz da araştırma işi olacak. Weber'lere de bir bakmak lazım, zira THD'nin en azından benim istediğim modelleri ebay'de bile 250$ falan. Tabi Weber için fiyat araştırması yapmadım. Peki sizce THD mi Weber mi fiyat performans olarak? Yani THD'ye daha fazla para verip kazıklanmak istemiyorum o kadar fark yoksa aralarında.
 
Arkadaşlar peki şunu sorayım. Benim alacağım amfi 60w, ama bu Weber Mini Mass 25 yada 50w mesela. Bu durumda bunları kullanamaz mıyım? Kullanırsam ne olur? 100w olandan mı almam lazım?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
kesin alman lazım. ben jcm2000 dsl401i açamıyorum. grupta kavga oluyor. sesi kısınca ton maafiş. pedala basınca ses çok artıyor. bundan arıyorum ben zaten. anladığım kadarıyla 60 için 100 alman gerek. benimki 40w ve bana 50 lazım. 16ohm sanırım. dr.zyi anlamadım. çok pahalı zaten.
 
Her türlü ohm değeriyle uyumlu yani. Weber'de ohm ayrımı yok THD'de de olduğu gibi. Daha güzel, kafa karışıklığını engelliyor. Benim anlamadığım ise Weber'de kimisi kırmızı kimisi siyah kaplama, siyahlar stereo galiba. Farkı ne olur acaba...
 
Sanırım. Mesela Weber'in bir modelin 3 band eq ayarı var, tonları ayarlamaya yardımcı oluyor, benim alacağım modelde 2 adet high-mid, mid-low ayarı var mesela. İllaki etkiliyor yani tonu.
 
Weber minimass serisi attenuatorler tonunuzdan epey goturuyor maalesef... 1senedir bu konuyu arastirirken Turk alen geere firmasinin yeni yaptigi attenuatoru gordukten sonra arayisim son buldu. Watt killer adindaki 50watt amfilere kadar 4,8,16 ohm speakerlarla kullanilan attenuatoru aldim. Dr Z. Brake Lite almayi dusunurken alen geere in attenuator uretimine basladigini duyunca ve demolari izleyince kararim degisti. Bence piyasada tona etki etmeyen ve transparan olarak guc dusurenen iyi 2 attetuator, Dr Z brake lite ve Alen geere watt killer. Brake lite 11 DB dusum sagliyor ve ebay fiyati 180dolar civari, watt killer ise 12db dusum sagliyor ve kdv dahil 250tl gibi bir fiyati var. Her 2 attenuatorde 4 kademe dusum sagliyor fakat alen geere custom uretim oldugu icin Emre bey 2 ve 3. Kademeleri istediginiz watta ayarlayabiliyor.

Ornek vermek gerekirse 15 watt bir amfiniz varsa, watt killer 0 ayarinda true bypass olarak 15 watt, 1. Kademede 9watt ve 4. Kademede 1 watt a dusuruyor. Aradaki 2 ve 3. Kademedeki watt miktarini 9 ile 1 arasinda istedigin degere ayarliyor. Ben bu 2 kademeyi 7 ve 5watt olarak istedim. Su an 94 Fender Twin Amp'imi evde cok daha verimli kullanabiliyorum. Watt killer 50watt amfilere kadar destekliyor simdilik ama Emre beyden aldigim habere gore 100watt lik vesiyonuda test surecindeymis kisa sure icinde o da piyasaya cikacak. Son bir not olarak bu watt killer tamamen custom uretildigi icin siparis verdikten 10-15 gun arasinda tamamlaniyor
 
Geri
Üst