Gitarda single coil yuvasını humbucker yuvasına çevirmek ?

Yapılabilir mi ? Ben stratımın single yuvalarından birini oydurup humbucker yeri yaptırmak istiyorum bana kaça patlar nasıl olur falan filan ? Fiyat değilde olur mu ? Gitarın elektronik aksamının değişmesi gerekir mi içindeki nolur ? Ayrıca köprüde dimarzio manyetik var eğer oydurursam köprüye seymour duncan jb sh4 takıcam dimarzio yu ortaya takabilirmiyim output olarak humbucker yüksek olması lazım çünkü diye biliyorum doğrumu ?
 
Gitarın tam olarak nedir? Amerikan ve meksika stratlar zaten hum-sin-hum konfigurasyonunda yapılırlar. Yani oydurmana gerek yok. Sadece istedigin konfigurasyonda bi pickguard alcan ya da mezcut pickguardini kestircen
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
pickguardla olcak işse süper ? fender squier strat yanlız meksika yada amerikan değil daha içini açıp bakmadım ama
 
Yanliz alirken dikkat et kisa bacakli HB alman lazim, standard PAF kilikli uzun bacakli HBlar strata sigmaz. JBler sanirim kisa bacakli. Son olarak da eger HB'in ustundeki vidalar tam tellerin altina gelsin diyorsan seymour agzi ile trembucker, dimarzio agzi ile f-spaced bir JB alman lazim. Normal JBler gibson lara gore yapilmis olup, daha dardirlar tel araligi olarak.

Trembucker mi normal mi tartismasi ton manyaklari arasinda yillardir cozumlenememis bir hadisedir. Dogru bir cevap yok yani. Mesela fender lone star tx special stratlara normal gibson ebadinda (yani daha kisa olandan) HB takar, mesela PG+. Ama bu arada cogu pahali kollu bacakli gitarlar da trembucker/f-spaced duncan yada dimarzio bulunur. Ben sahsen trembucker hadisesine hic takmam, elimdekilerin hepsi normal gibson ebadinda.

Steven Kersting isimli HB yapimcisi adamla uzun uzun konusmustuk bunu hem email hem telefonda, bir kac manyetik alan fotorafi yollamisti, ve onun da dedigi bu hadisenin ton olarak cok fark yaratmadigi, ama kozmetik olarak tabi onemli oldugu.

Bilesin diye! ;)

B
 
Single ebatlarında humbucker manyetikler de vardır.. Hiçbir şey yapmana gerek kalmadan bu manyetiklerden kullanabilrsin.. Standart olarak köprüde humbucker ile gelen fat strat modellerinin bazıları (Benim son zamanlarda gördüklerimin tamamı) single boyutlarında humbucker manyetikler taşımaktaydı.. Bir luthier'den gerekli bilgiyi alabilirsin sanırım.. Bu yöntemi tercih ederek, hem orjinal fender'lerdeki humbucker'ları kullanabilirsin (böylece manyetikler arasında, ton ve çıkış gücü açısından uyumsuzluk olmaz), hem de bir kasa modifikasyonuna ihtiyaç duymaz, daha makul fiyatlara istediğin tonu elde edersin..

Ha tabi, eğer istediğin Fat strat'lerin verdiğinin tamamen dışında çok güçlü, vintage değil modern bir ton ise, o zaman zaten gitarı değiştir derim... Hem ağaçların cinsi, hem gitarın dizaynı açısından strat'ler (her ne kadar her müzik tarzına uysalar da) belli bir ton verecek şeklide üretilmiş gitarlardır.. Ne yaparsan yap, bir les paul tonu alamazsın, tıpkı bir jackson tonu alamayacağın gibi..

Ha bir de humbucker'ların single coil'lere göre çok çok farklı tonları vardır.. Ben daima köprüde coil-tap (seçimli single/humbucker) bulunduran gitarlar/manyetikler kullanırım.. Bir humbucker'dan asla single coil'in verdiği berraklığı, bir single coil'den de bir humbucker'ın kalın, ana yükü üstlenen distorted ritm tonunu alamazsın.. Elindeki single coil'den memnun isen, coil-tap imkanı sunan bir humbucker tercih etmen yerinde olur...Gerçi coil-tap hakiki single tonunu sana tam olarak vermez, çünkü sonuça o bir humbucker manyetiktir, ama yine de yeterli olacaktır sanırım...

Umarım yardımım dokunmuştur..
İyi günler..
 
daha yeni bi squier strat a humbucker manyetik taktırdım pickguard ı kestirip . Orjinal pickguard ı sarnırım 20 euro civarında . Ama goruntuye onem veriyosan al derim cunku vida boslugu fln acıkta kalıcak sonuc olarak . Ama herturlu tonda guzel ses veriyo noise da kalmadı humbucker olmasından kaynaklı bi sorun olmuyo yani gonul rahatlıgıyla taktırabilirsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Arkadaşlar istediğimden hem çok hemde eksik bilgi vermişsiniz :) Teşekkür ederim , Loby özellikle sen aydınlattın squier kullanan biri olarak.

Şimdi diğer sorumu cevaplarsa biri sevinirim. BEnim gitarın köprüde normal olarak Dimarzio single bi manyetik var model bilmiyorum malesef onu ortaya kaydırıp yerine humbucker taktırmak istiyorum işte ben bu olurmu diye soruyorum. humbuckerın sonuç olarak output yüksek olucak sanırım kulanılır diye düşünüyorum ama sorim işte bi :)
 
olmaz diye bişi yok..Yalnız hb'nin çıkışı sc mayetiğe göre daha güçlü olacağından seviyelerinin ayarlanması gerekir...o zaten yapılması gereken bişi..piyasada bisürü h/s/s gitar var...nası oluyo bu işler??
 
Geri
Üst