Müzik Öğrenmek..

O

omerello

Selamlar ;

Müziği öğrenmek istiyorum.Söyleyen ve çalan olmak (Org,klavye) ve her şeye baştan başlamak istiyorum.Nasıl bir yol çizmeliyim?Ankara'da yaşıyorum , müzik hakkında hiç bir bilgim yok :)
 
her tarz müziği ders çalışır gibi dinlemelisin.herkesin dediği şeyleri müzikal yaklaşım olarak almamalısın...her an tarz olarak ,teknik olarak,enstruman olarak isteğin değişebilir.hızlı öğrenmek istiyosan bir kursa gidip temel bilgileri alıp sonra eve kapanıp bol bol egzersiz yapmalısın.iyi müzisyenlerin yüzde 90 ı temel bilgileri alıp kendilerini geliştirmişlerdir..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ya temel eğitim için kursların adları nedir ? Yani solfej dersi farklı temel müzik bilgilerini öğrenmek farklı.. Ya da bir kitap önerebilir misiniz Türkçe'sinden.
 
bir şeyi yapmak için en iyi neden herhalde o şeyi yapmak istemektir,kendi kendine öğremekte bir seçenek tabiiki,bu şekilde kendini yetiştirmiş onlarca müzisyen var ama bu herkeste aynı sonucu vermez,cünki bu birazda herseyi yeniden kesfetmeye çalışmak demek,gereksiz vakit kaybına yol açabilir yada şevkin kırılabilir.(tam teside olabilir elbette)
bence en iyi başlangıç bir hocadan ders almak,böylece herseyi dogru sırayla öğrenirsin,hem teorik hemde pratik olarak,böylece kendine daha doğru bir yol çizebilirsin bence
 
İşin teorisini öğrenmek istersen işine yarayabilecek bir kitap: Paraşkev Hacıev - Temel Müzik Teorisi
 
Geri
Üst