silent hill

Allahın adaleti masum bebekleri yaktırtan cadı avcıları yaratıyor.

Ama şeytanın adaleti bunlara karşı intikam alacak gücü veriyor

Bakın nasıl da parçalandı dindar cadı avcıları Şeytan her zaman adalet içindir ALlahın adaletinin nasıl olduğunu filmde gördünüz...
 
futurist demiş ki:
Film, bütünlüğü yönünden, oyunu bilmeyenlere ızdırap çektirmemek için oyunun 4. serisi temel alınarak çekilmiş. Silent Hill 4: The Room.
Öncelikle Futurist şunu söyleyeyim yorumunu keyifle okudum. Oyunlarla alakası olmayan birinden detaylı bir yorum duymak istiyordum ki bu güzel geldi. Yalnız tek bir hata var, o da yukarıdaki alıntıda mevcut :) Filmin Silent Hill 4: The Room ile alakası yok. Belki ufak bir gönderme var ama, sanırım onu daha detaylı bir yazı yazdığım zaman açıklayabiliceğim.
Bende filmi izleme şansı buldum en sonunda (anlaşılıcağı üzere). Bakalım elime DVD'si geçince yeniden izleyeceğim, sonra birşeyler yazabilirim sanırım.
 
yeni izledim diğer oyun çevrimlerine göre bir başyapıt sayılabilir. Ama ciddi cidii bakarsak olaya zati bu tarz filmleri sinemasal olarak değerlendirmek biraz abes kaçıyor ama genede bazı yönlerden bakarsak orta karar olmayı başarıyor. Son oyun hariç tüm seriyi oynamış ve sonlandırmış olarak filmin genelde oyunun psikolojisinden öte aksiyon yanlarını yansıtmaya yönelik bir film olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda gayet de başarılı olmuş.Ama her silent hill fanı gibi ben daha uzun ve derin bir yapım bekliordum.
 
Roth-Azad demiş ki:
Öncelikle Futurist şunu söyleyeyim yorumunu keyifle okudum. Oyunlarla alakası olmayan birinden detaylı bir yorum duymak istiyordum ki bu güzel geldi. Yalnız tek bir hata var, o da yukarıdaki alıntıda mevcut :) Filmin Silent Hill 4: The Room ile alakası yok. Belki ufak bir gönderme var ama, sanırım onu daha detaylı bir yazı yazdığım zaman açıklayabiliceğim.
Bende filmi izleme şansı buldum en sonunda (anlaşılıcağı üzere). Bakalım elime DVD'si geçince yeniden izleyeceğim, sonra birşeyler yazabilirim sanırım.

Tabi şimdi bu oyunu bilen oynayan müdavimlerinden almak çok daha iyi olur yorumlarını... Ben filmden sonra oyunun bir kaç serisi olduğunu bildiğimden cidden bu hangi seridir ya da ortaya karışık bir şey mi yapılmış diye merak edip araştırdım. Silent Hill 4: The Room üzerine temellenmiş yazılmıştı okuduğum kaynakta. (Zaten o cümleleri - miş li -mış lı kurdum, atmayalım diye ;) )

Daha önce de yazdığım gibi bu tip uyarlama filmler, uyarlandığı konunun ilgisizleri için biraz "havada" kalıyor ama film görsellik adına bile kalitesiyle takdir edilir ve fantastik film severleri memnun edecektir bence.
 
Film ile ilgili birazda ben bilgi vereyim.

Sessiz Tepe
Silent Hill



oyuncular : Sean Bean
Radha Mitchell
Laurie Holden
yönetmen : Christophe Gans
tür : Dram-Fantastik-Gerilim-Macera

KONUSU:
Genç bir anne olan Rose (Radha Mitchell), kızı Sharon'ın gizemli hastalığına çare bulmak istemektedir. Psikiyatrik tedaviyi reddeden Rose kızıyla birlikte, kızının rüyasında sürekli olarak tekrarladığı kasabaya, Silent Hill'e doğru yola çıkar. Kocası Christopher'ın (Sean Bean) karşı çıkmasına rağmen Rose, kızının gizemli hastalığının tedavisinin bu gizemli kasabada olduğuna inanmaktadır. Anne kız kasabaya yaklaşırlarken karşılarına bir gölge çıkar ve Rose arabanın kontrolünü kaybeder. Kendine geldiğinde Sharon arabada yoktur. Rose kızını çaresiz bir biçimde ararken karşısına bir polis (Laurie Holden) çıkar ve onunla birlikte kızını bulmak için Silent Hill'e gider.
Rose, Silent Hill'in çıkan büyük bir yangından sonra terkedilmiş olduğunu keşfeder. Kasabanın her yanı sisle kaplıdır ve birden Rose'un etrafını gölgeler sarmaya başlar. Rose bu gizemli kasabada kızını ararken kızının kaybolmasının aslında çok büyük şeytani bir planın parçası olduğunu keşfeder.

FİLMİN FRAGMANI:

http://www.youtube.com/watch?v=ApsKF5cnSZ8
 
oyunun sanelerce hastası olduktan sonra aynı resident evil gibi :) filmini de izledim.

film de oyunla nerdeyse bire bir gidiyor. Ve oyunun havası gerçektende çok iyi filme yansıtılmış. tabi biz erkek beklerken kahramanın kadın çıkması oyun severleri şaşırtmadı değil. bence ikincisi gelir, ve ikincisinde kızın babası silent hill e gider karısını ve kızını aramaya.

bir ihtimal de polisin, kızın ve annesinin baştaki kazalarda zaten ölmüş olmaları. pek mantıklı gelmiyor ama olabilir. :)

bence play station da silent hill I ile başlayan bu macerayı sinamada görmek çok güzel..
ve oyunu sevenlerin bir çoğunu tahtim etmiştir
 
Serinin ilk 3 oyununu oynayan biri olarak filmin SH1'i temel aldığını söylemeliyim. Baş karakterin kadın olması beni de filmle ilgili ilk haberleri duyduğumda baya şaşırtmıştı fakat Radha Mitchell gerçekten oldukça iyi canlandırdığı için bu şaşkınlık uzun sürmedi. LostLife'a aynen katılıyorum, benim gibi oyunlarını seven birini yeterince tatmin etti. Sanatsal değerini tartışamam ama başarılı bir video oyunu uyarlaması olduğunu belirtmek isterim.
 
Bu filmin oyunu olduğunu bilmiyordum neyse.. Ben beğendim, film güzel, akıcı.. Ben o polise acıdım güzelim kadın boşu boşuna yakıldı gitti :LOL: =P Birde canavarları çok beğendim :D Korku gerilim filmini gülerek izledim çoğu zaman :)
 
Filimde bi yaratık vardı vücut insan 3-4 metre boyunda basında enteresan bişey.Hatda kadını yakalayınca tüm derisini bi anda cekiodu ya.
İşte o eleman manyaktı ya.En cok onun oldugu sahneler cekti beni 2 sahnede vardı zati.Daha fazla olsaydı iyi olurdu.
Filim iyiydi bi başyapıt olarak nitelendirilemez bence sadece iyi di.
 
Geri
Üst