School Of Rock

Türkiye'ye "Hababam Rock" adıyla sunulan (ki keşke daha farklı bir isim bulunsaydı en azından orjinaline sadık kalınıp Rock Okulu falan denseydi) filmi 2 hafta önce izledim. Eğlenmek isteyenler sakın kaçırmasın. Cidden iyi vakit geçirtiyor, heleki bir dönem ne kadar ağır film varsa izlemekten bunalan bana ilaç gibi geldi aslında. Yönetmeni Richard Linklater; adam baya topa tutulmuş yakışıyor mu böyle filmler bir bağımsıza babında. :)
Rock felsefesini eğlenceli bir biçimde çok da zorlamadan anlatmaya çalışmış. Jack Black (esas adam) harikaydı, evet çok abartılı ve taşkındı ama filmin içinde zaten böyle olması bekleniyor. Filmdeki çocuklara hayran kalmamak mümkün değil. "Gençlik nereye..." nidaları atanlar bir izlese fikirleri değişirdi. İlla rock müzikle ilgili olmak gerekmiyor bence. Burada yaptığımız bir çok tartışmada olduğu gibi, Rock şu bu değildir, saçını başını belli bir şekle sokup, belli tarz giyinmek değildir, özündedir ruhundadır mantığını keyif vererek anlatıyor. Filmdeki şarkılar rock müzik sevenler için artı hediye olsa gerek :) Led Zeppelin, The Who, No Vacancy vs... Şarkılar kısa tutulmuş telif hakları tuzlu gelince :)
Bir de filmden minik bir ayrıntı, izleyen varsa dikkatini çekti mi bilmem, filmin ilk sahnesinde bir barın girişi gösteriliyor underground dekor yapılmış falan duvarlarda eskitilmiş plaka levhaları yazılar falan var oradaki bir teneke levhanın üzerinde yönetmen kendi ismini yazmış, Richard Linklater :) hoştu.
 
bende baya sevmistim bu filmi ya bi de o cocuklarin film cekildiginde daha 8-9 yasinda olmalari ve her seyi kendilerinin calmasi daha bi guzel yapmisti filmi bence baya zaman almis o cocuklari bulmasi falan diye okumustum bi yerde...Cok eglenceli bi film olmus her sekilde gulerek izliyosun ama sonunu pek sevmedim ya cok alisik bi son olmus...
 
tahmin ettiğim film ise (galiba o, film isimlerini hafızamda tutamıyorum artık), izlediğim ve isminde rock geçen filmler arasında bende saygın bir yeri olan, laylaylom gençlik filmi diye gidip(ki bunda filmin türkçe isminin payı büyük) gerçekten eğlendiğim ve beklemediğim kadar iyi mesajlar veren güzel bir filmdi, gerçi eleştirmenler pek beğenmemişti ama...
 
izlemek istedigim bir film...trailerinde bir kizin bende sarki söyleyebiliyorum..ve o cirtlak sesi ile memory demesi beni acaip güldürmüstü;)...izlicem bir gün!
 
Harika bir filmdi. Baya gaza gelip çekildiği belli. Yeni nesil sözde rockçılara ve mtv gençliğine fena halde laf sokan bir film... Bir de filmdeki ince espriler super (or: call me mr.S)
 
Film çok eğlenceliydi rock müzik sadece karanlık ve alkol değil
Sizin popüler kültürünüzden daha temiz gibi mesajlar veriyordu. Ben Morrison taklidinde koptum. Mutlaka izlenmesi gerekir.
 
Film için en uygun adamı bulmuşlar; Jack Black, inanılmaz eğlenceli bir film, rock tarihi dersleri inanılmaz güzel, çocuklar inanılmaz yetenekliler, Basist kıza hayran kaldım ismi Katie'ydi galiba, bi ara basist kızla baterist'in Meg White'a takılmaları çok iyiydi, filmin başında Jack'in yere çakılmasına bayıldım... vs vs vsss :) Herneyse DVD arşivimde yerini aldı yani... Ama film daha salakça bi isimle sunulamazdı heralde, Hababam Rock bu ne yaa... :?

İzleyin :!:
 
sinemaya kız arkadaşımla gitmiştim sinemada 4 kişiydik ve şarkılara eşlik etmiştik eğlenmiştik süper geçmişti birkaç şey söylüycem futurist dikkat ettiysen o yazıların arasında jack black idne ismi geçiyor :) Amoremorte mtv hakkında dalga geçiyor ancak film mtv desteğiyle çekildi filmde devamlı duyulacak gruplar the who sex pistols ramones ac/dc(ki en çok duyulan grup) özellikle öğrencilere çaldırdığı bölüm çok iyiydi çok iyi hatırlıyorum gitariste iron man high way to hell ve smoke on the water klavyeciyede the doors-touch me yi öğretiyordu kendimizden geçmiştik bu kadar zevk aldığımız bir yer daha olmaz diyordukki filmin finalinde ac/dc it's the lobg way to the top çalılar işte o an bizim bittiğimiz andır no vacancy yi de kesinlikle dinleyin filmin açılış ve konser sırasında çaldıkları şarkılar soundtrack de var
 
nihayet izledim bu filmi ve çok beyendim..10 yaşında ki gitaristin bestesi de hakkaten çok güzeldi..

filmden sonra mutlaka bir konsere gitme ihtiyacı duydum kendimde..rock'n roll ıslıklarıyla yuvarlanmak gerekiyor zannedersem :) şimdi led zeppelin konserinde olmak vardı ama...
 
Olabildiğince iyi niyetle izledim bu filmi. Beğenirim kesin diye düşünüyordum. Bitene kadar zorladım kendimi ama şimdi düşünüyorum da çok sıkıcıydı aslında. Yırtık Rahibe taklidi olmaktan öteye gidememiş. Fazla da iyi bir taklit değil. Başroldeki şahsın oyunculuğunu da yapmacık buldum. O yüzden filmin havasına kaptıramadım bir türlü kendimi. Fakat küçük çocukların grubu güzel olmuş gerçekten :)
 
pek bi beğenmiştim ben bunu... grup elemanlar süperdi, zıpır baterist, yaratıcı gitarist, hoş basist... müzikler de çok iyiydi. eleştirmenlerin beğenmemesini anlayamadığım film ayrıca... hiç mi müzikle alakası yok bu insanların ya :!:
 
o basçı kız buyuyunce cok guzel ve meshur olucak soylemedi demeyin adı Rebecca Brown..
Filmin dvd sini bulanlar izlesin,bisuru ekstra var,ozellikle cocukların yorumları,jack black ve yonetmen in yorumları nı dinleyince film hakkında cok daha fazla bilgiye sahip oluyorsunuz.Ayrıca immigrant song adlı şarkı için( karavanda calan cocukların eşlik ettigi ) led zeppeline jack black ve 100 kişilik seyircinin yalvarması var gercekten cok guzel...
 
Geri
Üst