Old Boy

Sitedeki ilk film eleştrimi hayatımda izlediğim en güzel 2. film hakkında yapmak . topiğin tamamını okumadığmı belirtmek isterim..

Efendim bu film dahice , gerçekçi ve aşırı sürükleyicidir. Chan Woo - Park ve kore sineması dünyaya aslında kimsenin masum olmadığını göstermiştir... Film izlerken sonunu rahatlıkla tahmin edebiliyorsunuz.. Ama sonlara yaklaşmaya başladıkça ulan nooluor?? g.t olduk galiba sözlerini bir an içinizden geçirebilirsiniz!! Ama aslında son 15 dk içinde film içerisinde kimden tiksineceğinizi şaşırıyorsunuz.. Tarantino önderliğindeki cannes bu filme grand prix ödülünü vermiştir.

Bu arada oyunculuklara da dikkat.. Dae-su Oh rolü benim gördüğüm en iyi oyunculuklardan biridir.. Hakkatende oscarı haketmişti Min-sik Choi.. Bence Adrian Brody nin Spilzman rolunden daha kaliteliydi oyunculuğu..

2006 yılında Sömürgeci hollywood sineması bu filmi ağına alıp kendi versiyonunu çekecekmiş. Yönetmen Justin Lin gibi tecrubesiz bir yönetmen , Baş rolse hakkını verecek olan Nicolas Cage olacakmış.. Bence asla eskisinin yerini tutmaz!! ;)
 
grainmoustache demiş ki:
Ya içimde kalacak söylüyorum katilin uşak olduğunu. Çünkü benim için filmin en önemli noktalarından biri. Artık filimi izlemeyen biri forumu baştan sona okuma hatasını yaptıysa kusuruma bakmasın. :)
Oh-Daesu Mido'ya gerçekten aşık olduğu için dilini kesiyor. Hipnoz Mido için geçerliydi,çünkü
Oh-Daesu şartlı refleks uyarısını almadan bayılmıştı restorantta. Hadi canım diyorsanız filmde yönetmen bir şekilde orayı vurgulamış; hatırlarsanız Wojin yanındaki adama filimin bir yerinde umutsuz bir şekilde Oh-Daesu gerçekten aşık olmuş mudur diye soruyor planını uygulamadan önce emin olmak istiyor, ve otel odasına gaz verip onları kontrol etmesi , otel odasını dinlemesi de cabası, bence film burada kopuyor. O yüzden Oh-Daesu iş merkezinin çatı katında ilk başta Wojini suçlarken bana oyun oynadın hipnozla kandırdın derken daha sonra bir şekilde suçluluk hissi duyuyor ve dilini kesiyor , Mido'nun gerçeği bilmemesi için de yaptı bunu ama bir şekilde gerçekten Midoya aşıktı ve Wojinin kardeşine karşı neler hissettiğini anladı. Ne bileyim bunu düşünerek bir daha izleyin filimi senaryo çok karışık onun için anlatmakta güçlük çekiyorum ama eminim bu kısmı atlayan göremeyen izleyiciler vardır.

orjinal çevirisinde aynen şunları söylüyor intikamcı;

kız kardeşimi benim s.kim değil,senin dilin öldürdü!

kahramanımız dilini bu yüzden yani diet amaçlı kesiyor ;)

ayrıca kimse kimseyi kandırmasın amerikan versiyonun çekilmesini istemiyorum diye.. çekilsin ne var bakalım onlar nasıl algılamış bu filmi..
n.cage oynayacakmış idare eder diye düşünüyorum ancak ben bu role hollywood'dan bir tek sean penn'i yakıştırırdım.En güzel ağlayan o nede olsa...
 
Üçlemenin son filmi de çok güzel, Sympathy for Lady Vengeance.
Old Boy'da Oh Dae Su'yu oynayan Min Sik Choi gene var bu filmde. Old Boy kadar müthiş değil ama gene de çok beğendim. Takashi Miike'nin psikopatça fikirlerinden etkilenmişe benziyor Chan Wook Park, çok beğendim ben.
 
intikam konusu bu kadar derinden etkili işleyen bir film daha izlemedim kore filmlerinin sert ve şiddet dolu ama sanatın içinde olmaması durumunu gözardı edemiyeceğimiz yakıcı bir film .
 
hayatımda izlediğim en iy 10 filmden biridir kurgu senrayo muzikler harikadır. 7 defa izledim (hepsini farklı kişilerle izledim) ölü ozanlar derneğinden sonra en çok izlediğim filmdir...
 
herşey güzelde ben hala bu uzakdoğuluların mimiklerine alışamadım. çok komikler. dram korku kalmıyo adamların mimikleri yüzünden. bi de başka alkışlamayı beceremeyen başka bi toplum var mıdır onu merak ediyorum.
 
THE OLD BOY...

Beni---> 8O durumuna sokabilen sayılı filmlerden...

Mükemmel bir kurgu ve senaryo trafiği var..
Ruhsal-psikolojik açıdan da kişiye çeşitli hatırlatmalar yapan bir film...

Mutalaka izleyin derim..Mutlaka..

Ayrıca filmin müzikleri de,en az kurgusu kadar başarılı...İndirmek isteyen arkadaşlar olursa;

rapidshare.de/files/19659730/2...Sleep.mpga.html

rapidshare.de/files/19660605/2...Waltz.mpga.html
 
MaDeR demiş ki:
2006 yılında Sömürgeci hollywood sineması bu filmi ağına alıp kendi versiyonunu çekecekmiş. Yönetmen Justin Lin gibi tecrubesiz bir yönetmen , Baş rolse hakkını verecek olan Nicolas Cage olacakmış.. Bence asla eskisinin yerini tutmaz!! ;)
senaryo ve kurgu muhteşemdi.ben de iz bırakan nadir filmlerden biridir.sanırım 10 yıl sonra bile bu filmi hatırladığımda tüylerim diken diken olacak.yalnız ben filmi izlemeden önce söyle bi talihsizlik yasadım saf bi arkadasım bana filmin sonunu anlatıp sonra da süper bi film izle dedi :roll: yani aslında hayatımın dumurunu yasayabilecekken hafif bi sarsıntıyla atlattım olayı.kore sinemasından cok iyi filmler cıkıyo ama ben hala adamların diline alısamadım gitti.en romantik ve korkunc sahneler de bile gülesim geliyo nedense.vurguları bi tuhaf geliyo bana.filmin amerikan versiyonunun cekileceğini duymak beni üzdü acıkcası.bazı seyler tadında kalmalı.bi film iyi diye illa bikac versiyonunu cekmeye gerek yok.yeni versiyonun bu kadar vurucu olacağını sanmıyorum.ayrıca ben nicholas cage'i pek yakıstıramadım filme.zaten sevmem oldum olası o adamı :(
 
bende filmi çok begendim ama ben film boyuncao konuşma tarzına alışamadım kelimerin sonlarını oooo uuuu hiiii haiya fln gibi sesler duymak ilginç geldi.


bide o ahtapot sahnesi gerçek mi?
 
Roth-Azad demiş ki:
Güzel çekimler - Harika oyunculuk
Kötü Kurgu - Kurtarılamamış Senaryo -
Filmde verilmek istenen, anlatılmak istenen çok güzel şeyler var, ama film bunlara iyi değinemeişl çok daha iyi anlatılabilirdi. Genel olarak beğenmedim. Zekice sahneler vardı ama sanryo zekice değili (Abi yapma o kurguyu nasıl düşünmüş adamlar derseniz, yılların yeşilçamlarını izlemiş insanlar olarak filmin başında evet bu adamın kızı dedik. Ha filmin sonu tahmin edilebiliyorsa bu filmi kötü yapmaz, önemli olan andan zevk almaktır. Ben alamadım).
Oh Daesu'nun (Bunu oyanayan adam müthişti) filmin sonunda geçirdiğiği cinnet çok alakasızdı. Bir anda patladı herşey. Hani film seni oraya kadar taşır, artık herşey koptu kopucaktır ama olay öyle olmadı. O tansiyonu veremedi film.
Kopuklukluar, boşluklar vardı filmde ve izlerken rahatsız etti.
bence filme yanlış bakmışın.yani ben seninle tam ters düşüncelere sahibim.öncelikle yeşilçamımızı küçültmek için söylemiyorum ama böyle bir kurguyuda bu kadar indirgemek haksızlık olur.filmi beğenmemene saygı gösteririm ama kötü kurgu bence olmamış :) herneyse deyindiğin yerlerden bahsedeyim;bence yönetmen özellikle tahmi edilebilinsin istedi.zaten amaç şoku o tür süprizlerle vermek değildi.yani ensest ve sonundaki tepki bence filmin kısa vadedeki şok anlarıydı ve uzun vadedede gerek filmin gerekse intikamın kurgusuydu şok eden.ayrıca oturup kafa patlatmadım ama sonunda dilsiz bir zavallı olmasından daha cuk oturacak bir sonda sanırsam çok çok azdır.tabi bunların hepsi bence...
 
Geri
Üst