Adaptör Seçimi - Yardım Lütfen

Merhaba,
Öncelikle, yeni midi klavyem için adaptöre ihtiyacım var. Klavye bus-powered (USB) olarak çalışıyor ama opsiyonel olarak adaptörler de kullanılabiliyor. Orijinal adaptöründen Türkiye'de bulmam imkansız.
12v 500mA positive center bir adaptöre ihtiyacım var. 10-15 TL'lik dandik birşey olsun istemiyorum. Nereden temin edebilirim?
Yardımlar için şimdiden teşekkürler...

NOT: Alttaki bölümü hiç karıştırmasanız da olur. Acil ihtiyacım olan kısım, üsttekidir.
İkinci olarak; ikisi de Dunlop ürünü olan Cry Baby SW-95 (Slash S.) ve MXR DoubleShot Dist. için Dunlop Brick almayı düşünüyorum. Sorular:
1) Dip gürültü olur mu?
2) Doubleshot, adaptör seçimi konusunda biraz hassas. Brick ile kullanmak sakıncalı mıdır?
3) Gelelim en saçma sorumuza: Brick üzerindeki 18v-negatif center çıkışlardan birini, yukarıdaki klavye için 12v 500mA'e dönüştürmek mümkün mü? bir adaptör/converter vs. ile?
4) Bu iki pedalı ve midi klavyeyi besleyebileceğim tek adaptörlük (Brick gibi) bir sistem/seçenek var mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Peki, şu kadarcık sorayım:
Kaliteli enstrüman adaptörü nereden bulabilirim? Kaç TL olduğu önemli değil; yeter ki kaliteli olsun.
 
Hocam merhabalar, kolay gelsin öncelikle.
Eğer tanıdığınız ya da 'işinden iyi anlayan' şeklinde referansı olan bir elektrikçi işinizi çözer kesinlikle.
Benim ankarada tanıdığım bir elektrikçi bu konularda hassastı. Amper şiddeti önemli olduğundan cihaza zarar vermemesi için önemli.
En azından bir yönlendirme de yapabilir. hem çeviriciler konusunda da bilgi alabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Öncelikle, yanıt için teşekkürler.
Müzik aletleri / aksesuarları satan Mydukkan.com ve benzeri kimi sitelere baktım; 12V 500mA'lik adaptör maalesef yok. O tip mağazalarda genellikle pedal adaptörleri satılıyor -ki onlar da çoğunlukla 9 veya 18 Volt oluyor. 10 TL'lik adaptörlere ve "abi sen getir, dener buluruz bişi!" diyen elektrikçilere de güvenemiyorum.
Bakalım... Bu vesile ile güvenilir bir kaynak bulacağım, demek ki. Arıyorum hala...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Sağol, Okhay. İlgilendiğin için teşekkür ederim.
Evet; bana bu tip bir multi-purpose multi-adaptor gerekli. Yalnız bu pedaldakiler 300mA; midi klavyem ise 500mA ve center positive (T-Rex'te negatif.) Ayrıca 18v'tan bir tane out var -ki bana iki tane lazım. Son olarak; MXR Doubleshot için özellikle kendi adaptörünün kullanılması öneriliyor. Ama herşey tamam olup da iş sadece Doubleshot'a kalırsa, Dunlop'a e-mail atıp sorabilirim.
Aslında, Dunlop Brick'in 18v out'larından birini 12v 500mA ve center positive'e çevirebilsem, sorun kalmayacak. Bilmiyorum, çok şey mi istiyorum. :)
Yapılabilir mi acaba?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Yazdıklarımı okudum da... Bir karikatür vardı, mizah dergilerinden birinde: At-avrat-silah. Üçü birarada bir yaratık çizmiş arkadaş. Google'da bulsam buraya link atacaktım. Benim adaptör de o misal. :D
 
Biraz zor iş seninki ama gitar pedalı felan yapan birkaç isim vardı, onlara custom olarak yaptırabilirsin istediğin özelliklerde.Bu arada başlığı müzik ensturmanlarına taşıyorum.
 
Add pedallarini yapan kisi Izmir'de calisiyor galiba.Ona veya isi bilen bir elektrikciye ulasirsan hallederler.Olmazsa Alangeere,tonguch gibi isimlere de ulasabilirsin forumdan...
 
selamlar, pedalboard için güç kaynağı arayısındayım bu baslığıda ilgilendiren bir konu olduğundan sakıncası yoksa buradan sormak istiyorum. aslında dc brick almak istiyorum ancak 9v 8 adet çıkışa ihtiyacım var. eğer dc brick'te 18v cıkışları kullanmazsak, 9v cıkışlardan birini coğaltabilirmiyiz veya 7 pedal kullanıp boss tu2 gibi bir pedalla 8. bir pedala güç verebilirmiyiz? ayrıca kaliteli güç kaynağı önerileriniz varsa bekliyorum, tesekkurler.
 
aslında voodolab'lere bakmıstım ancak bütçemi biraz aşıyor ikinci elinide bulmak pek mümkün değil. o yuzden dunlop'a bakmıstım birde bu fueltank modelleri var trex'in onlar hakkında bir fikriniz var mı?
 
Geri
Üst