Pod xt & xt live

Arkadaşlar podun yeni ürünü olan xt live ile xt yi karşılaştırabilirseniz!
hangisinin ne artısı var ne eksisi var?

ya xt live yada xt+fcb1010 8) 8O
bi tanesine karar verip alıcam ama tereddütler içindeyim
sizce hangisini seçmeliyim?

birde xt+fcb1010 kullanan arkadaşlar ne derece memnunlar
geçişlerde bekletiyor mu bu controller?

mevzuya bi ışık tutarsanız sevinirim :idea:
sevgiler...
 
Selam
Pod xt live yeni çıkan bir model olduğu için Line 6 firmasının Pod Xt için piyasaya sürdüğü update olayı Xt Live de hazır geliyor. Fakat Bu update 'i intrenetten Pod Xt'ye yapmak kısa süreli ve kolaybir iş. En önemlisi de bedava. Bu önemsiz fark dışında soracağın soru şu olmalı kendine bence. Ben ton ayarlamalarımı ses seviyemi eğilerek yerdeki bir aletten mi yapacağım yoksa istediğim zaman eve götürüp stüdyo program ya da konser vs. gibi şeylerde eğilmeden ayakta yanıma koyduğum bir cihazdan mı kontrol edeceğim? Ayrıca Xt Live üstünde foot controlleri barındırdığı için haliyle daha ağır olacak. Fakat belki de herşeyin tek bir cihazda toplanmış olması sana daha uygun gelebilir. İki ayrı şey kulanmak, taşımak istemeyebilirsin. Ben Xt ve Fcb 1010 kullanıyorum. Grubumuzun diğer gitaristinin de aynı setuptan var. Fcb 1010 u hep stüdyoda bırakıyorum. Taşımam gerektiği zaman xt yi taşıyorum eve sadece. Programlara tabii her ikisini de taşıyorum. Sen nasıl bir kullanım izleyeceğine göre bu kararı ver. Benim böyle bir karar vermemdeki en büyük etken de şu oldu. Yere koyup da ayağınla bastığın bir cihaz her tür dış etkene vurulmaya çarpmaya daha yatkın oluyor. Aletin sürünmesini istemedim. Tabiii bir de ayarları yere eğilip yapmak istemediğim için. Bunlar bence önemli noktalar. Sen kullanımına, yaklaşımına vs. ye göre kararını vermelisin. Umarım bir nebze ışık tutabilmişimdir. Kolay gelsin. Başarılar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
midinin eş zamanlı bi hadise olduğunun farkındayım
ama gnx de bile ki prosesor+controller birleşik kısada olsa bi gecikme yapıyor.

ayrıca xt ye neticede line6 nın controllerını bağlamıcam behringer kullanıcağım için soruyorum!
midi ayarlarını yaptıktan sonra seste bi kesilme oluyor mu? diye
valla yardımlarınız fazlasıyla makbule geçecek
sağolun şimdiden
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
pod-xt arkadaşım vallahi aynı konuları düşünüyorum bende :)

bu arada sen presetler arası geçerken seste hiç kesilme oluyor mu? sustain aynen devam ediyor mu yani?

bu arada dün izledik gayet iyiydiniz, süperdi
bu arada xt'ye de drive mavzusunda kendini buldurmuşsun.
Tebrikeder başarılarının devamını dilerim
(biraz mektup havasında oldu ama idare eder :) )
 
Bekletme olursa bunu controller değil pod yapar. Yani eğer arada gecikme var ise, hangi controlleri takarsan tak, aynı gecikme olacaktır. Yoksa da hiç bir controller ile olmayacaktır.

Xt ile gecikme sorunu yaşandığını pek duymadım.
 
ben de bu podxt+fcb1010 mu yoksa podxtlive mı alayım karar veremedim mertin sorduğu sorulara ek bişey daha sorucam bunu birinden duydum ve bu konuda tamamen bilgisiz olduğum için soruyorum...

şimdi bu podxtde aynı anda 6 tane efekt kullanabiliyosunuz ve midi controller bağlayınca 6sının birden kullanılamayacağını duydum bana saçma geldi, bilenlerden açıklama rica ediyorum...

bi de podxtlive' bi iki özellik daha fazla
--8 efekt aynı anda kullanılabiliyo
--bi presetteyken üstteki tuşlarla stompbox stili açıp kapama yapabiliyosun bu da aynı presette bi çok şey çalabilmeyi sağlıyo(behringerle bu yapılamıyo sanırım)
--yaklaşık 80 tane stompboxla geliyo ki bunu podxtye yüklemek için 50 dolar vermek lazım..

bunları da göz önünde bulundurursak hangisini seçmeliyiz?
 
Bu aletin normal podxt+shortboard kombinasyonu'ndan pek bi fazlası yok sadece variax için ekstra dijital bir giriş var pedalda. Geri yanı aynı. Pod xt'ye shortboard bağladığınızda aynı preset içinde stompbox'ı istediğiniz zaman açıp istediğiniz zaman kapayabilirsiniz zaten. İsterseniz delayı açıp kapayın isterseniz modulation kısmını açıp kapayın. Bunların hepsini shortboard da yapıyor zaten. hele bir de bir üst pedalını alırsanız o zaman 2 ayrı pedalla hem wah hem de volume'u kontrol edebiliyorsunuz... Bu aletteki ek özelliklerin hepsi yazılım. Hiçbir hardware artısı yok.

Ama konsept çok güzel. Boss gt-6'nın tahtını artık tümüyle almış olsa gerek line6 podxt.
 
Pod xt veya xtlive amfiye bağlamadan amfi soundu veriyo mu. yani amfiyi satıp pod alma düşüncesindeyim canlı çalarken bi problem olur mu?
 
Bir arkadaşımdan yolluyorum sorun çıkabilir yazıda...

Sevgili Canerrr
Öncelikle haklı olduğunu belirtmek isterim. Xtlive'da dediğin gibi artı özellikler var. Buraya ilk yazdığım mesajda yazmıştım. Fakat bu artı özelliklerin bedava yapılamayan kısmı için Line6 'in sitesinden Fx Junkie Mp3 ses örneklerini dinleyerek karar verin bence Xtlive mı xt mi diye. Ben dinledim. Açıkçası bana hiç hitap etmedi. Line6 firması zahmet edip de Harmonizer (veyahut Pitch Shifter) ve de Whammy efektlerini üretmedikçe hiç bir fxleri bana hitap etmeyecek. Kanımca % 50'nin üstündeki kullanıcıya da hitap etmeyecek. Bana kalırsa bunu da ticari bir amaç olarak bir sonraki update partisine saklıyorlar gibi geliyor bana. Ya da bu herifler beceriksiz ki yapamıyorlar ki bunu da kabul etmek saçma olurdu heralde... :)
Bu update olayı ile ilgili konuları ve ton yükleme vs ile ilgili paylaşımları bence sevgili Tapatay'ın açtığı Xt ile ilgili önceki forumda tartışalım derim ben. :)
Ama yine de bu ek fx junkie içeriğinde ilginizi çeken şeyler olabilir bence kullanım kılavuzunu indirin ve bir bakın. Ben baktım. Tube driver ve Killer z denen stomp boxlar eklenmiş. Killer z olarak piyasada Boss metal zone olarak bilinen bence efsane bir stomp box'ı eklemiş arkadaşlar. . Bu tarz tonları kullananlar bir düşünebilirler. Fakat Pod Xt de ben buna benzer tonları bazı amfilerin drivelarında yakalayabilmiştim. Fakat renk ve zevk değişir bu hadiselerde. Onun dışında bir kaç ciddi eklemenin dışında genelde yazılımsal efektler var. Bir de bir önceki arkadaşın söylediği Variax gitarlar için dijital giriş var.
Fakat ben yine kullanım ile ilgili bir şey söyleyeceğim. Fbc 1010 da bir bank’a bastığınız zaman devreye girer ve bir kez daha aynı bank’a basmanız birşey ifade etmez. Yani tek bir bank ‘ta on/off ya da by pass yapamazsınız. O yüzden Xt live’ın stomp box on/off seçeneği ilginizi çekebilir belki ama bunun yerine fbc 1010 ya da herhangi başka bir midi controller da başka bir banka stomp box’ı kapat komutu ya da foot controller’a bu görevi verebilirsiniz.
Bir de Canerrr ben XtLive’da 8 efekt üst üste kullanabilme durumuna ait bir ibare göremedim herhangi bir yerde. Xt de de üst üste 6 efekt kullanabilirsiniz diye bir şeye de rastlamadım. Fakat sayınca 1- Comp(+gate)/ 2-Stompbox/3- Modulation efekt/4-Delay/ 5-reverb/ 6- wah ediyor. Bunun dışında xtlive ‘da 8 tane ekleyebildiğin durum nedir veya stomp boxlardan ikisini üst üste ekleyebiliyor musun bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim. Bir de Fbc 1010 düşünenler için , iki expression pedal hadisesi bildiğiniz gibi XtLive da yok.Fakat iki tane expression ne işime yarayacak diyenler XtLive’a yönelebilirler belki. Benim şimdiye kadar sadece bir kaç şarkı da kesintisiz arka arkaya kullanmam gerekti. Tek bir tane de yetebiliyor aslında.
Fbc 1010’larda tuner hadisesini ve tonun sizin pod Xt’ye kaydettiğiniz haliyle olan ismini midi controller’da göremiyorsunuz. Bu özellik bildiğim kadarıyla bir tek fbv’nin yani line 6 foot controllerların en üst modelinde var. Ki Amerika fiyatı 400 $ a yakın. Sahnedeyken bu özellik işe yarar hakikaten. O yüzden bu özellikten faydalanmak isteyenler bu controllera bu kadar fiyat vereceğine Xtlive düşünebilirler belki. Sahnedeyken Xtlive stüdyoda Xt kullanmak tabii en güzeli... 
Bir de bir tondan başka bir tona geçişte bekleme olayı yok. Daha doğrusu yok derken ben Fbc 1010 ve xt kullanıyorum bu setupta yok. Ama böyle bir sorun zaten Pod ‘da da yok. Başka bir midi controller’da da sorun olacağını sanmıyorum. Fakat önceki forumlarda da böyle bir soru vardı. Hangi başlık vs. olduğunu hatırlayamıyorum ama aynen bu yanıtı verdim. Ek olarak söylediğim şu vardı. Eğer bahsettiğiniz örneğin bir tondan başka bir tona geçtiğinizde tonun anında değişmesinden yani iki cihazın aynı anda tepkimesinden ziyade tonun örneğin delay time’ının uzamasının ya da sustainin devam etmesi ise bu yok. Ya da bunu yapan ne var diye sormak istiyorum bilmek istiyorum varsa da kullanmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla gayet pahalı synth ve ses modüllerinin içinde de kolay kolay bulunan birşey değil bu özellik.
Bir de amfisini satacak arkadaşa şunu söylemek istiyorum. Ben 1 seneye yakın barda direk sisteme girip kullandım. İyi de oluyordu aslında. 20 kiloluk amfiyi taşımıyordum. Fakat artık Amfiden mikrofonla sisteme gönderiyorum. Amfi hem sahnede ekstra bir monitör olarak işe yarıyor hem de daha canlı daha gümbür gümbür bir ton çıkıyor sistemden dışarı. Amfinin line outundan da sisteme gönderdim. En işe yarar sonuç mikrofonla oldu. Tabii bir yere kadar doğru mikrofon doğru açı olayı da olmalı. Bence yine da amfini her ihtimale karşı yedekte tut. İki üç ihtimal dene. Sana hangisi uygunsa o yönde karar ver derim. Tabii amfide eq ayarları flat olarak yani hepsi aynı seviyede ortada olarak kullanman en faydalısı.Ben mesela hepsini sıfır kullanıyorum. Ya da kendisi balance’ı çok iyi bir power amp ve kabin sisteminde kullanman gerekli ki böyle bir sistem de pahalı olacaktır. Kayıt olayında yalnız amfi kullanmana hiç gerek yok. Ayarladığın tonu usb kablosuyla göndererek kayıpsız kaydedebilirsin.
Xt mi Xt live’mı diyen arkadaşlar için umarım söylediklerim çok az da olsa işe yarar. Bir de Amerika’dan getirtecekler için 110 – 220 hadisesini düşünmelerini, alacakları alet için burada ekstra bir 220-110 V Konverter almaları gerektiğini hatırlatırım. (gümrüğü düşünmüşssünüzdür tabii). Behringer Fbc 1010da ise 220 -110 değişikliği cihazın üstünden yapılabiliyor. Fakat bu değişikliklerin tam kesin doğru olduğuna emin olmadan burada bir prize takıp açmayın derim ben...
Herkese kolay gelsin.
 
"Eğer bahsettiğiniz örneğin bir tondan başka bir tona geçtiğinizde tonun anında değişmesinden yani iki cihazın aynı anda tepkimesinden ziyade tonun örneğin delay time’ının uzamasının ya da sustainin devam etmesi ise bu yok. "

pod-xt live bu özellik var. www.music123.com dan aleti arat videosunu çek , videosunda bende görünce şaşırmıştım güzel bi özellik.
 
gt6 + POD v2.0 SATIP xt live alıyorum ... Acaba birkez daha mı düşünsem nedersiniz ???

acil yardım lütfen :) :)

haaa bu arada eklemeyi unuttum DSl 100 de alıyorum...
 
Geri
Üst