Vox Tonelab Se

SupHomie demiş ki:
Kenna mg30la iyi sonuç alabildinmi tonelabdan merak ettim ben nefret ediyorum mg30umdan da :d

Anfiler hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığım için Mashall diye gidip almıştım mg 30 u :D Gerçi gün geçtikçe marshall anfilerin her türlüsüne kıl olmaya başladım o ayrı konu. Tonelab ı Mg30 dan başka bir sistemde deneme şansım olmadı elimdeki imkan şu an böyle. Seslerinden memnunum ama. Asıl bir mixer a girip denemek gerek.
 
gogostar demiş ki:
Ben tatmin olmadım cevaptan, fleman hakkında cahil olduğum için bana onu ve hesabını anlatman lazım... :D

Tatmin olmaman doğaldır çünkü Volt ve Amper hakkındada biraz cahilsin :D (Kızma takılıyorum) Fleman lambadaki teldir. O tele gelen gerilimde 6.3V ile sınırlıdır. Cihaz ne olursa olsun.
 
:) Flaman'ın ne olduğu konusunda bilgiliyim ama detaylı bilgim yok çalışma verileri hakkında... :D

Aslında bulduğum bir sitede değerler yazıyor ancak sadece tablolardaki rakamları anlayabildim. Gerisi Japonca olduğu için görüntüleyemedim bile... En iyisi susayım ben... :)

Isınıp aydınlatsın sizleri... :)
 
kenna demiş ki:
SupHomie demiş ki:
Kenna mg30la iyi sonuç alabildinmi tonelabdan merak ettim ben nefret ediyorum mg30umdan da :d

Anfiler hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığım için Mashall diye gidip almıştım mg 30 u :D Gerçi gün geçtikçe marshall anfilerin her türlüsüne kıl olmaya başladım o ayrı konu. Tonelab ı Mg30 dan başka bir sistemde deneme şansım olmadı elimdeki imkan şu an böyle. Seslerinden memnunum ama. Asıl bir mixer a girip denemek gerek.

aynı şeyleri yaşamışız ya ah ah bidaha yatırım yaparsam marshalla nah şöyle olayım :arrow: :idea:
 
gogostar demiş ki:
cavo demiş ki:
ben pod u sattım arkadaşlar.sattığım aletin neden taraflı savunayım ?

ben gerçekten tone lab ı denemek istiyorum.hatta finallerim bitsin bor müziğe bir uğrayacağım.lambalı amfi almayıp bunu bile alabilirim beğenirsem.neden olmasın.sonucta line6 babamın markası değil.ama internetten okuduğum yorumlarda bu aletlerin birbirinden pek farkı olmadığı kanısına vardım.oı tüpte pazarlama stratejisi bence.rp nin de tüplü modeli var.hibrit amfide kullandım.acıkcası tüp tüp görevi değilde sekil görevi yapıyor böyle aletlerde.zaten burada yazan kaç arkadaş tonelab kullandı ? ama ben pod kullandım ve gayet iyi bir alet olduğunu biliyo4rum ama vintage ton almakta sorumnlar yasadım pod da.bence daha çok hard rock ve metalci işi.istediğim tona yaklastım pod ile ama alamadım.

birde mükemmel processor yoktur.hepsi oyuncak :D vox u efsneleştirmenin anlamı yok.o amfi modellerini vox ad50vt de denedim ben ve hosuma gitmedi.çaklınızda bulunsun aynı amp modellemesi var ad50vt dede.ama ben yinede gidip deneyeceğim bu aleti.

evet itiraf ediyorum line6 dan para aldım :D alla alla .ömründe vbu processorleri sadece vitrinde görmüş arkadaşlar bile kullananlarda çok konusuyor bu forumda.bakın bakalım nerede pod vox u döver vox pod u döver dedim :) canı sıkılan satasıyor kardeşim :)

param olsada kendime ve size a class lambalı amfiler alayım da hepimiz su baslıkları çöp kutusuna atarlım :D


not :
freerocker mesajları aynı anda yazmıssın.cevabını sen sormadan vermişim :D umarım ne demek istediğimi anlarsınız.

Cavit'im bence 3. POD siparişini vermişsindir sen... Allah nasip etmedi ayrılmayı.

Amacım sataşmak değildi, iyi niyetimi sen de biliyorsun ancak sırf POD'la kıyaslama yapınca ortaya sataşma malzemesi çıktı... :)

A Class? Sağol, hiç gerek yoktu...

3. pod ne alaka.
class a amfi bulda basına koy abi:D

bu arada lamba 9v alakasızmış.bu işten anlamayıpta konusmamak lazım sanırım.en azından denemediğimiz şey hakkında yorum yapmamamız çok daha sağülıklı.ben pod xt live ı uzun süre kullandığım için nasıl bir alet olduğunu biliyorum.vox u da harmony den okudum bir kaç yabancı forumda arastırdım ve vox ad50vt yidenedim ;) modellemeleri aynı oradan yorum yapabiliyorum.neyse uzatmanın anlamı yok.hepsi oyuncak bir yerde
 
FReeRoCKeR sana mesaj attım.ben zaten senin yazdığının doğruluğunu kastetmiştim de sen yanlıs anlamıssın.ben bu lamba işinde gogstarın boş yere konustuğunu söyledim.bu kadar sinirli olunmaz ki.pod u denemişin bilmişlik taslıyorsun demen de çok ayıp olmus.farkındaysan bilmediğim bir konuda buırada hiçbirşey yazmadım.gevşeyin abi biraz.sakin olun.VOX hakkındaki yorumumda sundan dolayı.tekrar tekrar yazıyorum.çünkü boş konuşmadığımı kanıtlamk istiyorum.VOX AD50VT ALMIŞ BİRİSİYİM VE AYNI MODELLEMELERE SAHİP TONELABSE İLE.onun içindede lamba var 1 adet.

bundan sonra daha sakim olursak sevinirim.gogstar seni tanımasam takmazdım ama sen son zamanlarda üzerime geliyorsun.bcb60 baslığındada 2 tane alır sonra satarsın demişsin burada 3 üncü pod u alırsın demişsin.ne alıp veremediğini anlamıyorum.msn den bana ulasıp ne demek isiyorsan diyebilirsin.10 defa lamba olayı hakkında konusup durdun dediğin yanlıs cıktı sonunda.o zaman bilmededn konusan sensin demektir.denemediğim hiçbirşey hakknda yorum yapmam ben

FReeRoCKeR seninde sadece yanlıs anladığını ve gereksiz sinirlendiğini kötü niyetli olmadığını düşünüyorum
 
Arkadaşlar artık bazı şeyler belli oldu ve gereksiz şeylerden tartışma çıkması için olayı kıyas konusu halinden çıkaralım derim. Sonuç olarak processor bir analog setup'ın yerini alamaz vede Vox, POD ve GT8'e göre amfi tonelarına biraz daha yakın diyebiliriz sanırım. Hakkatende yardımcı olcaz die birbirimize gircez :D Zaten gecenin bi yarısı okuduklarımızı yanlış anlıyıp duruyoruz. Almayı düşünen arkadaşlara yeterince yardımcı olduk sanırım. Artık sadece gelen sorular hakkında fikrilerimizi ortaya atalım bence veya kullanmış arkadaşlar deneyimlerini paylaşsın derim.
 
evet arkadaşlar sükunet lütfen, yok yere üzmeyin birbirinizi.

9V hadisesine gelince, ben de bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve ufak çapta bir açıklamayla yanlış anlamaları gidereyim istedim. Şimdi efendim volt dediğimiz iki nokta arasındaki potansiyel farktır. V=I.R dediğimizde V değişkenidir yani. Bizim için önemli olan(yani lambada) potansiyel fark değil, üzerinden geçen akımdır, evet bildiniz bu da I değişkeni oluyor.

Şöyle bir örnekle açıklayayım, 200 000 voltluk bir gerilime dokunmanızın sizi öldüreceği(kızartacağı diyelim lamba gibi düşünmece olsn) yada 9Vluk gerilim farkının bişi yapmayacağı gibi bir kaide yoktur, önemli olan vücudunuz üzerinden geçen akımdır kaldı ki 1A seviyesine çıkmş bir akım ölümcül olabilir. (200 000 voltluk küreye dokundm şahsen, biraz saçlar kabardı bide bu foruma takılır oldum ehehe)

neyse gerçekten çok dağıldı konu modeling'e devaaaamm...
 
panik yok. cavitim gaz yok. acele yok. kırılmayın birbirinize. öpüşün barışın hadi bakim.
size lamba kızarttım gelin de yiyin çucuklar.
şaka bi yana, gogo, denesene lambaya 9v adaptör bağlamayı :D bakalım nolacak..
 
konuyu dağıtmak adına bir sorum var bilmiyorum önceki sayfalarda konuşuldumu ama 2 adet epression pedalı biraz saçma bi durum değil midir bi arkadaş onların sağındakinin volume solundakini wah olduğunu söylemiş eğer böyleyse bu exp. pedallarında switch yok mudur (ki varsa saçma+saçma olmaz mı?)normal boss GT8 - 6 vs de olduğu gibi bir switchle aynı pedalı hem volume hemde wah için kullanmak daha makul değil midir?expression pedalı dedğimiz şey zaten bütük baş hayvan venzeri bir olayken bir pros un üstünde 2 tane olması akıl karı mıdır?

teşekkürler...
 
sağdaki volüm soldaki wah sadece bir örnek. istediğin herhangi bir fonksiyonu koyabilirsin onlara. mesela soldakini delay feedback, sağdakini de modulasyon derinliği için ayarlayabilrsin. Sana kalmış. Pedallarda switch var. Bastırıldığı taktirde on\off fonksiyonu görüyor.
 
Son bir kez Cavit'ime cevap vereyim...

Sanırım mimik falan yapamadığımız için (smiley bir yere kadar) yanlış anlaşıldım. Seninle en ufak bir sorunum yok ki benim... 2-3 defa alıp satma durumlarında takılıyordum sana sadece, (hatta bunları msnden bile yazdığımı hatırlıyorum)"sen şöylesin, böylesin, lanet bir adamsın" demedim ki, demem ki... Zaten ne alıp ne satıyorsak büyük ihtimalle kritiğini msnden görüşüyoruz... Forumdaki hiçbir yazımı da art niyetle, seni karalamak için vs. yazmadım. Tekrar tekrar okursan, iyi niyetle yazdığımı da düşünürsen daha iyi anlarsın... Son zamanlarda üzerine falan gelmedim, rahatsız olduğunu bilsem bu kadar yazmazdım... :(

VOX AD50VT'den yoa çıkıp Tonelab serisini yorumlamayı uygun bulmuyorum. Çünkü sadece Valvetronix mi (reaktör mü nedir) devresinin aynı olduğundan bahsediliyor. İki aletin parametreleri ve özellikleri arasında dağlar kadar fark var...

Ayrıca haksız olduğum da ortaya çıkmadı. Ben sadece lambanın ısınıp, kızarıp, ışık çakartıp çıakrtmadığını sordum ve böyle olacağını sanmadığımı yazdım. Esas altını çizmek istediğim şey (ilk mesajımda da var) lamba altında LED olup olmadığıydı(zaten lambanın tona etki ettiğini ben de savundum). Bu forumdaki Tonelab sahipleri kısır mesajlar yazdılar. Yetinmedim, yabancı forumlarda lambanın altında LED olduğunu okudum (Tonelab sahipleri yazmışlar), hatta bazıları Vox'un kendi sitesindeki fotoğraflardan da de bu LED'(ler)in göründüğünü söylemişler ama ben seçemedim (fotoğraflarda dijital oynamalar var gibi, farklı ışık geçişleri var.). LED'in amacı yabancıların deyimiyle "glow" efekti vermek.

Aynı hadise bendeki Rocktron Silver Dragon'da da mevcut. 13V ve 1A'lik adaptör kullanıyorsun, lamba ışıldamıyor, altta turuncu (amber) LED yanıyor. Lambayı değiştirince tonlar değişiyor...

Vox'un Bulldog Distortion pedalında da mavi LED kullanılmış... Benim anlatıp öğrenmek istediğim buydu... Yoksa bilmediğim şeyler hakkında konuşmayacağımı benden iyi bilirsin...

Sanırım gerilecek fazla bir durum kalmadı, başlık da benim yada bizlerin yüzünden kilitlenmesin. Amacım kargaşa yaratmak değil...

İyi akşamlar...
 
arkadaşlar lambalı amfi projesi yapacaktık bir elektronik müh. arkadaş ile fakat arkadaşım bana zamanında o işe giremem tehlikeli demişti.neden diye sorduğumda adam şehir geriliminin amfi trafosu yardımı ile yaklaşık 1000-2000 kat arttırıldığını zaten gerilim artmazsa bizim tube saturation dediğimiz olayın olmayacağını tüplerin çalışmayacağını söylemişti.Aklıma geldi paylaşayım dedim.Nette tüplerin çalışma prensibi ile bir döküman görürsem link koyarım zaten ;)
 
Bu arada, tüpün kapağını kaldırıp dokunma fırsatı buldum : P
1. Tüp kesinlikle ısınıyor. Kızartma şansım olmadı ama :D

2. Tüpün arkasında led var sanırım : )
3. TOnelab ın se olmayan versiyonunu satan bir ark tüpü değiştirmenin tonu etkilediğini söylemişti sanırım mesa tüp takmıştı.

Noluyor şimdi? :\ (Bilgisizlik)
 
Geri
Üst