music label 2004

bu program mp3 leri karaoke ye çevirmeye yarıyomuş (güya).ama biz bi türlü beceremedik.bu program hakkında bilgi sahibi olan varsa bana ulaşıp yardımcı olursa accaip derecede sevineceğim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

ayrıca karaokeye dönüştürülmüş türkçe şarkılar içeren bir adres biliosanız paylaşmanızı talep ediyorum.hepinize tekrar tekrar teşekkürler...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ewt

mp3 lerden yalnızca vokalin seslerini silmek suretiyle orjinal midi oluşturuo.ama bunun bilgisayar ortamında nası yapıldığını bi türlü çözemedik.bunun için uğraşıoruz
 
Öyle bir teknoloji yok malesef. Müzikten vokalleri onu bunu silmek mümkün değil, eğer bunun için uğraşıyorsanız uğraşmayın. :)

Bu programa baktım, cd arşivinizi kataloglamaya yarayan, arşivlerinizi bilgisayarda toplu bir liste halinde tutmanıza yarayan bir program.
 
ya o vokali silme işini mdler yapıyo diye biliyorum. o şekilde de satılıyor. dinlediğim bi kaç şarkıda gerçekten vokali silmişlerdi ama vokalin reverbü geliyodu veya back vokaller gelebiliyo. ilginç bi sistem
 
Vokalin reverbi dediğin şey vokalin kendisi aslında. Vokali zayıflatmak mümkün(bazı durumlarda her kayıt için geçerli değil), ama içinden onu çıkarayım bunu sokayım diye bir şey yok. md dediğin şey midi ise, onda vokal olmaz zaten, parçanın bilgisayarda yapılmış bir reprodüksiyonudur o.
 
yok md midi deil mini discten geliyo. yani alette mini disc kullanılıyo. tipik karaoke gibi vokali kesiyo. bu benim cd playerımda da var tabi çok başarılı deil. bilgisayarda da bunu yapıcak bi program mutlaka vardır. yalnız dinlediim kayıtta gelen reverbdü çünkü olması gereken vokalden sonra duyuluyodu.
 
Vokali kesme diye bir şey yok, yani tipik vokal kesen karakoke diye bir şey yok. :) Karakoke cdlerinde kasetlerinde kayıtların vokalsiz halleri oluyor zaten, yani diğer müziği etkilemeden vokali kısmak imkansız, özel olarak bu iş için kaydedilmemiş bir parçadan tamamen çıkartmak ise imkansız ötesidir malesef. Ha vardır aletler azaltmak için bu sesi. Ama malesef bütün sesi etkiler, kimi parçalarda işe bile yaramayabilir.

Bu yüzden bu işi bilgisayarda yapan bir şey de yok. Bütün parçayı etkilemek suretiyle azaltılabilir, ama aradan çıkartılamaz malesef, sonuç olarak.
 
tabii ki tamamen kesmek her parçada mümkün olmayabilir. ayrıca bunu yapmayı denediği zaman da müzik boğuluyor. ama bunu kullanan bi sürü pavyon müzisyeni var adam tek başına sahneye çıkıyo, mdyi çalıyo üzerine vokal yapıyo bu durumda da o çok kısılmış hafifletilmiş vokali bastırıyo 30 milyonu kapıp evinde sızıyo işte olay bu.
 
Geri
Üst