Saw / Testere I-II-III-IV

Evet ikinci filmde harika olmuş!mutlaka iizleyin.hatta birincisinden çok daha fazla şaşıracaksınız.geril geril bitmiyor anasını satayım.beğeniceksiniz.
 
İlk filmdeki final sahnesinden daha etkili bir final var Saw2 de... Ayrıca ilk filmle sağlam bir ilişki kurulmuş...Saw2, ilk filmden daha sağlam bir film olmuş...Tabii bunda 1. filmin katkısı büyük :) Kısacası Saw, sağlam bir seri oldu diyebiliriz...
 
yine zekice planlanmış tuzaklar,yine muhteşem bi final!lakin bu kez daha fazla kan,daha fazla vahşet!ilki kadar başarılı olacağı konusunda tereddütlüydüm ama o kadar sağlam bağlantılar kurulmuşki ilkini gölgede bıraktı desem yeridir,bu hafta sinemaya gidecek olan arkadaşlar muhakkak önceliği saw 2ye versinler,beğenmezseniz ücretinizi geri ödicem ;)
 
Valla ben ilk filme süper demiştim ama ikinciyi izleyince bu filmin nasıl çekilmesi gerektiğini gördüm ve ilk filme göre daha güzel bi film olduğuna karar verdim.
 
Maketlerle uğraştırdığından hocamız sağolsun bu hafta sonu gidemedim haftayada vizeler başlıyor ama muhakkak bi zaman ayırıp bu arada gitmeye çalışacağım..Heleki bu anlattıklarınızdan sonra merakım bir kat daha arttı 8)
 
Güzel olmuş, diğerine göre pek bi kanlı, ilk film sade ama çok çarpıcıydı..Orjinal fikirler oldugu gibi sıradanlıga da kaymıs biraz bu fiilm, dikkatli takip ettiğin zaman biraz tahmin edebiliyorsun gidişatı ama yine de iyi bir devam filmi olmuş.Zekice ve psikopatça.. İzlenmeli..
 
testere bana göre türünün başyapıt filmlerinden biri 1 milyon dolar bütçeyle bugün hollywoodun milyonlarca dolar harcayıp başaramadıgı seyirci ve kalite potansiyelini yansıtmıştır.Yönetmenin ilk filmi olması ve senaristin normal bir insandan beklenmeyecek şeytanlıktaki yazımı sayesinde turnayı gözünden vurmuşlardır.Özellikle filmin kapalı bir odada iki kişinin üzerine kurulu olması zaman ve mekan yetersizliklerine ve oyuncuların oldukça kötü performans yansıtması bile muhteşem senaryoyu sarsmamıştır kısaca beleşe getirilmiş ama son derece işini hakkıyla yapan bir yapıt testere ikinci filmi izlemedim ama merak ediyorum dogrusu.
 
sayın ve cok bılmıs mod lar neden yenı bır fılm ıcın actıgım baslıgı sılem gafletınde bulunuyorsunuz. bahsedılen sey yenı ve fark lı bır hıkaye to be countıdyo muhabbetı degıl eger amac host tan yer kazanmaksa kı bunu anlayabılırım. nazık bır mesajla boyle bır acıklama yapılarak sılınebılır yada bu baslıga tasınabılır. unutulmamalıkı testere 2 baska bır fılm dır her ne kadar bırın takıpcısı olsada bence aynı forma tasınması yada 2 için açılan formun sılınmesı tamamıyle kabalşıktan oteye gecmeyen basıt bır davranıstır. yınede sızı anlayısla karsılayarak bunun hostan yer kazanma cabası oldugu kanaatını içimde gelıstırerık bu durumu anımsamamaya calısacagım. sanırım sızde benım gıbı dusunuyorsunuzdur
 
İlk filmdeki gerilimi ikincisinde yaşayamıyoruz bence. Tek bir odada geçmiyor çünkü.Gerilimden öte başka birşey var oturduğunuz yerden yine de birşeylerden rahatsız olmamak elde değil. TEstere 2 daha çok kan, şiddet içeriyor ve daha fazla action var. Eğer birinciyi sevdiyseniz ikinciyi de seveceksiniz. film boyunca gözlerinizi perdeden uzaklaştırmak, zıplamak olası. Adrenalin garantisi.
 
2.sine gittim dun.. 1.siyle ayni mantalitede yazilmis senaryo.. son derece zeki bir icerigi var bence fekat, kanli sahne cok fazla, belli bir sureden sonra midem kaldirmadi..

3.sune firsat vermisler.. bayar artik 3.su de sanirsam :roll:
 
agony, bu kadar basit bir konuyu büyütüp hosting davasına kadar getirmene gerek yok. Başlık silerek hostingden yer kazanmıyoruz ;) Burada böyle bir başlık varken yeni bir başlık açman doğru değil ayrıca başlık kapatılırken de herhangi bir kabalık yapılmadı?

Konuyu dağıtmadan; Cumartesi akşamı filmi izleme fırsatı buldum. İlkini aratmayacak kadar güzeldi. İlkindan daha kanlı olduğu gerçek. Bir kere kurban sayısı fazlaydı dolayısıyla ölümler de fazlaydı ;) İlk filmi beğenenler buna da bayılacaktır. Ayrıca başroldeki polis babayı bir yerden gözüm ısırıyordu hatırladım. Sixth Sense filminde banyoda ağlarken beni bıraktın sen diyerek Bruce Willis'i vuran hastanın ta kendisi Donnie Wahlberg.

İlk filmin yönetmeni James Wan ile birlikte senaryoyu hazırlayan Leigh Whannell (birinci filmde odadaki fotoğrafçı çocuk) ikinci filmde yeni yönetmen Darren Lynn Bousman'ın da yanında olmuş ve senaryoyu yine birlikte yazmışlar. (Ölüm şekillerine bakıldığında bu adamların normal olmadığı rahatlıkla söylenebilir) Sonuç olarak çok başarılı bir devam filmiydi artı son sahnesiyle bir üçüncüsünün gelmesi de yakındır. Adamlar bu işi biliyor. Güzel oldu bu Testere serisi ;)
 
futurist :D adın gercekten komık kı umarım kendınde olesındır bırıncısı burada bole bı baslık yoktu sadece ' testere (saw) ' adı altında toplanmıstı baslık I , II numaralandırmalar sonradan eklenmıs yanı actıgım baslık sılındıkten sonra. ben bunun kabalık oldugunu soyluyordum bu arada
 
Ya şimdi bu filmin sonunda 3. için açık kapı bıraktılar ve bence 3. de gelecek ama bu filmin üstüne kötü bir film gitmez senaristlerin yine coşması ve konuyu süper bi sonla bitirmesi lazım
 
Muhteşemdi ilkinden daha güzel olmuş diye düşünüyorum..Filmin başındaki sahne açılış için çok fazla şiddet içeriyordu!!!Herşeye rağmen ilkinde cevapsız kalan bir çok soru cevaplandı yalnızca bi tek sorunun cevabını bulamadım filmde belkide bunu yaparlarsa eğer 3.sünde cevaplıyacaklar..O sarışın kızı kaçıran adam ( filmde fırında yanarak ölüyordu kimi kastettiğimi hatırlamışsınızdır) neden o kızı kaçırdı arabadayken bir tek burayı anlayamadım..Cevaplarsanız sevinirim :!: :!:
 
adam orda kadın sen beni kaçırdın dedikten sonra ben sadece yapılması gerekeni yaptım gibi bişi soylüyor tahminim bir şekilde zehir yada benzeri ilk filmdeki gibi adamı zorunluluk altında bıraktı.
 
Arkadaşlar film çok yeni olduğu için lütfen yorumlarımızda dikkatli olalım. Filmi izlemeyen arkadaşlar için filmin tadı kaçıyor. Filmin içeriğinden bahsetmeden yazarsak iyi olur. ;)
 
Geri
Üst