Martin Scorsese'den George Harrison Belgesel Filmi Sonbaharda Yayında

estranged

admin
george-harrison_living-in.jpg

Living in the Material World isimli belgesel film bu sonbaharda HBO kanalında yayında olacak. Martin Scorsese tarafından yönetilen film 5 ve 6 Ekim'de olmak üzere iki bölüm halinde yayınlanacak. Living in the Material World ayrıca 10 Ekim tarihinde DVD ve Blu-ray olarak İngiltere'de piyasaya sürülecek.

Oskar ödüllü yönetmen, film için George'un eşi Olivia ile birlikte çalıştı. Filmde bir çok nadir bulunan ve yayınlanmamış görüntünün yanı sıra Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Terry Gilliam, Eric Idle, Phil Spector, Yoko Ono, George Martin ve Tom Petty gibi isimlerle yapılan röportajlar yer alıyor.

Scorsese, Harrison'un kendisi üzerinde bıraktığı etkiyi şöyle açıklıyor: All Things Must Pass'i ilk duyduğum anı hiç unutamam. Bu derece mükemmel bir müziği ilk defa duymak, tecrübe etmek çok farklı bir deneyimdi. Adeta bir katedralde yürümek gibiydi. George ruhani olarak uyanık olan bir müzik yapıyordu ve bizler bunu dinliyor, hissediyorduk. Hayatlarımızda çok özel bir yeri olmasının sebebi bence bu.

Bu yüzden bu filmi çekme fırsatı elime geçtiğinde hiç düşünmeden fırsatın üzerine atladım. Olivia ile vakit geçirmek, George'un en yakın dostlarıyla röportajlar yapmak, tüm o daha önce görülmemiş kayıtları ve görüntüleri incelemek ve elbette o muhteşem müziği dinlemek benim için büyük keyif ve çok değerli bir tecrübe oldu."

2001 yılında 58 yaşında hayatını kaybeden eski Beatles üyesi Harrison'un son yıllarda bir çok albümü tekrar yayınlanmıştı.


 

Dosyalar

  • slider.jpg
    slider.jpg
    35.5 KB · Gösterim: 12,994
Geri
Üst